Kömür ateşinde, usul usul...

Güncelleme Tarihi:

Kömür ateşinde, usul usul...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2022 07:00

Küşleme için koyunun sırtından az miktarda çıkan çok lezzetli bir kısım kullanılıyor. Kıymeti işte buradan geliyor. Meraklıları onu kasabından özel olarak ayırtıyor, tüm kebapçıları gezip en iyisini pişireni arıyor. Jürimize Gaziantep’le özdeşleşmiş bu sevilen lezzeti hakkıyla yapan favori adreslerini sorduk.

Haberin Devamı

Kömür ateşinde, usul usul...

 

1- AKLA İLK O GELİYOR

KEBAPÇI HALİL USTA, GAZİANTEP

Somer Sivrioğlu’nun küşlemedeki tek adresi. Salih S. Sevinç “Küşleme diye bir kategorimiz varsa bunun müsebbibi Halil Usta’dır. Akla ilk o gelir” diyor. Antep koyunundan yapılıyor, odun ateşinde pişiyor. 125 lira.

(0342) 323 16 16

Kömür ateşinde, usul usul...

2- YUMUŞACIK PİŞİRİYOR

GÜNAYDIN KEBAP RESTAURANT, ANKARA

Erdal İpekeşen’in Ankara’daki favorilerinden. Defne Ertan Tüysüzoğlu’na göreyse pek çok et çeşidi olan mekânın küşlemesi en özel lezzetlerinden. Ağır ateşte, yumuşacık pişiriliyor. Antalya, İzmir ve İstanbul’da da şubeleri var. Porsiyonu 288 lira.

(0312) 242 01 42

Haberin Devamı

3- ANTEP EKOLÜNDEN

KÖŞKEROĞLU, İSTANBUL

1946’da Antep’te kuruldu, 1986’da İstanbul’da ilk şubesini açtı. Ebru Erke’ye göre Antep ekolünden gelen markanın küşlemesi (300 lira) çok lezzetli. Etin yanı sıra baklava konusunda da akla gelen ilk yerlerden. Murat Bozok da öneriyor.

(0212) 397 22 12

Kömür ateşinde, usul usul...

4- SALAŞ VE SAMİMİ…

ÖZ KİLİS KEBAP, İSTANBUL

Fatih’te... Ebru Erke “Salaş, samimi ve lezzetli” diyor, küşlemesini öneriyor. Ferit Özkaşıkcı’ya göre lahmacunuyla bilinen mekânda küşlemenin de tadına mutlaka bakmak gerek. Yanında közlenmiş sebze ve pilavla porsiyonu 100 lira.

(0212) 523 44 57

Kömür ateşinde, usul usul...

5- TÜM ÇEŞİTLERİ BAŞARILI

BARAN ET MANGAL, İSTANBUL

Fatih’te. Salih Seçkin Sevinç “İstanbul’da en iyi küşleme nerede yenir diye soracak olursanız ilk sayılan yerlerden olur. Tüm etleri iyi ancak küşlemesini mutlaka denemelisiniz” diyor. 350 gramlık porsiyon 200 lira.

(0532) 164 55 72

Haberin Devamı

Kömür ateşinde, usul usul...

6- SADESİ, BAHARATLISI

ŞEHR-İ KÜŞLEME, GAZİANTEP

Şehitkâmil’de... Baharat karışımında terbiye edildikten sonra pişen etler, közlenmiş biber ve domatesle birlikte sunuluyor. İsteyene sade seçeneği de var. 150 gramlık porsiyonu 90 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi.

(0552) 355 27 25

Kömür ateşinde, usul usul...

7- KAŞIK SALATASIYLA

KÜŞLEMECİ BİLAL USTA, İSTANBUL

Bağcılar’da. Bulgur pilavı, Antep kaşık salatası, közlenmiş biberle domates, sumaklı soğan salatası, Antep biberi, acur turşusu, taş fırında pişirilmiş lavaş ve pidelerle birlikte sunuluyor. Porsiyonu 310 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi.

(0212) 302 48 23

Haberin Devamı

8- SERVİSİ DE ÇOK İYİ

DEVELİ 1912, İSTANBUL

Defne E. Tüysüzoğlu “Lezzetli kebap ve mezelerin yanı sıra, titizlik ve geleneğe saygıyla da öne çıkıyorlar. Bu da etin kalitesine ve servise yansıyor. Küşleme (210 lira) yiyebileceğiniz adreslerden” diyor, Samatya’daki şubesini öneriyor.

(0212) 529 08 33

Kömür ateşinde, usul usul...

9- ETİ GÜZEL İŞLİYORLAR

KEBAPÇI AİHAN, ANKARA

Erdal İpekeşen “Mahall Ankara kompleksinin içindeki restoran, menülerinde geleneksel mutfağı yeni tarz sunumla zenginleştirmeyi başarıyor. Eti güzel işliyorlar, kebapları kadar küşlemesi de çok lezzetli” diyor. Porsiyonu 200 lira.

(0538) 092 44 26

10- KENDİ ÇİFTLİĞİNDEN

Haberin Devamı

GARDEN ET LOKANTASI, İSTANBUL

Salih Seçkin Sevinç “Kendi besi çiftlikleri var ve et işlemede uzmanlar. Silivri’de geniş bir servis alanına sahipler. En sevdiğim et restoranlarından. Küşlemesi için (240 lira)buraya giderim” diyor.

(0212) 723 68 40

Kömür ateşinde, usul usul...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!