GeriMutfak Tüyoları Pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? Evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? Evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

Pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? Evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

Pataşu hamuru (Pate a choux), ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Kolayca hazırlanan bu hamuru krema ile dolduruluyor. Üzerine de çikolara sosu ekleyerek çay saatlerinize renk katabilirsiniz. Fransız mutfağında sık olarak kullanılan pataşu hamurunu dilediğiniz aromada veya malzemeli krema ile doldurabilirsiniz. Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

Pate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Türkçe’de bilinen adıyla pataşu ya da şu hamuru içi boş, puf gibi kabarmış hamur türüdür. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır.

PATE A CHOUX (PATAŞU HAMURU) TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gram tereyağı
Tuz

Pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır Evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

PATE A CHOUX (PATAŞU HAMURU) NASIL YAPILIR?

Su, tereyağı ve unu tencerece karıştırın.

Daha sonra ocağa alın.

Tereyağı eriyip ve su da kaynayınca tuzu ilave edin.

Unu da spatula ile ezin.

Karışımınız hamur kıvamına gelince 1 dakika daha spatula ile karıştırara pişirin.

Ardından hamuru soğuması için bekletin.

Fırını fansız ayarda 190 derecede ısıtın.

Hamur soğuyunca üzerine yumurtaları teker teker ilave edin.

Yumurta güzelce yedirdikten sonra hamuru sıkma torbasına doldurun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın.

Baş parmağınızı da ıslatıp hamurun üzerine hafifçe sürün.

Tepsiyi fırına verip 10-12 dakika kadar pişirin.

Hamurunuz hazır olunca dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

False