Dünyanın nefeslerinin tutarak takip ettiği Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken bir yaptırım da 'Netflix'ten geldi. 'Netflix'in, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yanıt olarak Tolstoy'un eseri 'Anna Karenina' uyarlamasının çekimlerini durdurduğu iddia edildi. Bu gelişme ardından Anna Karenina’nın konusu bir kez daha gündeme geldi. İşte Anna Karenina’nın konusu…
#Anna KareninaMerakla beklediğim ‘Bihter’ filmi geliyor. Tüm filmlerini beğenerek izlediğim yönetmenlerin elinden çıkıyor: Caner Alper ve Mehmet Binay. ‘Zenne’, ‘Çekmeceler’, ‘Bergen’ gibi cesaret isteyen konuları ele alıp izleyiciyi içine alacak ustalık ve teknikte çekilmiş filmlerin referansı ile ‘Bihter’i merakla bekliyor olmamız çok doğal. Ulusal ve uluslararası ödüllerle, 26 yıllık sevgi dolu birliktelikleri ve sanatla ortaya koyduklarıyla kendilerini ‘savaş partnerleri’ olarak adlandırdıkları hayat yolculuklarında hep ilerlemeyi, kalıcı eserler bırakmayı hedeflemişler ve başarmışlar da...‘Bihter’ filmi yılın son çeyreğinde Amazon Prime Video platformunda yayınlanacak; üstelik filmin ilk röportajını bizimle yapmaları ve ilk sizlerin bunu okuyor olmanız ayrı bir güzellik.
#1Fuzuli’yi, Ovidius’un poetik dengi olarak görürüm. Her ikisi de aşk şairi, aşkın büyük şairidir. Aşk acısı Ovidius’ta da vardır ama ruhani değil, bedensel. Ovidius’un ‘Aşklar’ının ayırıcı özelliği, aşk hakkındaki görgüsünü değil, deneyimini, acısını dile getiriyor oluşudur.
#Publius Ovidius NasoJean-Luc Godard, 3 Aralık 1930 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te doğdu. 60'lı yılların başında Hollywood'a tepki olarak Yeni Dalga akımını kurdu. İlk yönetmenlik deneyimini 1954 yılında yaşayan Godard, bu zamana kadar 70'den fazla film çekti. Televizyon kanalları için birçok film ve video hazırlayan Fransız yönetmen, bazı projelerde senarist ve yapımcı olarak görev aldı. En çok izlenen ve beğenilen Jean- Luc Godard filmlerini sizin için derledik.
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Işıtan Gün, sarı kırmızılı kulüpte göreve başladığı dönemde yönetiminde yer aldığı başkan Burak Elmas'a sunduğu özel raporu yayınladı. Söz konusu raporda Fatih Terim'in harcama limitlerine ilişkin ettiği iddia edilen küfür gündeme bomba gibi düştü. Işıtan gün ayrıca Sarı-kırmızılı kulüpte geçmişte yapılan transferlerde 'adeta bir transfer çetesi'nin parmağının olduğunu ifade etti. Bu gelişmelerin ardından da Galatasaray'da Fatih Terim ile birlikte çalışan Şükrü Hanedar'dan yanıt geldi.
#GalatasarayYervant Odyan, yaklaşık 110 yıl önce yazmıştı ‘Abdülhamid ve Sherlock Holmes’u. Sultanın tahttan indirilip II. Meşrutiyet’in ilan edilmesinin umut ve heyecanlarını barındıran 1000 sayfayı aşan bu roman, gerek yazarı, gerek içeriği gerekse de yayımlanma serüveniyle edebiyat tarihimizin en ilginç eserlerinden biridir.
#Sherlock HolmesKayısı rengi güneş ışığı, rengârenk kıyafetler, havada süzülen su baloncuklarıyla İstiklal Caddesi cıvıl cıvıl. Ekvadorlu müzisyenler, aşk tazeleyen İspanyol-Rus çift, İranlı, Arap, Türk, neşeyle gülümseyen insanlar... Beyoğlu’nu en son ne zaman böyle gördüğümü hatırlamıyorum. Belki 10 yıl olmuştur. Ahmet Ümit son kitabında şehrin yeni yüzüne bakmış, buradan üç hikâye anlatmış. Yazarla ‘Aşkımız Eski Bir Roman’ çıkmadan hemen önce buluştuk. Değişen İstanbul’u ve gelecek umutlarını konuştuk.
#SuriyelilerŞampiyon at Bold Pilot ve onun jokeyi Halis Karataş'ın hikayesini anlatan Bizim İçin Şampiyon filmi, oyuncuları ve konusu ile dikkat çekti. Oyuncu kadrosunda Ekin Koç ve Farah Zeynep Abdullah'ın rol aldığı Şampiyon filmi, 7 Aralık Cuma günü vizyona girdi. Peki, Bizim İçin Şampiyon Bold Pilot filminin oyuncuları arasında kimler yer alıyor? İşte, ilgi uyandıran filmin oyuncu kadrosu ve detaylı bilgiler
#Şampiyon Bold PilotHikmet Hükümenoğlu, cesur ve hacimli dönem romanı ‘Körburun’dan sonra hikâyeleriyle okurun karşısında. ‘Aşka İnanmayanlar İçin Aşk Öyküleri’, “Aşktan sonra yaşam var mı” diye soruyor. Hükümenoğlu’yla yeni kitabını ve aşkın arızalı hallerini konuştuk.
#AşkTarihi âna bir gün kaldı: Şehir Tiyatroları’nın 100. yılı yarın Cemal Reşit Rey’de görkemli bir törenle kutlanacak. Öncesinde adresi gizli tutulan 100 yıllık malzemelerinin deposuna girdik. Cahide Sonku’nun elbiselerinden Lüküs Hayat’ın ilk dekorlarına burada bir asırlık hazine yatıyor...
Damat ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen “Kadın Eli Değerse Dünya Değişir” Sosyal Sorumluluk Projesi için; her biri kendi alanında ünlü ve güçlü kadınlar Damat smokinleri ile objektif karşısına geçerek poz verdi. Jülide Ateş, Ayşe Arman, Deniz Ülke Arıboğan, Didem Soydan, Gonca Vuslateri, Hülya Koçyiğit, Jehan Barbur, Nebahat Çehre, Neslihan Demir Güler, Serra Yılmaz ve daha pek çok isim Tamer Yılmaz'ın objektifinin karşısına geçerek kadına, gücün ve iktidarın ne kadar yakışacağını gösterdiler. Toplumsal alanda erkeğin güç sembollerini tek tek ele geçiren kadınlar, "Dünyayı kadınlar yönetseydi nasıl bir dünya olurdu?" sorusuna yanıt aradılar.
Lev Tolstoy’un eserinden uyarlanan, Joe Wright’ın yönetmenliğinde bu hafta vizyona giren Anna Karenina, dünya edebiyatının ölümsüz eserlerinden. Onlarca kez çekilen filmleri, sahnelenen oyunları, hakkında yazılan incelemeler bunun kanıtı. Peki nedir Anna Karenina’yı bu denli ölümsüz yapan?
Zeynel Lüle’nin AB Komisyonu kaynaklarından çıkardığı haber geçenlerde Hürriyet’e manşet oldu. İlerleme raporunda müzakerelere olumlu sinyal için komisyonun bir şartı daha vardı: Kadın-erkek eşitliğinin yasalar ve uygulama temelinde tam olarak tesis edilmesi.