Güncelleme Tarihi:
1- AKLA İLK O GELİYOR
KEBAPÇI HALİL USTA, GAZİANTEP
Somer Sivrioğlu’nun küşlemedeki tek adresi. Salih S. Sevinç “Küşleme diye bir kategorimiz varsa bunun müsebbibi Halil Usta’dır. Akla ilk o gelir” diyor. Antep koyunundan yapılıyor, odun ateşinde pişiyor. 125 lira.
(0342) 323 16 16
2- YUMUŞACIK PİŞİRİYOR
GÜNAYDIN KEBAP RESTAURANT, ANKARA
Erdal İpekeşen’in Ankara’daki favorilerinden. Defne Ertan Tüysüzoğlu’na göreyse pek çok et çeşidi olan mekânın küşlemesi en özel lezzetlerinden. Ağır ateşte, yumuşacık pişiriliyor. Antalya, İzmir ve İstanbul’da da şubeleri var. Porsiyonu 288 lira.
(0312) 242 01 42
3- ANTEP EKOLÜNDEN
KÖŞKEROĞLU, İSTANBUL
1946’da Antep’te kuruldu, 1986’da İstanbul’da ilk şubesini açtı. Ebru Erke’ye göre Antep ekolünden gelen markanın küşlemesi (300 lira) çok lezzetli. Etin yanı sıra baklava konusunda da akla gelen ilk yerlerden. Murat Bozok da öneriyor.
(0212) 397 22 12
4- SALAŞ VE SAMİMİ…
ÖZ KİLİS KEBAP, İSTANBUL
Fatih’te... Ebru Erke “Salaş, samimi ve lezzetli” diyor, küşlemesini öneriyor. Ferit Özkaşıkcı’ya göre lahmacunuyla bilinen mekânda küşlemenin de tadına mutlaka bakmak gerek. Yanında közlenmiş sebze ve pilavla porsiyonu 100 lira.
(0212) 523 44 57
5- TÜM ÇEŞİTLERİ BAŞARILI
BARAN ET MANGAL, İSTANBUL
Fatih’te. Salih Seçkin Sevinç “İstanbul’da en iyi küşleme nerede yenir diye soracak olursanız ilk sayılan yerlerden olur. Tüm etleri iyi ancak küşlemesini mutlaka denemelisiniz” diyor. 350 gramlık porsiyon 200 lira.
(0532) 164 55 72
6- SADESİ, BAHARATLISI
ŞEHR-İ KÜŞLEME, GAZİANTEP
Şehitkâmil’de... Baharat karışımında terbiye edildikten sonra pişen etler, közlenmiş biber ve domatesle birlikte sunuluyor. İsteyene sade seçeneği de var. 150 gramlık porsiyonu 90 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi.
(0552) 355 27 25
7- KAŞIK SALATASIYLA
KÜŞLEMECİ BİLAL USTA, İSTANBUL
Bağcılar’da. Bulgur pilavı, Antep kaşık salatası, közlenmiş biberle domates, sumaklı soğan salatası, Antep biberi, acur turşusu, taş fırında pişirilmiş lavaş ve pidelerle birlikte sunuluyor. Porsiyonu 310 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi.
(0212) 302 48 23
8- SERVİSİ DE ÇOK İYİ
DEVELİ 1912, İSTANBUL
Defne E. Tüysüzoğlu “Lezzetli kebap ve mezelerin yanı sıra, titizlik ve geleneğe saygıyla da öne çıkıyorlar. Bu da etin kalitesine ve servise yansıyor. Küşleme (210 lira) yiyebileceğiniz adreslerden” diyor, Samatya’daki şubesini öneriyor.
(0212) 529 08 33
9- ETİ GÜZEL İŞLİYORLAR
KEBAPÇI AİHAN, ANKARA
Erdal İpekeşen “Mahall Ankara kompleksinin içindeki restoran, menülerinde geleneksel mutfağı yeni tarz sunumla zenginleştirmeyi başarıyor. Eti güzel işliyorlar, kebapları kadar küşlemesi de çok lezzetli” diyor. Porsiyonu 200 lira.
(0538) 092 44 26
10- KENDİ ÇİFTLİĞİNDEN
GARDEN ET LOKANTASI, İSTANBUL
Salih Seçkin Sevinç “Kendi besi çiftlikleri var ve et işlemede uzmanlar. Silivri’de geniş bir servis alanına sahipler. En sevdiğim et restoranlarından. Küşlemesi için (240 lira)buraya giderim” diyor.
(0212) 723 68 40