Buğu kebabı tarifi ve malzemeleri: Etli buğu kebabı nasıl yapılır?
Etle ya da tavukla hazırlanabilen buğu kebabı, yöresel yemeklerimizden biridir. Erzincan yöresinin en sevilen lezzetlerinden buğu kebabı, yapılışı ile dikkat çekiyor. İşte, eli buğu kebabı nasıl yapılır merak edenlere, buğu kebabı tarifi ve malzemeleri...
Sevilen et yemeklerinden olan buğu kebabı son günlerin sevilen kebapları arasında yer alıyor. Toprak güveçte hazırlanan buğu kebabı kebabının kapağı, dışarı buhar vermemesi için hamurla sarılıyor. Peki, buğu kebabı nasıl yapılır? İşte, buğu kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
BUĞU KEBABI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 kg koyun eti (but tarafından)
Yarım su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 iri domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
2 kahve kaşığı kekik
1 defne yaprağı
300 gram arpacık soğanı
1 kahve fincanı su
2 kahve kaşığı karabiber
BUĞU KEBABI NASIL YAPILIR?
Öncelikle hamuru için; yarım bardak unu, bir kahve fincanı suyla yoğurarak ele yapışmayan bir kıvam elde edin.
Sonra orta boy bir güvece kuş başı kesilmiş koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, tereyağını, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını ilave edin.
Üzerine, kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın.
En üste defne yaprağını koyun ve güvecin kapağını kapatın, hava almaması için üzerine de bir ağırlık yerleştirin.
Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasını bir boşluk kalmayacak şekilde sarın.
Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat daha pişirin.
Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis edin.
Afiyet olsun...