Güncelleme Tarihi:
ÇİĞKÖFTELİK ETLE YAPILIYOR
Lahmacun (kıymalı ekmek), patlıcanlı kebap, üzlemeli pilav, ağzı açık, lolaz dürümü, soğan kebabı, sini taraklığı, peynirli kadayıf, zerde ve şıllık tatlısı gibi pek çok tescilli ürünü olan Şanlıurfa’dan geçen hafta bir tescil haberi daha geldi. Şehre özgü aya köftesi de artık coğrafi işaretli.
Bu köfte için ince kıyılmış soğan, dövülmüş çiğköftelik et, pul biber, tarçın ve tuz karıştırılıyor, yavaş yavaş çiğköftelik bulgur eklenerek çiğköftedeki gibi yoğruluyor. Cevizden biraz büyük köfteler yapılıyor, sonra iki elin ayasına alıp, yassı şekil verip kızgın yağda kızartılıyor.
BODRUM’UN EN TAZE İTALYANI
Yunanistan’ın Paros Adası’ndaki İtalyan restoranlarından La Zucca Pizza Bar’da yemek yemek için ülke değiştirmeye gerek kalmadı. Zira markanın yeni şubesi Bodrum’daki ‘Caresse, a Luxury Collection Resort&SPA’ bünyesinde hizmet vermeye başladı.
Yönetici şef Dimitros Nikolis’in imzasını taşıyan menüde odun ateşinde pişmiş pizzaları ve ev yapımı makarnaları deneyebilirsiniz. 12.00’de açılan mekânda 23.30’a kadar servis var.
MALATYA LEZZETLERİ BURADA
Malatya’nın sevilen et restoranlarından Tarihi Hacı Baba Et Lokantası, 14-18 Haziran tarihleri arasında Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Tarihi lokantanın şefi Mehmet Zeki Saygı ve ekibi, otelin bahçesindeki Avlu Restaurant’da öğle ve akşam yemekleri için özel bir menü sunacak.
Otelin yöresel mutfakları desteklemek için düzenlediği bu özel etkinlikte aya köfteli kulak çorbası, tereyağlı haşlama içliköfte, odun fırınında pişirilmiş kâğıt kebabı, Malatya usulü kakırdaklı bulgur pilavı, patlıcan tava, çeşit çeşit fırın yemeği ve kayısı çekirdeği unundan hazırlanmış Malatya kurabiyesi gibi özel tatlar sunulacak.
İLK KEZ BİR TÜRK KADIN ŞEF KAZANDI
Ebru Baybara Demir
Dünyanın farklı ülkelerinden 800 kişinin aday olduğu 2023 Bask Dünya Aşçılık Ödülü (Basque Culinary World Prize) şef Ebru Baybara Demir’e verildi. İlk kez bir Türk kadın şefin kazandığı ödül Demir’e gastronomiyi güçlü bir araç olarak kullanması, Kahramanmaraş depremlerinden sonra binlerce kişiye sıcak yemek dağıtması ve Türkiye’deki kadınlar için yaptığı çalışmalar nedeniyle verildi. Organizasyonun jüri başkanı Joan Roca “Ebru, insanlığın, bağlılığın ve gücün olağanüstü bir örneğidir” dedi.
YAZA FİT VE SAĞLIKLI GİRİN
Vegan burger
Kaliteli bir yaşam için bütünsel beslenmeyi savunan, İstanbul, Etiler’deki Overdose’un menüsüne yeni tabaklar eklendi. Onlardan biri vegan chili çorba... Bu çorbaya tofu veya vegan değilseniz tavuk parçaları ekletebiliyorsunuz. Tavuk ve sebzeli Akdeniz dürümü, tatlı patates cipsiyle sunulan vegan burger, çilekli ve yulaf sütlü matcha latte, renkli mi renkli bowl’lar da yeni seçeneklerden bazıları...