Güncelleme Tarihi:
1- DÜNYA STANDARTLARINDA
Yalova Restoran, Çanakkale
Ebru Erke “Deniz ürünü yorumları dünya standartlarında, mezeleri şahane” diyor. Teoman Hünal’a göre masadan memnun olmadan kalkmak mümkün değil... Levon Bağış, en taze balıkları en iyi şekilde pişirdiklerini söylüyor. 1940’tan bu yana hizmet veren işletmenin Bozcaada’da şubesi var. Karabiga karides salatası (300 lira), beyaz şarap soslu akivades (kum midyesi türü, 200 lira) öne çıkan lezzetleri. (0544) 117 10 45
2- MEZELERİ BİR BAŞKA
Bay Nihat Restoran, Balıkesir
Ayvalık, Cunda’da... Teoman Hünal “Ege’nin kıyısındasın, karşında Midilli, mezeler ve balık... Nasıl lezzetli olmasın ki!” diyor. Ferit Özkaşıkcı “Girit, Midilli ve Rum mutfağının rafine tatlarıyla birlikte, Türk mutfağı da hakkıyla temsil ediliyor. Otlu ve zeytinyağlı mezeleri (75 lira) harika” diye ekliyor. Somer Sivrioğlu’nun da favorilerinden... Ot kavurma 100 lira. (0266) 327 10 63
3- ISTAKOZLU MAKARNA
Horasan Balık, İzmir
Çeşme’de... Ebru Erke “Ahmet ve Kezban Horasan çiftinin başında olduğu restoran tam bir aile işletmesi. Deniz ürünlerini çok güzel işliyorlar” diyor. Savaş Özbey ve Somer Sivrioğlu’nun da önerdiği restoranın imza tabağı ıstakozlu tagliatelle makarna. Deniz mahsullü şehriye risotto da seviliyor. (0232) 712 74 69
4-BARBUN ÇITLAMASINI TADIN
Orkide Balık Restaurant, Muğla
Ebru Erke’nin en beğendiği balıkçılardan; barbun çıtlama (porsiyonu 125 lira), mevsimiyse asma yaprağında sardalya ve kalamarı öneriyor. Bodrum Göltürkbükü’nde, Orkide Otel bünyesindeki restoran, deniz manzarasıyla da öne çıkıyor. (0252) 357 76 28
5-MANZARASI SEVİLİYOR
Mimoza, Muğla
Bodrum Gümüşlük’teki mekân için Ferit Özkaşıkcı “Tereyağında karidesi ve sosta ahtapotu enfes. Karides salatası, kalamar köftesi, deniz mahsullü kabak da sevilir” diyor. Deniz mahsullü ara sıcaklar 400-500 lira civarında. (0252) 394 31 39
6-BUHARDA SİRKELİ AHTAPOT
Balıkçı Niyazi, İzmir
Ebru Erke “Alaçatı’daki Plage Isolee’nin iskelesinde servis veren mekân İzmirlilerin balıkçı tercihlerinin başında geliyor. Balıkları hep tazedir” diyor. Baharat çeşitleri, sirke ve soğanla buharda pişirilmiş Rum usulü ahtapotu (porsiyonu 300 lira) meşhur. (0532) 250 82 98
7- ARA SICAKLARI BAŞARILI
Yengeç Restaurant, İzmir
Urla’daki mekân için Ayfer Yavi “Enginarlı levrek, rezeneli ısırgan ezme ve ahtapotunu çok severim. Ara sıcakları çok başarılıdır” diyor. Ebru Erke de balığı iyi pişirdiklerini ve deniz mahsullerini başarılı bulduğunu söylüyor. (0530) 772 11 52
8-KARİDESİ, AKYASI...
Sezai’nin Yeri Balık Evi, Muğla
Fethiye’deki işletme için Salih S. Sevinç “Yediğim en iyi tereyağlı karideslerden (180 lira)... Suyuna banmalara doyamadığım sarımsaklı, ekşili Akya balık kafası (kilosu 400 lira) da hafızamdan silinmiyor” diyor. (0252) 612 78 87
9-NEHRİ SEYREDEREK...
Halil’in Yeri, Muğla
Ayfer Yavi “Tazecik balık ve meze veriyor. Nehirden gelen serinlik ve manzarası da keyifli. Tuzda pişirilen levrek (kilosu 425 lira) ve aslan balığı pilakiyi beğeneceğinize eminim” diyor. İşletme, Akyaka’daki Azmak Nehri’nin yanı başında. (0252) 243 56 22
10-BALIK ÇORBASINI İÇİN
Liman Restaurant Ömer’in Yeri, Muğla
Marmaris’in merkezinde... Salih Seçkin Sevinç “Burayı özellikle balık çorbası (80 lira) için tercih ediyorum” diyor. Izgara balık çeşitleri de seviliyor. (0252) 412 63 36