Bir zamanlar her yolu düşen uğrardı, bugün ise...
Bolu Dağı Tüneli’nin açılmasının ardından daha az kullanılan D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde bulunan meşhur et lokantaları eski şaşaalı günlerini arıyor.
Bolu Dağı Tüneli’nin açılmasının ardından daha az kullanılan D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde bulunan meşhur et lokantaları eski şaşaalı günlerini arıyor.
TEM yolu Bolu Dağı Tüneli’nin 2007 yılında açılmasının ardından D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinin neredeyse kullanılmaması meşhur et lokantalarını olumsuz etkiledi.
Sürücüler, doğa ile iç içe olan, harika bir manzaraya sahip Bolu Dağı’nı yeniden kullanmaya başladı. Ancak Bolu Dağı’nda bulunan et lokantalarının işletmecileri eski şaşalı günlerine bir türlü kavuşamadı.
Bolu Dağı’ndaki et lokantalarını tercih eden müşteriler, restoranların yemekleri ve Bolu Dağı’nın oksijen deposu havasından memnun kaldıklarını söyledi.
20 yıldır lokanta işleten Osman Doğan, "TEM yolu olduğu için burada hareket yok. İşlerimiz çok iyi değil. Buradaki et lokantaların özelliği hayvanların doğal ortamda yaşaması. Biz burada yaylalarda yaşayan hayvanların etlerini kullanıyoruz. Ondan dolayı etlerin lezzeti iyi oluyor. Ayrı bir doğal lezzeti var. Yaz sezonu biraz daha iyi oluyor. Kışın bu yolu çok kullanmıyorlar. O nedenle işlerimiz zayıf oluyor. Bütün lokantalarda durum aynı. Bu lezzete göre, temiz hava, oksijen deposu bir yer. İnsanların bu tarafa gelmesini tavsiye ederim" dedi.
Meşhur et lokantalarından birinde restoran sorumlusu olarak çalışan Süreyya Eren ise "Genel olarak eskisi gibi ilgi yok. Buraya hususi yemek yemeye gelen kişiler oluyor. Tünel işleri etkiledi. Ama çok kötü değil durum. Havanın iyi olduğu günlerde müşteri oluyor. Kışın bu yol çok kullanılmıyor. Bayramlarda tatillerde işlerimiz yoğun oluyor. Burası havasından, etinden dolayı meşhur. Gelen herkes memnun. Doğal güzellik var. Her konuda güzel" diye konuştu.