Macaristan tatlısı somloi galuska tarifi nerenin merak ediliyor. Yumuşacık sünger keki ile somloi galuska favori tatlılarınızdan biri olacak. MasterChef somloki galuska tarifi izleyicileri bu lezzet için araştırmalara başladı. Peki, somlói galuska nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte Macar tatlısı Somloi galuska tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Somloi GaluskaGelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa bohça kebabı etli ve tavuklu olarak farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Peki, evde kolay Manisa bohça kebabı nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta Manisa bohça kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Manisa Bohça KebabıEtle ya da tavukla hazırlanabilen buğu kebabı, yöresel yemeklerimizden biridir. Erzincan yöresinin en sevilen lezzetlerinden buğu kebabı, yapılışı ile dikkat çekiyor. İşte, eli buğu kebabı nasıl yapılır merak edenlere, buğu kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Buğu KebabıTürkiye’nin ilk ve tek vegan festivali Didim VegFest’in 4’üncüsü geçen hafta sonu düzenlendi. Biz de Vegan Kasap olarak oradaydık, katılımcılara ürünlerimizi sunduk. Çok sevilen bitkisel kıymalı gözlememizi ve yan standımızda sunulan balsız lokmayı sizler de evinizde deneyin.
#Lokma TatlısıEskiden bozacılar ellerinde iki güğüm boza, bellerinde bir bardaklık, bir tarçın kutusu ve fenerle mahalleleri maniler söyleyerek gezermiş... Şimdilerde akşam karanlığı düşünce “Booozaaa” diye seslenerek dolaşan seyyar satıcılar, geçmişte olduğu gibi bize kış mevsiminin geldiğini hatırlatıyor.
#BozaOsmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş özel yemeklerden biri olan kirde kebabı son zamanlarda sıklıkla aranan tariflerden biri. İnternet aramalarında oldukça popüler olan yemeği kadınlar, kirde kebabı nasıl yapılır diye merak ediyor. Peki oldukça doyurucu ve lezzetli kirde kebabı nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, buyurun kirde kebabı tarifi ve malzemelerini paylaşıyoruz.
#Kirde KebabıRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 6. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 18 Nisan Pazar gününe özel iftar menüsü...
#RamazanTas kebabı, kuşbaşı dana etiyle yapılan en güzel yemeklerden biri. İster pilav isterseniz de makarna yemeklerinin yanına yapabileceğiniz tas kebabına yeni boyut getirip patates püresiyle buluşturduk. Peki, tas kebabı nasıl yapılır? İşte patates püreli tas kebabı tarifi...
#Tas Kebabı Nasıl YapılırHem şık görünümü hem de enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir lezzeti getirdik karşınıza: Yufka kebabı. Meşakkatli kebap tariflerine oranla çok daha pratik olan yufka kebabını tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, yufka kebabı nasıl yapılır?
#Yufka Kebabı11 ayın sultanına yakışır bir sofra hazırlamak isteyen vatandaşlar, örnek iftar menülerini araştırıyor. Çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüleri 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için fikir verici oluyor. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte Ramazan'ın ilk günü için hazırladığımız örnek iftar menüsü
#İftar MenüsüSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet Yaşin1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.