Güncelleme Tarihi:
1- EGE’NİN EV YEMEKLERİ
Kaplan Dağ Restoran, İzmir
Tire’de... Ebru Erke “Bölgenin unutulmuş veya sadece evlerde yapılan en özel yemeklerini burada tadabilirsiniz. Domates soslu meşhur Tire köftesinin en iyi örneklerinden biri burada” diyor. Didem Şenol da, Tire pazarı malzemeleriyle yapılan yemekleri ve manzarası için mekâna uğramamızı öneriyor. (0232) 511 22 55
2- MEŞHUR SUCUĞUNU TADIN
İkbal Lokantası, Afyonkarahisar
Afyon merkezdeler ama İzmir otoyolunda yol üstü bir şubeleri de var. Esnaf usulü sulu yemekler, et kavurma, kuzu incik gibi çeşitler çıkıyor. Kahvaltı edebilir, meşhur Afyon sucuklarının tadına bakabilirsiniz. Ömür Akkor’un tavsiyesi. (0272) 223 19 22
3- ETLERİ, KÖFTELERİ...
Kayhan Köftecisi, Bursa
Salih Seçkin Sevinç “Etleri, köfteleri, yoğurtları ve nefis sunumlarıyla otobandan kısa bir çıkış yapmaya değecek duraklardan”, Ebru Erke’yse “Bursa’nın meşhur pideli köftesini tatmak için uğranacak en iyi adreslerden” diyor. (0244) 451 42 33
4- MEŞE KÖMÜRÜNDE PİŞİYOR
Çamlıbel Restaurant, Edirne
Keşan’da. Kıvırcık cinsi süt kuzudan satır köftesi (75 lira) ünlü. Salih Seçkin Sevinç “Satırla kıyılıp siniri ayıklanmış et köftesi tel ızgarada ve meşe kömüründe pişiyor. Tadına doyulmaz” diyor. Ferit Özkaşıkcı da tavsiye ediyor. (0284) 714 15 99
5- ODUN ATEŞİNDE BÖREK
Arıcıoğlu Ev Böreği, Aydın
Çine’de. Dışı çıtır çıtır, içi bol malzemeli el açması börekler odun ateşinde pişiyor. Otlu ve peynirli börekleri çok seviliyor. Patatesli ve kıymalısı da var. Didem Şenol ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Porsiyon ya da tepsi olarak alınabiliyor. 3 kiloluk tepsi 250 lira. (0506) 866 56 56
6- SALÇALI TOST, AYRAN
Düzdağ Tost, Balıkesir
Susurluk’ta. Ferit Özkaşıkcı domates salçalı tostunun lezzetinin bir başka olduğunu söylüyor. Gamze Cizreli “Salçalı, Mihaliç peynirli tostu (25 lira) ve ayranı (10 lira) çok leziz. Kızılcık suyu da öyle...” diyor. (0266) 865 14 04
7- BAHÇEDE SAKATAT
Göbel Gizli Bahçe, Balıkesir
Susurluk’taki mekân için Berat Çokal “Türkiye’nin en iyi sakatat restoranlarından... Geniş bahçe içinde, yaz-kış hizmet veriyor. Kokoreci, böbreği ve gömleğe sarılmış ciğeri tavsiye ederim” diyor. Kokorecin porsiyonu 55 lira. (0266) 873 15 64
8- PEYNİRLİ KATMERİ DENEYİN
Yıldız Katmer, Manisa
Akhisar’da. Berat Çokal “Müthiş kokoreçleri ve nefis köftelerinin yanı sıra özellikle vejetaryen çeşit arayanlara incecik çıtır hamurdan yumurtalı, peynirli katmerini (30 lira) şiddetle öneririm. Yanına da bir şişe yöresel ayran...” diyor. (0236) 414 37 76
9- KABAK TATLISI EFSANEVİ
Tavacı Refik, Bursa
Gamze Cizreli “Bursa üzerinden İzmir veya Balıkesir’e gidenler için Karacabey Soğan Hali’ndeki Refik Usta’nın ekşi erikli kuzu kavurması (175 lira) ve kabak tatlısı efsanedir” diyor. Meşhur sac tavası (175 lira) odun ateşinde pişiyor. Kuzu tandırı da çok beğeniliyor. (0224) 676 92 39
10- ARNAVUT CİĞERİ NEFİS
Garden Et Lokantası, Silivri
Salih Seçkin Sevinç “İstanbul-Çanakkale arasında hemen otoyol üzerinde, Silivri girişinde kalıyor. Arnavut ciğerini (120 lira) ve paçanga böreğini (45 lira) nefis yapıyorlar. Tavsiye ederim” diyor. İsteyene Tekirdağ köftesi, kaşarlı köfte ve et döner gibi seçenekler de var. (0212) 723 68 40