Güncelleme Tarihi:
İsmini dünya dillerinde ‘Biz’ anlamına gelen ‘Kita’ kelimesinden alan KİTA’S Brasserie, Alaçatı’ya yepyeni bir soluk getirdi. Hem yemek hem bar hem de peyzaj ve dekorasyon anlamında alışılmışın dışında bir şıklık ve üst düzey bir lezzet senfonisi sunan KİTA’S Brasserie, yemek konusunda rafine zevkleri olan konuklarına eşsiz bir damak şöleni vaat ediyor.
DÜNYA LEZZETLERİ KİTA’S BRASSERIE’DE
KİTA’S Brasserie, Alaçatı’nın içtenliğini, şıklıkla bütünleştirirken, kapısından içeriye adımını atan herkesin keyifli bir deneyimle ayrılabileceği bir mekan olarak dikkat çekiyor.
KİTA’S’ta birbiriyle uyumlu dünya mutfak lezzetlerinin harmanlanarak oluşturulduğu zengin yemek menüsü, Alaçatı’nın doğal otlarıyla eşleştiriliyor. KİTA’S’taki lezzet şöleni, kahvaltıdan gecenin ilerleyen saatlerine dek devam ediyor.
Fransız, İngiliz, Türk kahvaltılarının yanı sıra; Fit, Scramled Eggs, Croque Madam, Eggs Benedict & Royal, Crois Dog gibi enfes lezzetlerin sunulduğu kahvaltı menüsü güne pozitif bir enerjiyle başlamak isteyenlere hitap ediyor.
Yazın vazgeçilmezi salata seçeneklerinde ise; Alaçatı’nın enfes enginarıyla hazırlanan taze enginar salatası, taze ricotta peyniriyle harmanlanarak, yaz meyveleriyle zenginleştirilen semizotu salatası, taze domates, salatalık, köy biberi, soğan ve rokayla sunulan Yunanistan’ın ferah lezzeti Greek Salat, fit kalmak isteyenlere özel somon, tavuklu kinoa ve steak salata gibi çok sayıda seçenek yer alıyor.
Köz patlıcan kremasıyla mozerella peynirini buluşturan, dana tandırın parmesan, acı yağ ve rokayla muhteşem birlikteliğinden doğan Ragu ve Camambert & Cherry’li pizza konusunda oldukça iddialı olan mekan, makarna severlere ise; lazanya, risotto melanzane, pancar ve fesleğenli risotto gibi çok sayıda seçenek sunuyor.
Tüm bunların yanında kalamar, kara midye, karides, vongole, sarımsak, fesleğen, kiraz domates ve bisque soslu papaerdelle posillipo deniz mahsullü makarnaların da hayli ilgi gördüğü KİTA’S Brasserie’de; dana kaburga, safranlı rissotto ile sunulan osso buco, Hatay humusundan uyarlanan sumaklı soğanla servis edilen yaprak ciğer, ızgara bonfile, ekşi mayalı ve sarımsaklı köy ekmeği yatağında, gremolata, baby turp, chilli biber turşusu ve sumaklı yoğurtla sıra dışı bir deneyim ortaya konan dana dil ise ana menünün yıldızları arasında yer alıyor.
Buhardan; tavuk, somon, sebze, tandır ve ördek bun da ana menünün en önemli lezzetleri olarak öne çıkarken, mekanda misafirleri mest edecek zengin bir tatlı menüsü de yer alıyor.
Mimar Berkan Tüzün imzalı KİTA’S Brasserie, 250 metrekare alanda; kapalı, bahçe ve teras olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Misafirlerini günden geceye huzurlu bir atmosferde ağırlayan mekan, kaliteli, rahat, aydınlık, keyifli ortamını Alaçatı’nın eşsiz botaniğiyle taçlandırılıyor.