ekmek kadayıfı haberleri sayfasında ekmek kadayıfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 387 ekmek kadayıfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ramazan Bayramı’nı sayılı günler kala Afyonkarahisar’ın en önemli lezzetlerinden birisi olan ekmek kadayıfına ilgi artarken, kente gelemeyen bir çok kişinin ise bayram sofralarını renklendirmek için kargo yolu ile tatlı siparişleri verdikleri kaydedildi.
#RamazanAfyonkarahisarlı restoran ve tatlıcı esnafı, kentin yöresel şerbetli tatlısı "ekmek kadayıfı"na Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT) tarafından verilen coğrafi işaret tescili belgesini sevinçle karşıladı.
#Ekmek KadayıfıAfyonkarahisar'ın yöresel tatlılarının başında gelen ve üzerine konulan kaymakla eşsiz lezzete sahip olan kaymaklı ekmek kadayıfı ve kabak tatlısı özellikle Kurban Bayramı'nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. En çok tercih edilen tatlılar arasında yer alan kaymaklı ekmek kadayıfı, vişneli çeşidiyle de damaklara ayrı bir tat bırakıyor.
#Kabak TatlısıYüzyıllar önce elde kalan ekmekleri değerlendirmek amacıyla ortaya çıkan ekmek kadayıfı, günümüzde de büyük bir keyifle tüketiliyor. Özellikle bayram sofralarıyla özdeşleşen ekmek kadayıfı, baklava gibi meşakkatli tatlılara alternatif arayanlar için güzel bir seçenek. Peki ekmek kadayıfı nasıl yapılır?
#Ekmek KadayıfıTürkiye’nin ikinci Kapadokya’sı diye nitelenen 3 bin yıllık tarih mirası Frig Vadisi, eşsiz doğasıyla ziyaretçileri hayran bırakıyor. Vadi, büyüleyici atmosferinde yükselen sıcak hava balonlarıyla yerli ve yabancı ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatıyor.
#Frigya VadisiAmerika’ya geldiğim günden beri ülkemiz, kültürümüz ve geleneklerimizin tanıtımı için çaba sarf ediyorum. Türk-Amerikan ilişkilerine katkılarımdan dolayı Anadolu Aslanları İş İnsanları (Askon USA) Amerika temsilcisi Ayhan Özmemik bana “Değer Katanlar” ödülünü takdim etmek istediklerini iletince geçtiğimiz günlerde New York’a gittim.
#Barbaros TapanBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaMevsimlerdeki değişim Ege adalarının işine yaradı, turizm sezonu kasıma kadar uzadı. Su yüzülecek kadar sıcak, sokaklar saatlerce yürüyecek kadar ılık. Yazın sık sık ziyaret etsem de plajlarından ayrılamadığım Kos’u bu kez çarşı-pazar gezip antik kentlerinden lokantalarına detaylı bir rehber hazırladım.
#KosBir yemek eleştirmeni için sürekli değişim ciddi sorun. Belki dünyanın hiçbir yerinde lokanta sektörü çok istikrarlı değil ama bildiğim ülkelerde değişim ve dönüşüm bizdeki kadar hızlı değil. Özellikle de patron ya da aşçı değişince lokantalar kabuk değiştiriyor, şubeleşince bozuluyor...
#BalatBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorRamazan Bayramı’nı sayılı günler kala Afyonkarahisar’ın en önemli lezzetlerinden birisi olan ekmek kadayıfına ilgi artarken, kente gelemeyen bir çok kişinin ise bayram sofralarını renklendirmek için kargo yolu ile tatlı siparişleri verdikleri kaydedildi.
#RamazanBolu'ya özgü, taze fasulye çorbasını mutlaka denemelisiniz. Lezzeti şahanedir. Bir deneyen tekrar yaptırır. Bol vitaminli, besleyici, kolay ve ekonomiktir. Söz verdiğimiz gibi yeni lezzetler, değişik tatlarla kolay ve lezzetli sofralar kurmaya devam ediyoruz. Bu çorba tarifini denemediyseniz hemen deneyin.
#Ramazan MenüsüKültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır.
#Ramazan MenüsüNarımor Butik Otel’in restoran şefi Atilla Heilbron, modern Türk yemeklerini yerel malzemelerle hazırlıyor. Hamur yerine ayva jölesi kullanarak yaptığı ravioli benzeri cevizli kereviz, kereviz çıtırlarıyla bir başyapıt. Dana kontrfile 2 gün tuza yatırılıp 1 gün kurutulmuş, baharatlı bir yağdan geçirilip pastırma gibi ince ince kesilmiş; mısır püresi, patlamış mısır, jalapeno turşusu gibi kullandığı diğer tüm malzemelerle bütünlük içinde...
#Atilla HeilbronElmadağ’daki Divan Oteli’nin içinde fine dining konseptiyle yenilenen Lokanta by Divan, özünde 67 yıllık bir geleneği sürdürüyor: Yerel ve güncel. Mekânın alameti farikasıysa tavana kadar uzanan kırmızı aydınlatmalı, seksi kavı. Bu kav şarap kültürüne odaklı Wine Spectator dergisi ödüllü.
#Savaş ÖzbeyÖmür Akkor’un mutfak danışmanlığını üstlendiği Nahita, Kapadokya’da açıldı. Menüde bitki bazlı yemekler ağırlıkta, bölgenin patatesleriyle yapılan kızartmalar alışık olduğumuzdan daha gevrek ve çok nefis! Tatlılardan muhallebili yufkayı da ayrı bir yere koyuyorum. Burası, yağmur suyunu biriktirip kendi tarımını yapan, ürettiğini tüketen ve atıklarını dönüştüren özel bir yer olmuş.
#NahitaKadıköy’e taşınınca hasretle Koço’ya gittim. Kalamar tava çıtır çıtır, yaprak ciğer çok iyi. Çıtır kabak biraz yağ çekmişti ama yine deİstanbul’un en iyilerinden... O gün yiyemeyip iyi bildiklerim de var. Muska böreği, ayva tatlısı, ekmek kadayıfı... Koço işte... Annemin babamı süzdüğü; babamın bana, benim oğluma ilk kadeh doldurduğum yer... Kabak da ayva da ayrıntısı işin... Aslolan aile, nostalji...
#KadıköyTarihi yerleri dolaşıp yöresel lezzetleri tadıyor. İlçe ilçe gezip videolar çekerek, Afyonkarahisar’ı tanıtıyor. Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Bölümü öğrencisi Zambiyalı ‘Çita’, Afyon Postası için hazırladığı İngilizce-Türkçe videolarla Afyon’a hem ilgi hem turist çekiyor.
#Chimwemwe ChitaÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfPandemi her alanda olduğu gibi yeme-içme alışkanlarını ve ‘gurme seyahat’ seçeneklerini de değiştirdi. Kişiye özel şef, yurtiçinde yeni lezzet adreslerinin öne çıkması, ekoturizmle tek ürünün peşinde yolculuk, çevreye saygılı gastronomik keşiflerin artması önümüzdeki yılın trendleri. Ama hepsi bu kadar değil.
#Hürriyet