Bir şehrin veya bir restoranın markalaşmasında, o şehirdeki gastronomi turizminin gelişmesinde şeflerin rolü çok önemli. İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlarda mutfak şefleri öne çıktı. Pek çok restoranın şefleri ve şovlarını izlemek, yenilenen menülerini görmek isteyen takipçileri ve müşterileri var. Bursa’da açılan mekanlarda artık birbirinden değerli şefleri görmeye başladık. İşte bunlardan biri de yeni hizmet vermeye başlayan Nuar Bademli.
#ŞefTezgahlarda yerini almışken enginarlardan bol bol faydalanalım istedim ve bu hafta enfes bir enginar salatası ile geldim. Enginar öyle bir sebze ki seveni çok seviyor sevmeyeni de çok mesafeli duruyor. Türk mutfağında daha çok zeytinyağlı haliyle tanıdığımız enginarın bir de salatası var ki, enginarı sevmeyenleriyle dahi barıştıracak cinsten :)
#Enginar SalatasıEmine Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabının 4 Eylül’de yapılan tanıtım resepsiyonuna çok istediğim halde katılamamıştım. Yakın bir arkadaşımın kızının Urla’daki düğünü ile aynı güne denk gelmişti.
#Müge AkgünAlaçatı Club Baba’da 3 Temmuz’da kapılarını açan KİTA’S Brasserie, Alaçatı rüzgarının yönünü tersine çevirdi! Dünya mutfağının sıra dışı tatlarından oluşan zengin menüsü ve bar kısmındaki kokteyl ağırlıklı 150 çeşit içecek seçeneğiyle Alaçatı’ya yeni bir soluk getiren KİTA’S, şık ve ferah dekorasyonu, zengin bir peyzaja sahip bahçe ve teras alanlarıyla da dikkat çekiyor.
#İzmirAnavatanı Orta Meksika ama tüm dünya ona bayılıyor. Ülkemizin Akdeniz sahillerinde yetiştirilmeye başladığından beri de çoğu restoranın menüsünde. Avokadolu yeni tarifler arayanlar veya bu meyveyle tanışmak isteyenler için ustalara danıştık, leziz tarifler aldık.
#Gazetehaberleriİzmir’in şirin mi şirin ama pek de minik olmayan bir ilçesidir Urla. 727 kilometrekarelik yüz ölçümüyle de İzmir’in en büyük ilçelerindendir hatta. Son yıllarda gastronomik açıdan harikalar yaratan restoranlarıyla sözünü ettiriyor. Aynı zamanda üzüm bağlarıyla da meşhur.
#UrlaYılbaşı akşamı sağlıksız beslenme ve aşırı alkol tüketimi, yeni yılın ilk saatlerinde mide kanaması, alkol koması, şeker ve tansiyon yükselmesi gibi sorunlara neden olabiliyor. Sağlıklı bir yılbaşı geçirmenin ve yeni yıla güzel bir başlangıç yapmanın yolu ise 31 Aralık gecesi dengeli ve ölçülü beslenmekten geçiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, yılbaşı akşamında doğru beslenmeye dair önemli bilgiler verdi.
#Yeni YılEnginarın mevsimi geçti ama baharda alıp kış için saklayanların enginarlarını ortaya çıkarma zamanı geldi. Sağlıklı beslenmek ve zayıflamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alması sık sık tavsiye edilse de enginarın çok sevilerek tüketildiği söylenemez. Buradaki tariflerimizle enginara farklı bir gözle bakmaya başlayacaksınız… Hem sofralarınız renklenecek hem de enginar ile ağzınız tatlanacak, mideniz şenlenecek…
#Enginarlı TariflerAssolistin enginar olduğu festivali geride bırakıp, Urla’yı keşfe çıktık. Burayı özel yapan tüm hikâyelerin arkasında kadınlar olduğunu gördük. Kenti tanımak için girdiğimiz her sokakta, pişirilen her yemekte, işletilen her otelde, enginar tarlasında, bu tanıtıma katkı sağlayan kadınları görürsünüz. Dördüncüsü geçen hafta yapılan Uluslararası Urla Enginar Festivali de aslında bir kadınlar topluluğu yapımı...
#Urlaİspanya’nın gittiğim her bölgesi beni ayrı etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde bu kez yolum Endülüs bölgesinin başkenti ve en büyük şehri olan Sevilla’ya düştü. Mayıs ayında gittiğim Granada’ya bayılmıştım. Sevilla’da ise resmen büyülendim. Şehrin Arap esintili mimarisi, tarihi, sıcak insanları ve mutfağı beni kendine hayran bıraktı. İşte size Sevilla lezzet rehberi…
#SevillaLezzet peşinde koşturanların sayısı her geçen gün artıyor. Tur şirketleri ilginç ve lezzetli rotaları satmakta pek zorlanmıyorlar. Birçok gezgin gezi rotalarını çizerken, yiyecek-içecek mekânlarını mutlaka listenin başına yazıyor. Bu hafta size, 2017’nin lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Bunların çoğu Avrupa kentlerinde. Yani Türk gezginlerinin sıklıkla seyahat ettikleri ülkelerde. Eğer yolunuz bu kentlere düşerse, listedeki ‘Lezzet Tapınakları’na uğramanızı öneririm. Damağınızda unutulmaz tatlar kalacağından emin olabilirsiniz.
#Mehmet YaşinSahrap Soysal’ın yıllarca televizyon ekranlarından ve Kelebek sayfalarından tarif ettiği yemekler, artık birinci elden, sahibinin lezzetinden. Beyoğlu Şişhane’de açtığı kendi adını taşıyan restoranında İstanbul’un ve Anadolu’nun her yerinden gelen hayranlarını ağırlıyor. Fakat bu kadının yemekleri mi daha nefis, sohbeti mi daha leziz karar vermek zor. Müşteriler ona bayılıyor, dükkâna adımını atan dışarı sarmaş dolaş çıkıyor.
#Savaş Özbey