Yufka kebabı nasıl yapılır? Yufka kebabı tarifi
Hem şık görünümü hem de enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir lezzeti getirdik karşınıza: Yufka kebabı. Meşakkatli kebap tariflerine oranla çok daha pratik olan yufka kebabını tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, yufka kebabı nasıl yapılır?
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et
2 bardak haşlanmış nohut
2 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 bardak et suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatın ve ertesi günü haşlayın.
Yufkaları elinizle parçalayıp 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve etleri ilave ederek kavurun.
Etler bıraktığı suyu çekince ve yumuşayınca, nohudu ekleyin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın.
Yaklaşık 3 bardak et suyu ilave edin ve yaklaşık 15 dakika tekrar pişirin.
Yufka ekmeklerinin üzerine et suyunun hepsini, eti ve nohudu süzerek yedirin. Üzerine etli nohudu koyun.
15-20 dakika daha 180 derecelik fırında pişirin.
Yoğurt ve maydanozla süsleyin.
1-2 yemek kaşığı tereyağında nane ve pul biber yakarak üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis edin.