Sarı yaz hep iyi gelir bana. Kışa girmeden güneşin tadını çıkardığım, biraz dinlendiğim, sakinlediğim vakitlerdir. Umut vardır içinde, biraz da hüzün… Ve mutlaka kendim için birkaç gün ayırmak isterim yılın bu zamanında. Belki böyle bir mola vermek isterseniz diye bu yaz deneyimlediğim otellerden ve restoranlardan güzel bir sarı yaz seçkisi hazırladım size. Kendimi Akdeniz’le sınırlamadım; Kuzey Ege’ye de uğradım.
#Saffet Emre TONGUÇTürkiye’nin gastronomi köyü olacak dediğimiz yer, maalesef şimdi sıra sıra meyhanelerin dizildiği, her tarafından müzik fışkıran, masaların üzerinde oynayan insanlarla dolu bir alan oldu çıktı. Ama umudumuzhâlâ var. Alaçatı’da, şef Can Aras’ın yenilenen menüsüyle tarzı da iyice oturan Amavi, işte bu umutlardan biri…
#AlaçatıŞeflik mesleği günümüzün ‘pop star’lığı gibi. O da bu mesleğin en popülerlerinden. “Hayatımdan yemeği çekip alsan yaşamımın tadı tuzu gider” diyor. Türkiye’deki ilk restoranı Efendy’yi açan Somer Sivrioğlu’yla buluştuk; şefliği, mekânını, anneannesiyle başlayan yemek tutkusunu ve bilinmeyenlerini konuştuk; “Gençken kalbini kırdığım, kendilerini soğuk odaya kilitleyen şefler olmuştur. Hepsinden özür dilerim.”
#Somer SivrioğluTüm dillerde tanışma cümleleri ilk başta öğretilen kalıplaşmış cümlelerdir. Basit tanışmalar, isim ve soy isim söyleyebilme, adres tarif etme, yaş söyleme kendini tanıtma cümlelerini meydana getirmektedir. Bunun yanında bir yerin adresini sorabilmek de ilk cümleler arasındadır. İspanyolca cümleler eşliğinde basit tanışma, yer sorma, kendini tanıma konularını derledik.
Kendini peynire ve Kars’a adayan İlhan Koçulu, dünya markası olduğu tescillenen Kars gravyerini işte böyle tanımlıyor. Öyle büyük özen ve dikkatle yapılıyor ki gravyer, her şey hassas bir dengenin ve Kars’ın muhteşem doğasının birleşiminden çıkan bir lezzet armağanı. Aslında sadece damak tadı deyip geçmemek gerek, peynirle birlikte bir kültürün de varlığı devam ediyor. Bu toprakların özgün zenginliğinin korunarak geleceğe taşınması çok önemli; bunun için verilen uğraş takdire değer. Bugün Anadolu Peynirleri Kars Buluşması etkinliğinin son günü. Boğatepe Köyü Peynir Müzesi de bu çabanın bir parçası.
#SeyahatBaşka bir dilde öğreneceğiniz bir atasözü hayatınızı etkileyebilir. Elinizdeki çamurda sadece bir vazoyu değil, hayatınızı şekillendirebilirsiniz, eğer yeterince konsantre olabilirseniz... Çalacağınız bir enstrüman, birbirine bağlayabileceğiniz iki parça, atmosferi, iklimi değiştirebilir; partide, salonda, yatak odasında. Belki de tek derdiniz doğayla, bedeninizle, ruhunuzla, enerjinizle baş başa kalmak... Belki de tek eksiğiniz, o gün o makarnayı pişirmemiş, o heykeli yapmamış olmamız...
#Hobi