GeriMutfak Tüyoları Tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları

Tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları

Profiterol, en sevilen tatlılardan biri. Genellile çikolata sosuyla servis edilen bu nefis tatlıyı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Tahinli profiterol, enfes kreması ve tahinli sosuyla favorilerinizden biri olacak. Peki tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları...

Tahinli profiterol, görünümü ve lezzetiyle sofranızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek. Nefis şu hamurunun içindeki mis gibi pastacı kreması ve tahinli sosu ile tadına doyum olmayacak. Eğer denemek isterse tahinli profiterol tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

TAHİNLİ PROFİTEROL TARİFİ

MALZEMELER:

Hamuru için:

1 su bardağı un
3 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 su bardağı su

Kreması için:

1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1, 5 çay bardağı şeker
2, 5 su bardağı süt
1 paket vanilya

Tahinli sos için:

1 çay bardağı tahin
1 kutu sıvı krema
1 çay bardağı pudra şekeri

TAHİNLİ PROFİTEROL NASIL YAPILIR?

Hamuru için tereyağı ile suyu tencerede kaynatın.

Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın.

Toparlanan hamuru ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.

Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızla karıştırarak yedirin.

Hamuru 15 dakika daha soğutup sıkma torbasına doldurun.

Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıktığınız hamuru önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verin.

40 dakika kadar pişirdiğiniz profiterolleri fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

Kreması için şekeri tencereye alıp üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.

Unu ve yumurtayı da ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin.

Vanilyayı da ilave edip kremayı ocaktan alın.

Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini beklediğiniz kremayı sıkma torbasına doldurup sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.

Tahinli sos için de kremayı ısıtın ve ocaktan alın.

Üzerine tahini ilave edip güzelce karıştırın.

Ardından pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırın.

En son pişen hamurların arasını kremayla doldurun.

Profiterollerin üzerine tahinli sosu gezdirin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet olsun

 

False