Aşk parfümünü denedim, şimdilik partnerim memnun değil

Güncelleme Tarihi:

Aşk parfümünü denedim, şimdilik partnerim memnun değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2005 00:31

Patrick Süskind’in Koku adlı kitabını okudunuz mu? 33 dile çevrilen ve bütün dünyada 8 milyon satan bu roman olağanüstü koku alma yeteneğiyle doğan bir çocuğun (Grenouille) hikayesini anlatır. Bu çocuk kokuları ve kokuların insan üstündeki etkilerini o kadar iyi tanımaktadır ki, sonunda insanları baştan çıkaran bir koku üretmeyi başarır. Hikaye Grenouille’un bütün bir kasaba tarafından parça parça edilip yenmesiyle biter.

Böyle şey de olur mu demeyin çünkü Süskind’in bütün dünyayı etkileyen bu fantezisi sonunda gerçek oldu. Tempo Dergisi son sayısında yeni çıkan aşk mendillerini tanıtıyor. Habere göre artık saç baş yapmaya, jöle sürmeye, kilo vermeye gerek yok! Sürüyorsun mendili, içindeki feromon adlı hormon sayesinde karşı cins kendiliğinden baştan çıkıyor. Tam bir ilkgençlik rüyası!

PARFÜME KARIŞTIRILIYOR

Harvard’da bu konuda çalışan Winnifred Cutler adlı biyolog var. Bu kadın uzun yıllar yaptığı çalışmalar sonucunda elde ettiği feromonu kadınlar üzerinde denedi. Feromon sürülen kadınların yüzde 41’inin partnerleriyle cinsel aktivitesinde artış gözlendi. Sonuçta üretilen yeni hormon piyasaya sürüldü. Ürünün adı Athena Pheromone 10X. Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı küçük şişelerde satılıyor. Parfümünüze karıştırıp kullanıyorsunuz. Tempo’nun bahsettiği mendiller ise bu ürünün günlük kullanıma sunulmuş son versiyonu.

Aradım taradım, ürünü Türkiye’de satan bir yer bulamadım. Ben bulamadıysam, boşa uğraşmayın siz hiç bulamazsınız, ancak aşağıda vereceğim internet adreslerinden sipariş verebilirsiniz. Fiyatları 1-10 dolar arasında değişiyor. Ama siparişi beklemek ne mümkün? Tempo’yu okuyunca haberde adı geçen Hattat Kliniği’ni aradım. Bana bir şişe hediye edebileceklerini söylediler. Hemen kabul ettim ve parfümüme kattım. Etkisi bir hafta-15 gün içinde ortaya çıkacakmış ve 6 ay kadar sürecekmiş. Bakalım göreceğiz. Şimdilik ilk etki önsevişmeyi kısaltması ve partnerim hiç memnun değil.

KOKULU ÖNERİLER

FİLM GELİYOR

Yazıyı buraya kadar okuduysanız, ilginizi çekecek birkaç hatırlatmam var: İlki Süskind’le ilgili. Yazar uzun süre ayak diredikten sonra sonunda Münihli yapımcı Bernd Eichinger’le anlaştı. Koku romanı film oluyor. Dustin Hoffman’ın da rol aldığı filmin çekimleri 12 Temmuz’da Güney Fransa’da başladı. Yeni sezona yetişir diye tahmin ediyorum, vizyona girdiğinde kaçırmayın.

RAMONA’NIN OLAYI

Sonra efendim, erkek hiperaktiflerin Grenouille’u varsa, kadınların da Ramona’sı var. Ramona, Lily Prior’un Çıldırtan Koku adlı romanının kahramanı. Hikaye, Güney İtalya’daki bir malikanede oda hizmetçisi olan şişman, şekilsiz, az zeki ve üstelik albino olan Ramona Drottoveo’nun hikayesini anlatıyor. Fakat bu çekicilikten uzak çirkin yaratığın bütün kadınların sahip olmak isteyeceği bir silahı var: Bütün erkekleri dizinin dibinde çökerten karşı konulmaz kokusu. (İnkılap Yayınları-2003-11 YTL)

OSMANLI’NIN KOKULARI

Yapı Kredi Vedat Nedim Tör Müzesi’nde de bir sergi var: Kutsal Dumandan Sihirli Damlaya: Antikçağdan günümüze büyük uygarlıkların parfüm kültürlerini konu alıyor. Osmanlı koku kapları, bezler, afişler, şişelerin yanı sıra parfümcülükle ilgili damıtma koku elde etme gibi yöntemler de tanıtılıyor. Yarın serginin son günü. (212. 252 47 00)

ORGANİK BAŞTAN ÇIKARICILAR

Eğer 10X gibi yapay baştan çıkarıcılar bana göre değil diyenlerdenseniz o zaman Amerikan Tat ve Koku Derneği’ne kulak verin bari: Yaptıkları araştırmaya göre kadınları en çok salatalık, muz ve kabak kokusu baştan çıkarıyormuş. Bu zerzevatın kokusu mu, görselliği mi baştan çıkarıyor bilemem ama masada bulundurmakta fayda var, orası kesin.

ASIL ÖNERİ

Ya da bu anlattıklarımın hepsini toptan bir kenara atın. Derin bir nefes alın, oturduğunuz yerde dikleşin, gazeteyi hakim davranışlarla katlayıp yanınıza koyun. En klark bakışlarınızı etrafınızda bir gezdirin. Göreceksiniz yeryüzünde özgüvenden daha baştan çıkarıcı bir şey yok.

NEREDEN SİPARİŞ VEREBİLİRSİNİZ?

www.athenainstitute.com


n www.pheromore.com

n www.bestpheromone.com

n
www.scetseduction.com

n www.passion8.com

SOKAK BRUNCH’I

Lacivert, İstanbul’un en şık mekanlarından biri. Anadoluhisarı’nda, 2. Köprü’nün hemen altındaki ünlü İkiz Yalı’da hizmet veriyor. Harika bir manzarası var. Gitmediyseniz bile bu yönlerini duymuşsunuzdur zaten. Ben size yeni brunch’larından bahsetmek istiyorum. Bir süredir pazar günleri ‘sokak lezzetleri brunch’ı düzenliyorlar. Mönüde sokaktan alabileceğiniz her şey var. Tabii Lacivert kalitesi ve fiyatıyla! Kişibaşı 38 YTL. Körfez Caddesi No: 57/A Anadoluhisarı (216) 413 42 24. Denemeye değer, hem bakalım birçok Türk filmine konu olmuş bu yalıları hatırlayabilecek misiniz? Brunch’lar ağustosa kadar sürecek.

NELER VAR?

3 Sarıyer’in kıymalı, üzümlü ve ıspanaklı kol böreği

3 Beyoğlu’nun pudra şekerli Kürt böreği

3 Kadırga’nın simidi ve simit çeşitleri

3 Seyyar araba köftesi

3 Ekmek arası Afyon sucuğu

3 Kastamonu kır pidesi, zeytinli açma, çatal, poğaça

3 Halka tatlısı, Şam tatlısı, un helvası, kağıt helva, elma şekeri, beze, badem kurabiyesi

3 Demirhindi şerbeti, kara dut şerbeti, kavun şerbeti ve ev yapımı limonata

KAÇIRMAYIN

ROCK SEVENLERE

Şebnem Ferah Parkorman’da

Can Kırıkları albümünün gala konseri için Şebnem Ferah bu akşam (29 Temmuz-Cuma) 21.00’de Parkorman’da. Biletler 27,5-22 YTL (Ticketturk: 212. 478 06 00)

ELEKTRONİK SEVENLERE

Dede, Buz-Yaz’da

Mercan Dede (DJ Arkın Allen) Drum Trio ile çıktığı yaz turnesinin son ayağı için yarın akşam (30 Temmuz) Galatasaray Adası Buz-Yaz’da. Biletler 30 YTL. (Biletix)

CAZ SEVENLERE

Siciliano, New Yorker’da

Geçen yıl ‘Likes’ ile listeleri kavuran Dani Siciliano DJ seti ile 29-30 Temmuz saat 21.00’de Nublu-East’te. Müzik yayını bütün New Yorker’da ortak yapılıyor. Giriş 30 YTL. (212. 265 69 12)

GÖSTERİ SEVENLERE

Anadolu Ateşi Hisar’da

Anadolu Ateşi Dans Gösterisi Rumelihisarı’nda ilk kez gösteri yapıyor. 31 Temmuz-1 Ağustos, saat 21.00. Biletler 98-33,5 YTL. Biletix kapıya gişe kuruyor. (216. 556 98 00)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!