MasterChef profiterol tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ev yapımı profiterol tarifi denemek isteyenler, pastane usulü profiterol yapımı için araştırmalara hız kazandırdı. Profiterol kreması ve çikolata sosu ile deneyenlere lezzet şöleni yaşatacak. Peki, ev yapımı profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Dünyanın en kolay profiterol tarifi
#ProfiterolProfiterol yemenin zevki bir başkadır. Hele ki evde hazırlanmış yumuşacık dolgusuyla profiterol hamuru hazırlanmış ve akışkan çikolata sosuyla birleşmişse... Peki, evde tam kıvamında profiterol nasıl yapılır merak edenlerden misiniz? İşte püf noktalarıyla tadına doyamayacağınız bir profiterol tarifi ile karşınızdayız. Profiterol malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Profiterolİçi nefis pastacı kreması, üzeri nefis çikolata sosu, ortası çıtır çıtır şu hamuru... Herkesin sevgilisi profiterolden bahsediyoruz, evet! Birçok pastanenin imzası haline gelse de püf noktalarına dikkat edildiği takdirde evde de yapılabilen profiterolün malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Çok beğeneceğinizden eminiz. Afiyet olsun...
#EvdehayatEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Profiterol, en sevilen tatlılardan biri. Genellile çikolata sosuyla servis edilen bu nefis tatlıyı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Tahinli profiterol, enfes kreması ve tahinli sosuyla favorilerinizden biri olacak. Peki tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Tahinli Profiterol Nasıl YapılırUzun aradan sonra bir komedi oyunuyla sahnelere döndü Cem Özer. ‘Çılgın Zamanlar’ bir aldatılma hikâyesini izleyiciyi bolca güldürerek anlatıyor. Oyundan yola çıkıp kadın-erkek meselelerini konuştuğumuz Özer: “Bir insanın çocukları dahil, sevdiklerine vereceği en büyük hediye özgürlüktür. Kendine güveniyorsan, sevdiklerini özgür bırak. Eğer hâlâ senin yanındaysa o zaman tamamdır işte. Ama bir şeylerden dolayı mecburen senin yanındaysa kendini bir yokla, bir tedaviye git.”
#Cem ÖzerPataşu hamuru (Pate a choux), ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Kolayca hazırlanan bu hamuru krema ile dolduruluyor. Üzerine de çikolara sosu ekleyerek çay saatlerinize renk katabilirsiniz. Fransız mutfağında sık olarak kullanılan pataşu hamurunu dilediğiniz aromada veya malzemeli krema ile doldurabilirsiniz. Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
#Pate A ChouxSene 1950’ler… İstanbul’dayız. İki erkek kardeş Ayasofya, Sultanahmet, Aya İrini’de geziyor, altını üstüne getiriyorlar! Ağabey fotoğraf çekerken, küçük kardeş hayranlıkla onu seyrediyor. Aradan yıllar geçiyor… Küçük kardeş hayatın şartlarına uygun iş hayatına atılıyor. Ancak büyülü fotoğraf yürüyüşlerini hiç unutmuyor. Kendi çocuğuna aynı merakı aşılamak için İstanbul’da gezerken fotoğrafa yeniden aşık oluyor. 30 yıl aradan sonra bu işi asıl mesleği haline getiriyor ve uluslararası çapta tanınan, Türkiye’nin en meşhur fotoğraf sanatçılarından biri oluyor; İzzet Keribar!
#İzzet KeribarYemek dünyasının Oscar’ı olarak da bilinen 2021 Best in the World Gourmand ödüllerinde 'Yap Ye Paylaş' kitabı ile ülkesini tüm kategorilerde temsil etmeye hak kazanan ilk Türk yazar Şef Aydan Üstkanat oldu. Yemek stilisti, yemek yazarı ve fotoğraf sanatçısı Şef Aydan Üstkanat ile ödüllerden geçen yolculuğu hakkında konuştuk...
#Aydan ÜstkanatBeyazperdenin ve ekranın efsanevi isimlerinden... Sizi etkisi altına alması için iki dakika sohbet etmeniz yeterli. Zaten yeşil gözlerinin içine bakıp büyülenmemek imkânsız. Nurgül Yeşilçay, oyunculuğun ve birbiri ardına ekranda yer alan projelerinin yanı sıra yaptığı tablolarla da gündeme geliyor. 2020’nin son günlerinde buluşup aşkı, projelerini, ilişkisini ve geçen yılın muhasebesini yaptık: “Alışkanlıkların değiştiği bir yıl oldu, doğru bildiğimiz her şeyin yanlış olduğu söylendi.”
#GazetehaberleriPastacı kreması, genellikle ekler, profiterol, tart ve Alman pastasında tercih edilir. Pastacı kremasının kıvamının pürüzsüz ve yumuşak olması için püf noktalara dikkat etmek gereklidir. Pastanelerden alınan tatlıları aratmayacak lezzetler elde etmenizi sağlayacak pastacı kremasını her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır? İşte pastacı kreması tarifi…
#Pastacı KremasıGeleneksel Türk tatlıları deyince, benim ilk aklıma gelen helvalarımız. Ya sizin? Kaç kişinin aklına önce helva gelir ki? Şekerin olmadığı yıllarda bal ve sütle ya da pekmezle şerbetlenen un helvaları… Türk tatlılarında süt çok önemli, çünkü sütlü tatlılarımız ve akabinde meyve tatlılarımız gerçekten bize özgü. Şerbetli hamur tatlılarında ise Arap kültüründen gelenlerle bizim damak tadımıza, malzeme ve tatlı tekniklerimize göre geliştirilmiş zengin çeşitler mevcut.
#Geleneksel Tatlılar1.1 milyar TL’lik hacme ulaşan dondurma sektöründe, 2012 yaz sezonu yeni tat ve karışımlarla açıldı. Kabak, ekmek kadayıfı, baklavanın ardından bu yıl da dondurmayı kazandibi, sakızlı muhalebi, supangle gibi sütlü tatlılarla buluşturan firmalar, vanilyayla çileği, fıstıkla da çikolatayı tek çubukta birleştirdi.