İçinde yağ olmayan şerbetli tatlı ekmek kadayıfı
Afyonkarahisar'da vatandaşların gözdesi durumunda olan ekmek kadayıfı, ramazan ayında da içinde yağ olmaması nedeniyle sıkça tercih ediliyor.
Afyonkarahisar'da vatandaşların gözdesi durumunda olan ekmek kadayıfı, ramazan ayında da içinde yağ olmaması nedeniyle sıkça tercih ediliyor.
Akça, "Pişirilecek olan ekmek kadayıfı bir tepside 15 dakika ıslatılarak yumuşatılır. Şerbeti için 2,5 kilogram toz şeker, 2 litre su ile eritilir. İçine yarım limonun suyu sıkılır ve kaynatılarak şerbet haline getirilir. Daha sonra ıslatılarak yumuşayan ekmek kadayıfının üzerine hazırlanan şerbet dökülerek kısık ateşte 45 dakika pişirilir. Ara ara üzerine şerbet verilir ve kadayıf hazır hale gelir" dedi.