Deniz ürünü haberleri sayfasında Deniz ürünü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2998 Deniz ürünü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Suşiyle ülkemde tanıştım, Japonya dışında da epey yedim. İlk kez gerçek suşi yiyince anladım ki o zamana kadar suşi yememişim, muşi yemişim. Japonya dışında gerçek suşi bulmak kolay değil. Gerçek suşi yediğinizde o zamana kadar varlığını bile bilmediğiniz lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. Bildiğinizi sandığınız lezzetli deniz ürünlerinin bilmediğiniz yönlerini ve nüanslarını da keşfediyorsunuz. Bu şölenin adı, omakase...
#Suşiİster denize nazır, ister çiçekli rengârenk bir ara sokakta... Yaz tatilinde gözler hep o bölgenin en iyi balıkçılarını arar. Biz de balığı, deniz mahsulleri taze, meze seçkisi geniş, tabakları yaratıcı mekânların peşine düştük. Jürimize tatil beldelerinden en beğendikleri balık lokantalarını sorduk.
#MezeNorveç Deniz Ürünleri Konseyi tarafından dünya genelinde 25 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, tüketicilerin deniz ürünü satın alma kararlarında, ürünün güvenli ve sürdürülebilir olmasının etkisini en fazla dikkate alan ülkelerden biri de, Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alan Türkiye.
#Deniz ÜrünüHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkMasterchef karides kokteyl tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Karides kokteyli olarak da bilinen karides kokteyli, bir bardakta servis edilen Marie Rose sosu veya kokteyl sosu içinde kabuklu, pişmiş karideslerden oluşan bir deniz ürünü yemeğidir. Peki, karides kokteyl nasıl yapılır? MasterChef karides kokteyl tarifi ve malzemeleri
#Karides Kokteyl TarifiUzun süredir beni takip edenlerin aklına gelmiştir ‘Neden bu adam hep İspanya veya Japonya gibi ülkelerin deniz ürünleri lokantalarını ve oralarda yediklerini ballandıra ballandıra anlatıyor’ diye. ‘Bizi beğenmiyor mu’ sorusunu soranlar da vardır. Cevabı belli aslında; biz denizleri tükettik gibi. İstisnalar hariç bu işi onlar kadar da iyi bilmiyoruz. Şimdi o istisnaların birinden bahsedeceğim...
#Deniz ÜrünleriYaz uzun, tatil kısa. İstanbul’da yaşayan ve yazın çoğunu şehirde geçirecek olanlara bir plaj dosyası hazırladık. Aralarında paralı olan da var, el değmemiş kayalıklardan ulaşılan da... Günübirlik ya da birkaç günlüğüne giderek maviye doyabileceğiniz, İstanbul’da ve çevre illerde kolayca ulaşabileceğiniz bu plajlarla yazınızı daha serin ve renkli geçirebilirsiniz.
#Bahar GÜNDOĞDUTinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#LokantaŞimdiye kadar gittiğim hiçbir Yunan adası beni hayal kırıklığına uğratmadı. Öte yandan özellikle bir-iki tanesi benim için öne çıktı. Bunlardan biri kesinlikle Tinos Adası. Bu adada çok sevdiğim restoranlar var. Mikro Karavi’de tattığım tarhana ve San To Alati’de iki farklı şekilde pişirilen bol yağlı sardalya favorilerim arasında.
#Tinos AdasıViktorya Dönemi'nde sıkça görülen ölümcül hastalıkların geri dönüşü son yıllarda şaşkınlık yaratıyor. Özellikle ‘Kralların hastalığı’ olarak bilinen gut hastalığı, İngiltere’de korkutucu düzeyde artıyor. Paylaşılan verilere göre 2023'te kaydedilen vakalarda yüzde 960’lık bir artış yaşandı. Peki gut hastalığı neden bir anda artmaya başladı? Ülkemizde de görülüyor mu? Uzm. Dr. Zühre Sarı ile mercek altına aldık.
#SağlıkÇocuklukta hiçbir sorun yaşamazken ergenlik yıllarında ve sonrasında alerji şikâyeti yaşayanları zaman zaman duyuyoruz. Üstelik bilim insanları hayatı tehdit edecek boyutlara gelebilen bu durumun nedenini açıklamayı henüz başarabilmiş değil. İşte bildiklerimiz...
#AlerjiZaman, para meselesi: Zırt pırt gidemesek de, görmesek de haftada bir hayalini kurmaya devam ediyoruz bu yerlerin. Bu sefer istikamet Çanakkale, Kaz Dağları. Yeşilyurt adlı güzeller güzeli bir köyün içindeki Nadas otelinin X Suite adlı odası... Okumadan önce nefesinizi verin, çünkü az sonra burnunuzdan dünyanın ikinci en yüksek oksijenini çekeceksiniz.
#ÇanakkaleKırklareli’deki Nayu için ilk başlığımızı böyle attık ama bu köşede zaman zaman böyle bir bölümümüz olacak artık. Türkiye’nin her yerinden bilinmeye, gidilmeye, gidilemese bile hayalini kurmaya değer odaları, o odaların bulunduğu tesisleri, içinde ve civarında neler yapılabildiğini işleyeceğiz. İlk hedefimiz Karadeniz. İstanbul’a üç saat uzaklıkta, bu mevsimde bile harika bir hafta sonu kaçamağı imkânı sunan İğneada.
#Savaş ÖzbeyBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#GastronomiTokyo yemek maceralarımızın son bölümüne geldik, bugün sokaktayız. Tokyo’da sokak yemeği için favori noktam Tsukiji Balık Pazarı. Birkaç yıl önce dünyanın en iyi orkinoslarının geldiği balık pazarı yeni yerine taşındı ama bu pazarın dışında konuşlanan Tsukiji Market hâlâ sokakta, turistlere Japonya’nın deniz ürünü ağırlıklı lezzetlerini sunmaya devam ediyor.
#Somer SiviroğluHer dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞAR4 bin civarında patates çeşidine, ömrümüzde görmediğimiz kök bitkilere, Amazonlar’dan gelen envai çeşit lezzete sahip Peru mutfağı... Şef Gaston Acurio’nun Paris’te aldığı eğitim sonrası ülkesine dönüp bir Fransız lokantası açması ve kendi yemeklerini menüye eklemesine dek neredeyse bir sır olarak kalmış... Oysa bu yıl Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde başkent Lima’dan 4 restoran var. O restoranlardan ikisini, Kjolle ve Mayta’yı ziyaret ettim...
#PeruPalamut, lüfer, barbun, kılıç, sardalya ve çipura sonbaharla birlikte bol bol göreceğimiz çeşitlerden. Nasıl pişireceğinizi düşünüyorsanız Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’taki Aqua Restoran’ın şefi Görkem Özkan’dan işin sırlarını öğrendik. Özkan “Az yağlı balıkları kızartarak, iyice yağlanmışları da ızgara yaparak değerlendirin. Sardalyayı ekmek kırıntıları ve kıyılmış taze otlarla doldurup fırınlamak da iyi bir seçenek” diyor.
#BalıkDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Suşiyle ülkemde tanıştım, Japonya dışında da epey yedim. İlk kez gerçek suşi yiyince anladım ki o zamana kadar suşi yememişim, muşi yemişim. Japonya dışında gerçek suşi bulmak kolay değil. Gerçek suşi yediğinizde o zamana kadar varlığını bile bilmediğiniz lezzetlerle karşılaşıyorsunuz. Bildiğinizi sandığınız lezzetli deniz ürünlerinin bilmediğiniz yönlerini ve nüanslarını da keşfediyorsunuz. Bu şölenin adı, omakase...
#Suşi