Enfes Türk kebabı tarifleri!

Güncelleme Tarihi:

Enfes Türk kebabı tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 11:58

Dillere destan olan Türk kebaplarından, sizler için derleklediklerimize bakmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Adana Kebabı

Malzemeler

1 kilo erkek koyun eti (sinirleri alınmış, zırh ile iyice kıyılmış),150 gr. kuyruk yağı (zırh ile kıyılmış),acı toz biber,tuz1 kap su,şiş,kebap pidesi

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

Et, kuyruk yağı, acı toz biber ve tuz ile iyice yoğurulur. El su ile ıslatılarak etler şişe dengeli bir şekilde saplanır. (saplama eti şişe yayma işlemine deniyor) Mangalda kömür kor halini aldıktan
sonra şişler mangala konur.Et pişerken etin yağları pide üzerine az bastırarak alınır.Şişler çevirilerek etin dengeli bir şekilde pişmesi sağlanır.Etler piştikten sonra yağlanmış pide üzerine şişten çekerek bırakılır.Servis ederken közlenmiş domates, sivri biber ve sumaklı piyazlık soğan konur.Arzuya göre yanına maydanoz ve havuçta verebilirsiniz.


Haberin Devamı

Urfa Kebap Tarifi

Malzemeler

1+1/2 kilo yağsız koyun kıymasıher biri 250 gram gelecek,  6 pide, 100 gram tereyağı, 1 bardak et suyu veya kemik suyu, 2 baş soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 iri domates, 2 demet maydanoz, yeteri kadar karabiber,kırmızı biber,tuz

Enfes Türk kebabı tarifleri

Yemek Tarifi

Koyunun but tarafından alınacak et, makinede iki defa çekilerek kıyma durumuna getirilir. Bol suda yıkanmış domatesin kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılır ve domatesler kıyılırcasına
ince doğranır. Soğanlar rendelenir. Maydanozlar temizlenip yıkandıktan sonra yaprak yaprak ayrılır ve bu yapraklar ince İnce kıyılır. Kıyma porselen bir kâseye konur. Üstüne rendelenmiş soğan, domates, maydanozun dörtte üçü, zeytinyağı, karabiber, kırmızı biber ve tuz katılır. Karışım yarım saat yoğurularak birbirine iyice yedirllir.
Sonra şiş köfte durumunda şişlere geçirilir. Şişler, alevsiz kuvvetli kömür ateşinin beş parmak yukarısına yerleştirilir. Kıymaların dört bir yanı nar gibi kızarıncaya kadar köfteler pişirilir. Bu işler yapılırken tereyağı bir tavada eritilir. Pideler dörde bölündükten sonra yağdan geçirilir ve ızgarada kızartılır. Pideler kızarınca kuşbaşı iriliğinde parçalara doğranır ve her tabağa bir pide hesabiyle tabaklara konur. Üzerlerine sıcak et suyu gezdirilerek dökülür. Pideler et suyunu çekince üzerlerine veya yanlarına köfteler konur. Kalan kıyılmış maydanoz da üzerlerine serpildikten sonra sıcak sıcak servis yapılır.


Haberin Devamı

Kürdan Kebabı Yapılışı

Malzemeler

yarım kilo kıyma,1 adet kuru soğan,6 adet patlıcan,2-3 diş sarımsak,1 çay bardağı galeta unu,1 adet yumurta,1/2 demet maydanoz,karabiber,pul biber,kekik,kimyon,tuz

üzeri için ;

2 adet domates,2 adet biber

sosu için ;

1 yemek kaşığı salça,2 su bardağı su

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

köftesi için ; yoğurma kabının içerisine kıyma, ince doğranmış kuru soğan, galeta unu, yumurta, baharatlar, sarımsak ve tuz eklenerek yoğurulur. Küçük küçük köfteler yapılır ve sıvı yağda kızartılır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve ince uzun olarak dilimlenir (1 patlıcandan 4 dilim yapılır) ve kızartılır. İki patlıcan dilimini çapraz şekilde koyduktan sonra orta kısmına 1 adet köfte yerleştirilir ve iki yandan da ortada birleşecek şekilde kapatılır.
Üzerine bir dilim biber ve domates eklenip kürdan batırılır ve tepsiye alınır, Diğer patlıcan ve köfteler de aynı şekilde yapılarak tepsiye dizilir. 1 yemek kaşığı salça ve 2 su bardağı su karıştırılarak sos yapılır ve patlıcanların üzerine gezdirilir. 200 derecede pişirilir. Afiyet olsun…



Çöp Şiş Tarifi

Haberin Devamı

350 g kıyma,2 orta boy soğan,2 orta boy domates,2 yeşil biber,kekik, pul biber, karabiber, kimyon, tuz,çöp şiş

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

Kıymaya baharatları katıp iyice yoğuruyoruz. Soğanları ve domatesleri altıya bölüyoruz şişe ilk olarak soğanı ve domatesi takıyoruz üzerine köfteyi top haline getirip takıyoruz bu şekilde kıyma bitene kadar devam edip 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.



Evde İskender Kebap

Kebap için;

500 gram kuzu eti,2 yemek kaşığı sıvı yağ,birer çay kaşığı tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber,yarım çay kaşığı kekik

Enfes Türk kebabı tarifleri

Haberin Devamı

Sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağı,yarım yemek kaşığı biber salçası,1 su bardağı konserve domates rendesi veya 1 büyük rendelenmiş taze domates,tuz, karabiber,yarım çay bardağı su

Üzeri için;

1-1.5 su bardağı yoğurt,2 diş dövülmüş sarımsak,tuz,pul biber

Eğer dondurucuda etiniz yoksa aldığınız eti mutlaka bir gün önceden dondurucuya atıp iyice dondurunuz. Sonra dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip keskin bir bıçak yardımıyla çok ince olacak şekilde dilimliyoruz. Etleri dilimledikten sonra,sıvı yağ ile pişiriyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.Sos için tereyağını bir tavada eritip salçayı ilave ederek soteliyoruz. Konserve domatesi veya rendelenmiş taze domatesi, tuzu, karabiberi, ve suyunu ekleyip koyulaşana kadar pişirip sosu hazır hale getiriyoruz.
Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıp biraz tuz ilave ediyoruz ve iyice çırpıyoruz.Küp şeklinde kesilmiş ekmeği servis tabağına alıyoruz. Üzerine domatesli sosu ekleyip etlerimizi yerleştiriyoruz. Hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan biraz etin üzerine koyup pul biber serpiyoruz. Arzuya göre yanında domates, yeşil biber, turşu veya pilav gibi ekstra lezzetlerle birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun…


Haberin Devamı

Karamürsel Kebabı

Malzemeler

1 adet Karamürsel pidesi veya 4-5 adet tırnak pide,et suyu,sıvı yağ,500 gr kıyma,domates salçası,tuz,karabiber,sarımsaklı yoğurt

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

Pideleri küp küp doğrayıp bir tepsiye alarak sıvı yağla iyice yağlayıp fırına sürelim ve kızarıp kıtır kıtır olana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra et suyu ile hafif ıslatalım. Ne çok yumuşak ne de kıtır olacak. Diğer yandan kıymayı kavuralım iyice piştikten sonra salçasını koyalım tuz ve karabiberini de ayarladıktan sonra pişirmeye devam edelim. Biraz su ilave edip kaynadıktan sonra altını kapatalım. Servis yaparken önce pideleri sonra sarımsaklı yoğurdu sonrada kıymalı harcı sırasıyla ekleyip yapalım. Afiyet olsun…


Çentik Kebabı Tarifi

Malzemeler

500 gram bonfile et,3 çorba kaşığı domates sosu,2-3 çorba kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı tuz,kırmızı toz biber,4 adet patates,süzme yoğurt,2-3 diş sarımsak,domates, biber, patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

Bonfilemizi ızgarada 2-3 dk alt üst yaparak hafif kızartıyoruz. ( Ben aynı işlemi, tost makinesini hafif yağlayarak yaptım) Ayni işlemi biber ve domatesler için de yapıyoruz. Eti jülyen şekilde kesiyoruz. Tavaya çok az domates sosu ve tereyağı koyup etleri ekliyoruz. Arada bir karıştırdıktan sonra kırmızı toz biberi ve tuzunu ilave edip et pişene kadar soteliyoruz. Kibrit çöpü kalınlığında doğradığımız patatesleri kızgın yağda yanmayacak şekilde hafifçe kızartıyoruz (azar azar koyarsanız birbirine yapışmazlar ) patatesleri kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Rendelediğimiz sarımsakları süzme yoğurtla karıştırıyoruz. Servis yapacağımız tabaklara önce patatesleri sonra yoğurdu ve tereyağında sote yaptığımız eti ekliyoruz. Tabağımızın kenarlarını ızgara yaptığımız biber ve domateslerle süslüyoruz. Afiyetle yiyoruz…

Püreli Tepsi Kebabı

köftesi için;

500 gram kadar kıyma,1 adet kuru soğan,1 avuç maydanoz,1 yumurta,2-3 diş sarımsak,1 kase dolusu bayat ekmek içi,tuz,karabiber,pul biber

Enfes Türk kebabı tarifleri

püresi için;

5-6 adet patates,2 su bardağı süt,2 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,tuz

sosu için;

1.5 yemek kaşığı domates salçası

üzerine;

domates,yeşil biber

Hazırlanışı

Öncelikle patatesler haşlanmak üzere ocağa alınır ve köftesi yoğurulur. Bunun için soğanları dilimleyip yumurta, sarımsak ve maydanozla beraber rondodan geçirin. Geniş bir kapta tüm malzemeleri kıyma ile yoğurarak vaktiniz varsa biraz dinlendirin. Daha sonra fırın kabına köfte harcını elinizle yayın. Bir kasede salçayı 2 su bardağı kadar sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin. Tepsiyi fırına sürerek 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz. Haşlanmış patatesler soyularak ufak ufak doğranır. Tereyağı ve tuz ilave edilerek ezici yardımı ile ezilir.
Bu sırada yavaş yavaş süt de ilave edilir. Ben patatesleri önceden haşladığım için soğumuştu, bu sebeple bu işlemi tencere ocakta kısık ateşteyken yaptım. Siz patates püresini nasıl biliyorsanız öyle yapabilirsiniz. Daha krema gibi bir püre için blender kullanabilirsiniz. Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.

Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürün. Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…



Orman Kebabı

Malzemeler

Yarım kg dana kuşbaşı et,yarım su bardağı zeytinyağı,2 adet orta boy havuç,2 adet orta boy patates,1 su bardağı bezelye,1 orta boy soğan,1 yemek kaşığı salça,1 diş sarımsak,tuz,karabiber

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

İlk olarak bir tencerede 2 bardak sıcak su ile etler iyice pişirilir. Başka bir tencereye zeytinyağı konulup yemeklik doğranmış soğanlar salça ile kavrulur. Üzerine küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeler ilave edilerek 2 bardak sıcak suda pişirilir. Daha sonra pişen etler ilave edilip sarımsak,tuz ve karabiber konulup beraberce bir süre daha kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun.


Kağıt Kebabı

600g kuşbaşı dana eti,2 adet orta boy havuç,2 adet orta boy patates,2 adet domates,1 su bardağı bezelye,1 yemek kaşığı domates salçası,yarım çay bardağın kadar sıvı yağ,bir kase arpacık soğan (20 tane kadar),1 çay kaşığı karabiber,1 tatlı kaşığı kekik,tuz

Enfes Türk kebabı tarifleri

Hazırlanışı

Sıvı yağı tencerede kızdırın, soyup temizlemiş olduğunuz soğanları ve kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın. Etler suyunu salıp rengi tamamen değişene kadar kavurun. Tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. 4-5 dakika kadar kavrulsunlar. Daha sonra salçayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Etler yumuşayana kadar yaklaşık 8-9 dk yemeğiniz pişsin.

Bu arada patatesleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın, havuçları da minik küpler halinde doğrayın. Yumuşamış etlere patates, domates ve havuç eklenerek karıştırılır. Sebzeler yumuşayana tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirmeye devam edin.

Patates yumuşamaya başladığında yıkayıp suyunu süzdüğünüz bezelyeyi, karabiber, kekik ve tuzu ekleyip 3-4 dk daha kaynatın. Yemeği ocaktan alın.

Yaklaşık 35cmx30cm boyutundaki yağlı kağıtlara birer kişilik porsiyonlar koyarak, fotoğraftaki gibi katlayın. Önce uzun kenarları üst üste getirin ardından kıs kenarları katlayın. kat yerleri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Yağlı kağıtların üzerine bir fırça ile su sürerek 190 derecede ısıttığınız fırında 20-25dk kadar tutun.Afiyet olsun..

BAKMADAN GEÇME!