Twitter’da bir haftadır bir video dolanıyor. Videoda ilk görüşte hekim oldukları düşünülen beyaz önlüklü öğrenciler laboratuvarda Anzakların karşılama törenlerine benzer el, kol hareketleri ile ilaç hazırlıyorlar. Sonradan anlaşılıyor ki bu aslında bir Homeopati eğitimi. Türkiye’de 7 yıldır ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği’ kapsamında uygulanan bir yan tedavi homeopati. Üniversitelerdeyse sertifika programı ile öğrenci yetiştiriliyor. Zaten tartışmanın fitilini ateşleyen de bu. Alternatif tıp eğitiminin yeri üniversiteler mi? Tıbbın alternatifi olur mu?
#Alternatif TıpHomeopati alternatif tıp kategorisine giren bir tedavi çeşididir ve kullanılmadan önce mutlaka uzman bir hekime başvurulması gerekir. Homeopatide amaç vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirmek ve böylece vücudu iyileşme sürecine sokmaktır. Peki, homeopati nedir?
#Homeopati NedirEğer sürekli kilo kaybediyor ve herhangi bir sebebe bağlayamadığınız terlemeler, özellikle gece terlemeleri ve bunlara eşlik eden ilerleyici bir yorgunluk problemlerinden yakınıyorsanız ve bu belirtilere zaman zaman tekrarlayan, bir süre sonra sürekli hale gelen ateş de eklenmişse, ateşinizi başka bir sebebe bağlamakta güçlük çekiyorsanız sorunun "lenf sistemi"nden kaynaklanabileceği aklınızda olsun.
Federal Sağlık Bakanlığı, Almanya’da pratisyen hekim muayenehanelerinin çalışma düzenine yönelik yeni bir reform hazırladı. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’ın planlarına göre, bekleme sürelerini ve finansal sıkıntıları önlemek için pratisyen hekimlere daha fazla mali hareket alanı tanınacak.
#AlmanyaŞişliklere iyi gelen Arnika bitkisinin faydaları merak ediliyor. Arnika, yaralanma sonrası başvurulması gereken ilk bitkidir. Acı, çarpma sonrası şişlikler, bereler ve burkulma için arnika merhemleri, yağları, jelleri ve kremleri yaygın olarak kullanılan harici bitkisel ilaçlardır. İşte Arnika bitkisinin faydaları ve kullanım şekli!
#Şişliklere İyi Gelen BitkilerYapılan araştırmalara göre, kadınlar, kozmetik ürünleri yoluyla yılda ortalama vücutlarına 2 kilogram kimyasal alıyor. Son yıllarda gelişen yeşil hareket ve ekolojik bilinç, tüketiciyi organik ürünlere yöneltiyor. Rakamlar bu durumu doğruluyor; iki yıldır piyasadaki organik kozmetik ürünlerin sayısında hızlı bir artış var. Hepsi farklı iddialarla raflarda yer alıyor. Kimi etiketlerine “doğal”, kimi “yüzde 100 organik”, kimiyse “yüzde 95 doğal” yazıyor. Peki bu ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Denetimleri nasıl yapılıyor? Yüzde yüz organik bir kozmetik ürünü mümkün mü?
Pelin Omuroğlu Balcıoğlu, ABD’de eğitim görürken tanıştığı organik tarımı Urla’daki arazisinde uygulamaya karar vermiş. Zeytinden, domatese, balkabağından keçi peynirine, onlarca ürünü tamamen doğal yöntemlerle üreten Pelin Hanım organik tarımın bahçenizde uygulayabileceğiniz kadar kolay olmadığını, yoğun bilgi ve uğraş gerektirdiğini söylüyor.