Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri

Güncelleme Tarihi:

Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 00:00

Kızınızın odasını hazırlarken bu odalar ilham kaynağınız olacak

Haberin Devamı

Rus yazar Tolstoy'un ünlü romanı Anna Karenina, şu meşhur cümleyle başlar: "Mutlu aileler birbirlerine benzerler. Her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır." Biz şimdi mutsuz aileleri edebiyatçılara bırakalım, mutlu bir ailenin olmazsa olmazına, yani çocuklarımıza gelelim. Bir çocuğun gelişimini kabaca üç aşamaya ayırarak bunları bebeklik, çocukluk ve gençlik olarak niteleyecek olursak, bu üç aşamanın her biri çocuğun odasında da belli değişimleri mecbur kılar. Bu yazıda bebeklikten çıkmış ya da çıkmak üzere olan kız çocuğu sahibi ailelere seslenerek, kız çocuk odası dekorasyonunda onlara fikir ve ilham vermeye çalışacağız.

Huzur verici pastel renkler

Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri

Haberin Devamı

Özellikle kız çocuk odası söz konusu olduğunda, birer klasik olarak pembe ve mor gibi renkler tercih edilse de; uzmanlar odada huzurlu bir ortam yaratmak için pastel renklere başvurulmasını öneriyorlar. Örneğin buradaki gibi yumuşak, göz okşayıcı ama monotonluktan da bir o kadar uzak olan pastel renklerle çocuğunuzun kendini her daim iyi hissedeceği bir ortam oluşturmanız mümkün.

Yer tasarrufu için yüksek yatak

Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri

Çocuk odası olarak genellikle evin en küçük odasının seçilmesi beraberinde bazı yer sorunlarını da getirebilir. Eğer çocuğunuz için seçtiğiniz oda küçükse, kullanım alanını maksimuma çıkarmak için özel çözümlere ihtiyaç duyarsınız. Bunlardan biri de bu örnekte çok şık bir uygulamasını gördüğümüz yüksek yataklardır. Burada yatağın yüksek olması sayesinde, elbise dolabı, çekmeceler ve hatta çalışma masası ekstra yer kaplamak yerine yatağın altındaki boşluğa yerleştirilmiş ve odanın küçük sakininin rahat hareket edebileceği bir alan açılmış. Ayrıca renk seçiminin de bir kız çocuk odası için ideal olduğunu belirtelim.

Renkli yastıklar

Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri

Haberin Devamı

Hazır bir çocuk odasına sahipseniz ve bu odada bir değişiklik yapmak, taze bir hava estirmek istiyorsanız, bu işin en kolay ve hesaplı yollarından biri çocuğunuzun seveceği yastıklar almaktır. Hatta yastığı satın almak yerine, eğer varsa, mevcut yastıklarını kılıflarını değiştirmeniz bile yeterli olur. Düşünsenize, her biri başka bir şirinlik sembolü olan bu yastıklar tüm çocukların hoşuna gitmez miydi?

Duvarları boş bırakmayın

Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri

Bir çocuk odasını düzenlerken, hele de bu odanın sakini bir kız evlatsa, duvarları süslemek elzem hale geliyor. Hem odayı daha eğlenceli bir hale getirmenin, hem de çocuğunuzun henüz oluşmakta olan kişiliğini yansıtacak bir alan olarak burayı değerlendirmenin kız çocuk odalarına değer katacağı kesin. Bunu duvar kağıdı, boya, tablo, çıkartma, süs ve daha birçok yöntemle yapabilirsiniz. Örneğin burada duvara boyanan ay ve yıldızlar, odanın minik sakininin huzurlu bir uyku uyuması için çok hoş bir atmosfer yaratıyor.

Haberin Devamı

Açık raflı dolaplar

Kız çocuk odası için dekorasyon önerileri

Elbette çocuk odasında da dağınıklığı önleyecek dolap çözümlerine ihtiyacımız olur. Ama özellikle küçük çocuklar için kapalı ve büyük dolaplar ve raflar yerine bu örnekteki gibi açık ve her daim erişilebilir raflar kullanmak daha iyi bir çözümdür. Özellikle de çocuğunuzun kitap, oyuncak ve diğer eşyalarına istediği zaman, istediği gibi erişebilmesi açısından. Çocuklar gelişimlerinin belli bir evresinde konsantrasyon güçlüğü çektikleri için etraflarında dikkatlerini dağıtacak mümkün olduğunca çok obje bulunması, hem onların hem de sizin ruh sağlığınız açısından önemli bir unsurdur. 

BAKMADAN GEÇME!