Paylaş
Lezzet zamanı
TIMES Restaurant and More, toplam 6 dönüm üzerine kurulu geleneksel bir et lokantası.
Ama aslında bundan çok daha fazlası.
Şehir içinde olup da sizi sahil kasabasında imişsiniz gibi hissettiren, muhteşem lezzetlerle bezeli bir dost sofrası.
Açık havada sunulan yöresel kahvaltıyla başlayacağınız günü şeflerin özel dokunuşuyla farklılaşan tatlar eşliğinde tamamlamanın keyfini sürebileceğiniz eşsiz bir mekan.
Bunun içindir ki ‘Times Şef’, ‘Times Sahne’ ve ‘Times Garden’ olmak üzere üç farklı konsept bir arada sunuluyor.
Times aslında bir dünya markası.
2004’te Almanya’da kurulmuş.
Almanya’da halen Worms, Weinheim ve Mannheim’da olmak üzere üç şubesi var.
Ayrıca franchise olarak Amerika (New York) ve İtalya’da (Milano) da hizmet veriyor.
REMLAM DÜNYASINDAN GASTRONOMİYE
Kurucusu Murat Yeniçeri, aslen İzmirli.
1992 yılında Almanya’ya gitmiş.
Burada uzun seneler catering ve düğün organizasyon işleri yapmış.
Bu alanda Almanya’da ilk vergi veren insan olarak kayıtlara geçmiş.
Ardından, 1998’de bir reklam ajansı kurmuş.
‘Hayat’ dergisini (Türkçe) ve ‘Pazaryeri’ gazetesini (Almanca) çıkarmış.
2004 yılında ise yönünü gastronomiye çevirmiş.
Altı senede beş şubeye ulaşan ‘Times’ restoranı hayata geçirmiş.
Zincirin son halkasını ise 2020’de geri dönüş yaptığı memleketi İzmir’de açmış.
PEYZAJ+TASARIM HARİKASI BİR YER
Resmi olarak geçtiğimiz haziranda ünlü sanatçı Serdar Ortaç’ın konseriyle hizmet vermeye başlayan Times, sabahları yeşillikler içinde yöresel ürünlerle donatılmış bir kahvaltının ardından tüm günü geçirebileceğiniz etkinlikler ve her şeyden önemlisi huzur sunuyor.
Burası için ‘peyzaj ve tasarım harikası’ desek sanırım abartmış olmayız.
Girişte sizi su perdesi karşılıyor.
Orta bölümde içinde yapay flamingoların olduğu, masaları çevreleyen şirin bir havuz var.
Kapalı mekana yakın kısımda ise etrafında oturup bir şeyler için keyifli sohbetler yapabileceğiniz ateş havuzu bulunuyor.
Toplam 600 kişi kapasiteli kapalı ve açık mekanlar 12 ay lezzet keyfini sürdürmek için özel olarak tasarlanmış.
Nikah, düğün, iş ve toplantı yemekleri için özel bölümler oluşturulmuş.
Dolayısıyla aynı anda birçok organizasyonu gerçekleştirebiliyorlar.
HER ÜRÜN YERİNDEN GETİRTİLİYOR
Mekanın en önemli özelliği ise bu kadar keyifli ortamda sunulan alternatifli geniş menü.
Ödüllü şeflerin yaptığı enfes lezzetler için ürünlerin en iyisi, en kalitelisi, en tazesi yerinden, yöresinden giderek alınıyor.
Örneğin; baharatlar Gaziantep’ten, tulum peyniri Erzincan’dan, kaşar Kars’tan, bal Kemah’tan getiriliyor.
Etler ise özel olarak hazırlatılıyor.
Özel dolaplarda yerine göre 70 gün kuru dinlendirme yapılıyor.
Gelelim menüye...
Kahvaltı kişi başı 119, 2 kişilik serpme 209 TL.
Başlangıç olarak yaz çorbası, isli cacık, turşulu et, atom, patlıcan ezme, mozzarella caprese, somon pinwheels, humus, roastbeef carpaccio, füme et&parmesan var (39-109 TL).
Atıştırmalık&paylaşmalıkta kuzu ciğerinden patates kızartmasına, çıtır tavuktan acılı tavuk kanadına, roastbeef sandviçten philly cheessteak sandviçe ve füme sosis tabağına kadar bir dizi alternatif sizi bekliyor (49-99 lira).
Salatasız yapamıyorsanız 6 seçenek mevcut: Roastbeef, füme somon, bahçe, keçi peynirli enginar, kinoa, roka parmesan (70-110 TL).
Makarna isterseniz coriander penne, peynir soslu pappardelle, masala penne ya da penne arabiatta tercih edebilirsiniz (69-99 lira).
Burger düşkünleri için 4 ayrı lezzet söz konusu: Cheesesburger, Milano füme burger, New York kaburga burger, çıtır tavuk burger (79-119 TL).
Pizzalar; margagherita, Roma, Venedik, Palermo, Bolonya, Milano ve Napoli (71-132 lira).
Ana yemekte alternatif oldukça zengin: Cafe de Paris, chimichurri bonfile, ızgara köfte, mantarlı tavuk şinitzel, Trakya kıvırcık, kuru dinlendirilmiş dana pirzola, kuru dinlendirilmiş dana t-bone, dana kaburga, kuzu kafes, masala soslu tavuk (99-569 TL).
Finalde tatlı olarak beyaz çikolatalı brownie ve kendine has baklava var (70 lira).
Ala cart yerine fiks menü de söyleyebiliyorsunuz. Alkolsüz 280-600, alkollü ise 400-800 TL aralığında.
70 GÜN DİNLENDİRİLMİŞ, DAHA NE DİYEYİM
Kese yoğurdu, yarma buğday, nohut, keten tohumu ve taze naneden yapılan yaz çorbası başlangıç için ideal.
Sonrası için ıslı cacık mutlaka denenmeli.
Denizli’nin meşhur yanık yoğurdu, çekirdeği alınmış erik turşusu ve közlenmiş sarımsakla harmanlanmış.
Servis edilirken de üzerine kurutulmuş nane, maydanoz, dereotu, fesleğen karışımı serpip erken hasat sızma zeytinyağı ekliyorlar.
Sevenler için atomu, patlıcan ezmeyi ve humusu da öneriyorum.
Atoma Denizli’nin kese yoğurdu, Kale biberi ve taze reyhanla yapıyorlar.
Patlıcan ezmede kullandıkları kuru domates Antakya’dan.
Yaban mersini ve taze nane de damakta başka bir his uyandırıyor.
Boz Antepfıstığı, pastırma ve tereyağı birleşiminin eseri humus ise adeta lezzet patlaması yaşatıyor.
Atıştırmalık olarak bana sorarsanız peynir tabağını tek geçin.
Çeşit çeşit yerel peynir, füme antrikot, acı biber reçeli, kuru yemiş ve ekmek cipsiden oluşan bu beşibiryerde son dönemde yediğim belki de en güzel peynir tabağıydı diyebilirim.
Taş fırında meşe odunu ile pişirilerek hazırlanan pizzalar ağızda dağılıyor.
Ana yemekte seçim yapmak hayli zor.
Tırnaklı pide ve zahterli Antakya frikle birlikte servis edilen, meşe odununda 6 saat pişen süt kuzu tandır insana adeta parmaklarını yedirtiyor.
Yanında ızgara kök sebzeler bulunan, 70 gün dinlendirilmiş 500 gram dana pirzola ve t-bone için diyebileceğim ise tek kelimeyle şahane.
Keza; ağır ateşte pişmiş dana kaburga, meşe odununda islenmiş kuzu kafes, hafif acılı masala soslu tavuk, chimichurri bonfile vs. de birbirinden enfes.
Bana sorarsanız en iyisi ortaya her birinden birer minik parçanın yer aldığı karışık tabak söylemek.
Böylece farklı lezzetleri deneyimlemiş olurken, hiçbirinde de aklınız kalmamış olur.
Finali beyaz soslu brownie ile yapabileceğiniz gibi kendine has baklavayı da tercih edebilirsiniz.
Ben ince kıtır kıtır bol fıstıklı bu nevi şahsına münhasır baklavayı çok sevdim.
LEZZET: Pekiyi
LEZZET: Pekiyi
AMBİYANS: Pekiyi
HİZMET: İyi
KALİTE: Pekiyi
FİYAT: İyi
GENEL PUAN: 9
Paylaş