Güncelleme Tarihi:
1- Hamurun Kıyma ile Dansı: Kıymalı Pratik Tava Böreği
Malzemeler:
• 3 adet yufka
Yufkalara sürülecek sos için;
• Yarım su bardağı zeytinyağı
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 yumurta
İç harcı için;
• 300 gram kıyma
• 2 adet orta boy soğan
• İnce kıyılmış yarım demet maydanoz
• Sıvı yağ
• Tuz
• Karabiber
Hazırlanışı:
1. Kıymayı bir tencere içine alın orta ateşte suyunu çekene kadar Arçelik Ankastre Ocak’ta
2. Suyunu çeken kıymaya yağı ilave edin. Soğanları küp küp yemeklik Arçelik Eternity Doğrayıcı ile doğrayın. Kavrulan kıymanın içine ilave edin, soğanlar pişene kadar kavurma işlemine devam edin.
3. Kavurma bitmeye yakın tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin, ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
4. Bir kapta yufkalara süreceğiniz sosu hazırlayın. Yağ, süt, yoğurt ve yumurtayı bir kaba alın, iyice Arçelik Eternity Mikser ile çırpın.
5. Büyük boy teflon tavaya 2 kaşık sıvı yağ dökün, 1 adet yufkayı tavaya uçları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin.
6. Hazırladığınız sıvı karışımdan 2-3 kaşık yufkaya gezdirin.
7. 1 adet başka yufkayı 4’e bölün, tavanın üstüne 1 kat daha yerleştirin ve tekrar sos sürün. İşlemi bitirdikten sonra ortasına kıymalı harçtan yerleştirin.
8. Kalan yufkayı da 4’e bölün tavaya 1 kat yufka 1 kat sos olacak şekilde koyun. Kalan sosu üzerine sürün ve yanlarda kalan yufkaları üzerine kapatın.
9. Arçelik Ankastre Ocak’ı açın, kısık ateşte böreğin altı kızarana kadar pişirin. Ardından diğer tarafını aynı şekilde kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!
2-Peynir O’na Çok Yakışıyor: Fırında Peynirli Sigara Böreği
Â
Malzemeler:
• 8 adet yufka
• Yarım paket margarin
• 1 adet yumurta
• Susam
İçi için:
• Peynir
• Maydanoz
Hazırlanışı:
1. Yufkaları üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölün.
2. Her bir parçaya iç malzemesinden koyarak sigara böreklerini sarın.
3. Bütün yufkalar için aynı işlem yapın.
4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdiğiniz sigara böreklerinin üstüne yumurta sarısı sürüp üzerine susam serpin.
5. Arçelik Ankastre Fırın’da üzerleri kızarana kadar 180 derecede pişirin. Afiyet olsun.
3-Patates ve Peynir Bir Arada: Patatesli Peynirli Kol Böreği Tarifi
Malzemeler:
Yufkaları yağlamak için:
• 100 gram eritilmiş tereyağı
• 1/4 çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için:
• 2 adet orta boy patates (haşlanmış)
• 200 gram beyaz peynir
• 1/4 demet maydanoz
• 1/2 tatlı kaşığı pul biber
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
• 1 adet yumurta sarısı
• 1/2 çay bardağı süt
Tarif: Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â
1. Yufkaları, zeytinyağı ve tereyağı karışımı ile yağlayın.
2. Patatesleri haşladıktan sonra ılınmasını bekleyin ardından bir çatal ya da ezici yardımıyla püre haline getirin.
3. Peynir ve maydanozu baharat ilavesi ile harmanlayarak böreğin iç harcını bir kapta karıştırın.
4. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve sütten oluşan börek sosunuzu Arçelik Eternity Mikser ile çırparak karıştırın.
5. Yufkaları iki eşit parçaya böldükten sonra dengeli bir şekilde sos ile ıslatın.
6. Parça yufkanın geniş olan kısmına böreğin iç harcını koyarak rulo yapın ve sarmal bir şekilde sarın.
7. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine sardığınız börekleri uç uca eklemeye devam ederek sarmalı büyütün. Bu işlemi yufkalar bitene kadar uygulayın.
8. Böreğin üzerine arta kalan börek sosunu her tarafına gezdirerek dökün ve Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
9. Dumanı üstünde sıcak sıcak tüketin! Afiyet olsun!