Güncelleme Tarihi:
Adlarını yazarken bile iştahımı kabartan, birbirinden leziz salata tariflerime buyurun.
(1 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1 demet bebek ıspanak
◊ 200 gr çilek
◊ 1/2 su bardağı pikan cevizi (normal ceviz de olur)
◊ 1/2 su bardağı beyazpeynir
Sosu için;
◊ 1/ 2 limonun suyu
◊ 1 tatlı kaşığı bal
◊ 1 çorba kaşığı nar ekşisi
◊ 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ Tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Ispanak ve çilekleri yıkayıp kurulayın.
◊ Cevizi iri parçalar halinde doğrayın.
◊ Dilimlenmiş çilekler, ceviz, ıspanak ve ufalanmış peyniri bir kâseye koyun.
◊ Sos malzemelerini ayrı bir kâsede çırpın ve salatanın üzerine gezdirin.
(4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1 su bardağı ince bulgur
◊ 400 gr iç bakla
◊ 1 domates
◊ 1 salatalık
◊ 6 dal taze soğan
◊ 1/2 demet maydanoz
◊ 1/2 demet dereotu
◊ 1/2 demet taze nane
◊ 1 çorba kaşığı kimyon
◊ 1 çorba kaşığı sumak
◊ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
◊ 1 tatlı kaşığı kişniş
◊ 1 çay kaşığı karabiber
◊ 1 tatlı kaşığı zahter
◊ Tuz
Sosu için;
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ 4 çorba kaşığı tahin
◊ 1 limonun suyu
◊ 4 diş sarımsak (ezilmiş)
NASIL YAPARIM?
◊ Baklayı haşlayın. Bir kaba bulguru koyun, haşlama suyu henüz sıcakken 1 parmak geçecek şekilde bulgurun üzerine dökün. Kabın ağzını kapatın.
◊ Domates, salatalık ve yeşillikleri istediğiniz büyüklükte doğrayın.
◊Tüm baharat çeşitleri ve sos malzemelerini bir kâsede çırpın.
◊ Suyu süzülmüş baklalar, bulgur, domates, salatalık ve yeşillikleri bir kaba alın, baharatlı sosla güzelce harmanlayın.
ZEYTİNLİ, ÇİĞ ISIRGANOTLU SALATA
(4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1/2 kg ısırganotu
◊ 1/2 su bardağı lor peyniri
◊ 4 çorba kaşığı siyah zeytin (dilimlenmiş)
Sosu için;
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ Tuz
◊ 3 diş sarımsak (ezilmiş)
◊ 1 limonun suyu
◊ 1 tatlı kaşığı bal
◊ 1 tatlı kaşığı pul biber
◊ 1 tatlı kaşığı kekik
◊ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
NASIL YAPARIM?
◊ Eldivenle ısırganın saplarını ayırın, yapraklarını yıkayıp kurulayın.
◊ Sos malzemelerini bir kâsede çırpın.
◊ Isırganı lor peyniri, zeytin ve sosla karıştırın.
SALATA AGRİGENTO (İTALYA)
(6-8 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 1 su bardağı makarna
◊ 8 yaprak marul
◊ 1 domates
◊ 1 kırmızı soğan
◊ 2 diş sarımsak
◊ 2 biber (közlenmiş)
◊ 1 patlıcan (közlenmiş)
◊ 1 enginar
◊ 1 kâse mantar
◊ 1/2 su bardağı kalamata zeytin
◊ 1/2 demet taze nane
◊ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
◊ 2 çorba kaşığı balsamik sirke
◊ 1 çay bardağı domates suyu
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ Taze fesleğen
◊ Tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Enginarı minik minik doğrayın. Doğranmış mantar ve ezilmiş sarımsakla birlikte zeytinyağında hafifçe soteleyin.
◊ Makarnayı 8 dakika haşlayıp süzün.
◊ İnce ince doğranmış marul, domates, soğan, taze nane, zeytin, közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcanı bir kapta karıştırın.
◊ Üzerine ılınan enginarlı ve mantarlı karışımı koyup iyice harmanlayın.
◊ Sos malzemelerini ayrı bir kâsede karıştırın, salatanın üzerine gezdirin.
Bir not: Geleneksel tarifte mozzarella peyniri de kullanılıyor.
ENGİNAR SALATASI (TUNUS)
(6-8 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 6 enginar
◊ 2 domates
◊ 1/2 kâse zeytin (dilimlenmiş)
◊ 1/2 demet maydanoz
◊ 1 su bardağı beyazpeynir (doğranmış)
◊ 1 çay bardağı kapari
◊ Tuz
◊ 1’er çay kaşığı kimyon, pul biber, karabiber, kişniş, zencefil, kekik
Sosu için;
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ 1 limonun suyu
NASIL YAPARIM?
◊ Enginarları limonlu ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pişince dilediğiniz boyutta kesin.
◊ Domatesleri küp küp, maydanozları incecik doğrayın.
◊ Tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın, sosunu gezdirin.
ERİKLİ ASMA YAPRAĞI SALATASI
(4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 200 gr yeşil erik
◊ Bir avuç asma yaprağı (taze ve küçük boy)
◊ 1 kâse kiraz domates
◊ Maydanoz, taze nane, taze soğan, taze biberiye
Sosu için;
◊ 1 çorba kaşığı nar ekşisi
◊ 2 çorba kaşığı elma sirkesi
◊ 1/2 limonun suyu
◊ 1 tatlı kaşığı bal
◊ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
◊ Tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Asma yapraklarını elinizle kabaca bölün, domatesleri 2’ye kesin.
◊ Tüm yeşillikleri irice kıyın.
◊ Sos malzemelerini çırpın.
◊ Tüm malzemeleri bir servis tabağında karıştırın ve 10 dakika dinlendirip servis yapın. Dilerseniz erikleri 2’ye veya 3’e kesebilirsiniz.