et lokantası haberleri sayfasında et lokantası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1306 et lokantası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinde revaçta olan steakhouse’lar için artık "Bizim bir parçamız" diyebiliriz. Eskiden ailecek giden kebap salonlarının yerini artık steakhouse’lar aldı. Bu mekanları İstanbul’un hemen hemen her bölgesinde bulmak mümkün. Steakhouse şefleri ise özellikle sosyal medyada yaptıkları alevli şovlarla herkeste merak uyandırıyor. Etin pişirilmesinden, marine edilmesine, lezzetinden şovuna kadar çok konuşulan steakhouse’lardan size 4 örnek...
#Steakhouse15 Temmuz darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan ve yurt dışına kaçan ünlü et lokantası sahibi İsmail Çolak, Polonya’dan gelerek teslim oldu. Çolak’ın emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adli makamlara sevk oldu.
#İsmail ÇolakFETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında yakalama kararı çıkarılan ve yurt dışına kaçtığı belirlenen Bolu Dağındaki "İsmail'in Yeri" isimli ünlü et lokantasının sahibi İsmail Çolak (65), itirafçı olmak istediğini belirterek, teslim oldu.
#DüzceEtiler'de bulunan ünlü et lokantasında yapılan alev şov faciayla sonuçlanıyordu. Alevlerin aniden parlamasıyla eşiyle birlikte restoranda bulunan Çek uyruklu kadın turistin kıyafetleri tutuştu. Herkesin gözü önünde alevlerin içinde kalan ve vücudunda ağır yanıklar oluşan kadın, hastaneye kaldırıldı. Olayda 3 turist ve 2 çalışanın da çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu.
#Et LokantasıRusya’nın başkenti Moskova’daki bir et lokantasında Erdal Şef’in, müşterilerin arasında eti pişirmek için yaptığı ateş şovu, yangın sensörlerinin çalışmasına neden oldu. Masalarında etlerini yiyen müşteriler, üzerlerine basınçlı su gelmesiyle telaşla kaçıştı.
#RusyaHürriyet yazarı Vedat Milor, İstanbul'un en popüler kebap ve et lokantalarından Adana İl Sınırı'nı yazdı. "Kebaplarının Adana’da bulacağınız en iyi kebaplardan bir eksiği yok" yorumunu yapan Milor, mekana 5 üzerinden 4 yıldız verdi. İşte Milor'un yazısı...
#Adana İl SınırıGünaydın Steakhouse yine doğurdu. Oradan ayrılanların açtığı Nusr’et ve Elb’et’ten sonra, bu sefer bir kız: Scarlet. Hanım hanımcık ismi olduğuna aldanmayın, belki de içlerinde en dişlisi. Öyle olmasa abisi Nusr’et’in tam arkasına açılır mıydı?
#ScarletYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeBolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönünün yol çalışması nedeniyle trafiğe kapalı kalmasıyla, araçların eski yol olarak bilinen D-100'ün Bolu Dağı geçişine yönlendirilmesi, bölgedeki et lokantası işletmecilerini sevindirdi. Günlük ortalama 50 bin aracın geçtiği D-100'ün Bolu Dağı mevkisindeki işletmeciler, müşteri yoğunluğu nedeniyle ekstra personelle hizmet vermeye başladı. İşletmeci Şaban Usta, "Boşta gezen gençlerimizi, köyde evlerinde oturan ev hanımlarını çağırarak kısa süre de olsa iş sahibi yaptık. Onlar da ekmek yiyorlar. 2004 yılında tünel yapılmadan önce bu yol kullanılırdı" dedi.
#TünelFenerbahçe'de geçirdiği dört sezonun ardından 5 milyon euro bonservis bedeliyle Premier Lig devi Manchester United'a imza atan Altay Bayındır, yeni takımıyla ilk maçına çıkmaya çok yakın. United'ın 28 Ocak'ta FA Cup 4. turunda karşılaşacağı Newport Country maçında forma giymesi beklenen Bayındır için İngiliz basınından övgü dolu bir değerlendirme geldi. İşte detaylar...
#Altay Bayındır‘Yaban Hayvanı Koleksiyonu’nda Emir Çubukçu, insanı ve hayvanı da içine alan doğa merkezli bir bakış açısıyla bir söğüt ile geyiği, insan ile yılkıyı yan yana getiriyor. Çubukcu kitabında, insan mı hayvan mı ağaç mı olduğunu ayırt etmeden, kenara itilenin, karanlıkta kalanın yanında canlı kanlı duruyor.
#Emir ÇubukçuEskiden birçok esnaf lokantasının yöresel bağları çok güçlüydü. Memleketlerinden ucuz ama iyi malzeme getirirlerdi. Yıllar geçtikçe sera dışı tarım ve doğal otlamaya dayalı hayvancılık kayboldu. Malzemeler değişti. Eskiden özellikle et ve sebze hatta yoğurtla süt kalitesi çok daha iyiydi…
#EsnafHacı Baba Et Lokantası, İstanbul’daki Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Urfa’nın meşhur aya köftesi tescil aldı. Paros’taki La Zucca Pizza Bar Bodrum’da açıldı. Mardinli şef Ebru Baybara Demir’in kazandığı ödül ve Overdose’un yenilenen menüsüyle yeme-içme dünyasından haberler burada.
#Hacı Baba Et LokantasıAfet bölgesindeki restoranlara destek olmak için yürütülen ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ projesini gönülden destekliyorum. Yöreye özgü lezzetleri geleceğe taşımak ve bölge ekonomisine destek olarak oradaki hayatı canlandırmak için ciddi bir çaba gösterildiğini görüyor ve devamının gelmesini diliyorum. Bu hafta gündemimde “Koyun eti kokuyor” tartışması da vardı. Bu konuyla ilgili benim de diyeceklerim var.
#Afet BölgesiMetro Türkiye ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ projesiyle Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da Türk mutfak kültürünü yaşatan ancak Kahramanmaraş depremleri nedeniyle hasar gören restoranlara ev sahipliği yapıyor. Bu restoranlar Gastronometro’da iftar davetleri düzenliyor, gelirin tamamıysa kendilerine kalıyor.
#Metro TürkiyeAralarında emanet fırınla çörek üretimi yapan da var, onlara kapılarını açan bir çiftliğin mutfağında yemek pişirip halka dağıtan da... Kimileriyse lokantalarını farklı şehirlerde açmaları için teklif almış ama “Yok” diyorlar, “burayı bırakmayacağız. Dedemizin, babamızın bize bıraktığı bu mirası canlandıracağız.” Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeden 8 ustayla konuştum, “Er ya da geç toparlanacağız, buna inanıyoruz” diye vurguluyorlar.
#Ebru ErkeYardımlaşma ve dayanışmada iş yarıştırmak olmaz ama Metro Türkiye harika bir projeyle geldi ramazanda. ‘Benim İşim, Benim Mutfağım’ kampanyasıyla afet bölgesinde yıkılan 4 özel restoranı tekrar hayata döndürebilmek için o eşsiz lezzetleri ve pişiren ekipleri İstanbul’a getiriyorlar.
#Yemeİstanbul Yenibosna’daki ‘İstanbul Ocakbaşı’ isimli et lokantası, kuzu karkası vinçle indirerek çakar ve sirenli otomobile koyduğu videoyu sosyal medyada paylaştı. Otomobilin siren ve çakar açarak trafiğe çıktığını gösteren video tepki çekince Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü harekete geçti.
#Kuzu KarkasKüşleme için koyunun sırtından az miktarda çıkan çok lezzetli bir kısım kullanılıyor. Kıymeti işte buradan geliyor. Meraklıları onu kasabından özel olarak ayırtıyor, tüm kebapçıları gezip en iyisini pişireni arıyor. Jürimize Gaziantep’le özdeşleşmiş bu sevilen lezzeti hakkıyla yapan favori adreslerini sorduk.
#GaziantepIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapYaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#TatBu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Günümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranGerdan (boğazlık), fındık (badem) ve ciğer uykuluğu olmak üzere çeşitlere ayrılıyor, hayvanın göğüs kafesinin üst kısmındaki salgı bezlerinden elde ediliyor. En leziz haliyse baharda yeniyor. Bugün uykuluk denince akla ilk önce İstanbul, Sütlüce gelse de Türkiye’nin dört bir yanında bu nefis sakatatı layıkıyla yapan pek çok yer var. Jürimiz favori adreslerini sıraladı.
#Sütlüce