Paylaş
Demirhindi, meyve şeklinde yenebileceği gibi baharat olarak yemek, salata ve çorbalara eklenebilir. Aynı zamanda susuzluk giderici özelliği sebebiyle yaz günlerinde şerbeti yapılır.
• A, C, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminlerini ve potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, fosfor, selenyum, demir, bakır minerallerini içerir.
• Antioksidan özellik gösterir ve bu sayede vücudu serbest radikallerden korur.
• Sindirim sistemini rahatlatma özelliğine sahiptir. Gaz, ülser ve kabızlık sorunu yaşayan kişiler için iyi bir alternatiftir.
• Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur, kolesterolü düşürür, tansiyona karşı olumlu etkileri vardır.
• Ateş düşürücüdür. Boğaz ağrılarında gargarası kullanılabilir.
• Gut ve eklem iltihaplanmasında rahatlama sağlar.
• 100 gram demirhindi yaklaşık 5 gram lif içerir.
• Susuzluk giderici ve hararet önleyicidir.
• Cilt inflamasyonlarında faydaları görülmüştür.
Malzemeler:
2,5 litre su
250 gram demirhindi
3 adet çubuk tarçın
1 tutam karanfil
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
Suya demirhindi eklenip yaklaşık 20 dakika kaynatılır. 2-3 adet çubuk tarçın ve 1 tutam karanfil eklenir ve süzülür. Ilındıktan sonra organik bal ilave edilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra tüketilir.
HÜRRİYET AİLE ÖZEL
Paylaş