Demirhindi haberleri sayfasında Demirhindi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 182 Demirhindi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
'Hint hurması' olarak da bilinen demirhindi, keçiboynuzuna benzeyen bir meyve. Ayrıca sağlık için oldukça faydalı olan demirhindi farklı şekillerde de tüketilebiliyor. Peki demirhindi nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilebilir? Nelere iyi gelir?
#DemirhindiSon dönemde adını daha sık duymaya başladığımız bir ürün var. Asya, Hint, Meksika gibi birçok mutfakta kullanılan ve meşhur Worcestershire sosunun da hammaddesi olan tamarind. Ancak şunu da söylemek lazım ki tamarind aslında bu topraklarda yüzyıllardır tüketilen demirhindiden başka bir şey değil.
#Tamarind‘Hint hurması’ olarak da bilinen demirhindi, keçiboynuzuna benzeyen bir meyvedir. Sağlığımıza faydaları da kullanım alanları da oldukça fazladır. Diyetisyen Deniz Zünbülcan, demirhindinin faydalarını sıraladı ve susuzluk gideren demirhindi şerbeti tarifi de vermeyi ihmal etmedi.
#DemirhindiUzak Doğu’nun egzotik tatları Ramazan’da hurmaya rakip olmaya hazırlanıyor. Verita tarafından Tayland’dan ithal edilen Demirhindi, Zerdeçal ve Taze Hindistan Cevizi meyvelerinin faydaları, geleneksel Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olacağa benziyor. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli şifa kaynağı ve susuzluğu gidermeye yardımcı olan bu meyvelerin ayrıcalıkları hakkında önemli bilgiler veriyor.
#RamazanTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda tasarruf kararını açıkladığı gün Meclis, 23 Nisan Resepsiyonu’nda sade mönüsüyle öne çıktı. Ancak Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un dışarıdan yeni fark edilen uygulaması, birkaç aydır davetlere ilişkin genel bir tutuma dayanıyor.
#MeclisBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru Erkeİzmir Etnografya Müzesi tarihin belli dönemlerinden pek çok eseri bünyesinde barındırmaktadır. Oldukça fazla eser bulunması sebebi ile ziyaretçiler tarafından çokça ilgi görmektedir. İzmir Etnografya Müzesi nerede, tarihi, eserleri, giriş ücreti, ziyaret saatleri gibi bilgileri hazırladık.
#İzmir2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#GastronomiŞef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…
#Michelin YıldızıDünya mutfağında kullanılan binbir çeşit baharat vardır. Bu baharatlar sadece lezzet değil, sağlık için de oldukça farklı işleve sahiptir. Sizlere mutfakta en çok kullanılan baharatlar ve vucuda etkilerine dair bir derleme hazırladım. İşte yemeklerde kullandığımız, belki de pek çoğunun adını bilmediğimiz baharatlar ve görevleri...
#BaharatlarBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonBaharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarBaharatlar... Doğanın mucizesi... Yemeklere lezzet katmalarının yanı sıra doğru şekilde tüketildikleri zaman hem şifa hem de lezzet kaynağı... Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kilo kontrolüne, kanserden metabolik hastalıklara kadar birçok rahatsızlığa karşı savaşan baharatların inanılmaz faydalarını gelin birlikte keşfedelim.
#Dr. Buğra Buyrukçuİzmir kahvede çağ atlıyor; yeni başlayan kahve rotası turları da bunun kanıtı gibi... ‘İzmir Kahve Rotası’ Türk kahvesinin bilinen klasik ritüellerle hazırlanıp sunulmasından başlayıp yeni nesil kahveciliğe uzanan, iki saatlik denemeye değer bir lezzet gezisi. Güzergâh çok ilginç, mekânları ve tatları da...
#SeyahatTürk mutfağındaki yemekleri sarımsaklı yoğurtsuz, biber salçasız ya da nar ekşisiz düşünebilir misiniz? Alman mutfağı hardalsız, Amerikan mutfağı ketçapsız, Japon mutfağı soya sossuz ve wasabi’siz olabilir mi mesela? Endonezya mutfağının bir numaralı bekçisi de onlarca farklı çeşidiyle sambal sosu…
#SosÖz Türkçe bir sözcük olan sarımsak kelimesi, İslamiyet öncesi Türk toplumlarından bu yana kullanılmaktadır. Eski kaynaklarda ''sarmusak'' şeklinde geçen bu kelime, 17. yüzyıldan sonra sarımsak şeklinde kullanılmaya başlanmıştır. Dil uzmanlarının bazılarına göre ise kelime ''sar'' fiilinden türetilmiştir. Bu kelime başta Kırgızca ve Türkmence olmak üzere birçok dilde de aynı anlamda kullanılır. Sarımsak nasıl yazılır? Sarımsak kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Sarımsak Nasıl Yazılır?Yeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıEkranların ilgiyle takip edilen yarışması MAsterChef Türkiye 2021’de eleme heyecanı devam ediyor. MasterChef ana kadro 10. yarışmacının da belirlenmesiyle tamamlanmış oldu. Tüm hünerlerini sergileyen yarışmacılardan şeflerin beğenisini kazanan Hasan MasterChef ana kadro 10. yarışmacı olarak girmeye hak kazandı. Peki MasterChef Hasan kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Hasan Biltekin hakkında merak edilenler…
#Masterchef HasanMasterChef 2021 yarışmacıları belli oluyor Final turu devam eden MasterChef Türkiye'nin 12 Ağustos Perşembe akşamı ekranlara gelen 36. bölümünde yarışmacılar şeflerin karşısında en iyi tabağı çıkarmak için zamanla yarıştı. Final turu ikinci grubunun son yarışmacısı seçimi için şefler yarışmacılardan zerdeli sütlaç ve ana ürün "demirhindi" olan yaratıcı yemek yapmasını istedi. Peki, MasterChef'te kim kazandı, 10. yarışmacı kim oldu?
#Masterchef'te Kim KazandıNasi goreng uzun zamandır Endonezya'nın ulusal bir yemeği olarak kabul ediliyor. ] 2018'de Endonezya hükümeti tarafından ülkenin altı ulusal yemeğinden biri olan nasi goreng, sunumunda yumurta ve sate sos kullanılıyor. Peki, nasi goreng nasıl yapılır?
#Nasi Goreng NedirKöri, birçok baharatın karışımıyla elde edilen bir baharat çeşidi. Serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanması gereken körinin içinde, kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunuyor. Peki, köri sosu nasıl yapılıyor?
#Köri SosuYeryüzünde birbirinden farklı ağaçlar bulunuyor. Bu ağaçların da faydaları saymakla bitmez. Özellikle meyve ağaçlarının da doğru bir bakım yapılması gerekir. Özellikle demirhindi ağacı da merak ediliyor. Demirhindi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Worcestershire sosu, İngiltere mutfağına ait bir sos. Son yıllarda uluslararası tariflere olan erişimimiz arttıkça Türkiye’de de sık gündeme gelmeye başladı. Büyük marketlerin raflarında da bulunabilen Worcestershire sosunu evde yapmak da mümkün elbette. Ancak malzemesi biraz fazla… Sizin için bu sosun tarihini, kullanım alanlarını ve tarifini araştırdık. İşte Worcestershire sosu hakkında merak ettikleriniz…
#Worcestershire Sosu Nedir