Güncelleme Tarihi:
13 Nisan’da başlayacak olan Tayland yeni yılı ‘Songkran’ın gelişi nedeniyle düzenlenen etkinlikte, elçilik diplomatları ve eşleri mutfağa girerek Tayland mutfağından yemekleri öğrencilerle birlikte yaptı. Etkinliğin ev sahipliğini Tayland Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Charkrienorrathip Sevikul ve Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Eda Gürel üstlendi. Sevikul, “Meslektaşlarım ve ben, Tayland ve Türkiye’yi birbirine bağlamak için daha fazla şeye ihtiyacımız olduğunun farkındayız. İki toplum arasında köprü kurmak için her zaman yeni yollar ve yeni fikirler düşünüyoruz” dedi.
Etkinlikte Tayland mutfağının dünyaca ünlü yemekleri ve tatlıları olan Tom Yum Kung (Tay sıcak ve ekşi karides çorbası) ve Pad Thai (Demirhindi püresinde karidesli Tay kızarmış pirinç eriştesi), Khanom Chan (Buharda Tay katmanlı kek), Thong Ake (Tatlı altın kek) ve Foy Thong (Altın Yumurta Halk İplikleri) hazırlandı. Foy Thong tatlısı, elçiliğin özel tarifiyle Antep fıstığı eklenerek yapıldı. Maslahatgüzar Sevikul, bu yeni tarifle ilgili olarak “Foy Thong, yalnızca iki mutfağın iltifatını yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda iki ülke arasında güçlü ve uzun süreli bir dostluk, sevgi ve bağ kurma umudu da taşıyor. Şu anki diplomatlarımız ve diplomatlarımızın eşleri tarafından yaratıldı ve etkinlikte ilk kez sunuldu” dedi.