anadolu mutfağı haberleri sayfasında anadolu mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1700 anadolu mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu MutfağıAnadolu mutfağının kalbidir Konya. Anadolu Selçuklu Devleti’ne yaklaşık 200 yıl başkentlik yapmıştır. Dünyanın ünlü mutfakları arasında yer alan Türk Mutfağı’nın en önemli temsilcisidir Konya. Yüz yıllar boyu mutfak mimarisi, araç gereçleri, yemek çeşitleri, pişirme yöntemleri, kendine has mutfağıyla gastronomide ilk sıralarda yer alır. Bu mutfağın İstanbul’daki en önemli temsilcisi ise Güvenç Konyalı restoranının sahibi Hüseyin Güvenç. Kendisiyle memleketi Konya’nın yemekleri üzerine güzel bir sohbet yaptık. Hüseyin Bey röportaj boyunca bir çocuk gibi heyecanlıydı. Oysa heyecanının haklı bir nedeni vardı. Lezzeti ülke sınırlarını aşmış, Kuzey Irak’ın başkenti Erbil’e harika bir mekan açmıştı. “Bu daha başlangıç. Sırada Katar, Dubai ve Avrupa var” diyen Hüseyin Güvenç’le buyurun sohbete...
#Anadolu MutfağıTüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu MutfağıTürk mutfağı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İstanbul’da da bazı yöresel yemekleri başarıyla icra eden lokantalar var. Özellikle Güneydoğu Anadolu mutfağı İstanbul’da temsil ediliyor. Ama Türk mutfağını yansıtan klas mekân sayısı çok az. İşte bu noktada Seraf Vadi devreye giriyor...
#Vedat MilorEvlilik tekliflerinin gözde lokasyonu peri bacaları düğün törenlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önayak olmasıyla başlayan hazırlıklar kapsamında, Kapadokya’daki otellerde salon çalışmaları hızlandı. Bakanlık, yabancı turistleri de düğün ve balayılarını Kapadokya’da yapmaya çağırdı. Resmi turizm tanıtım platformu GoTürkiye’nin hazırladığı tanıtımda, balon turunun sadece evlilik teklifleri için değil, düğün için de unutulmaz ambians yarattığına dikkat çekildi.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge AkgünKendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu MutfağıAlancha’yla tanıdığımız şef Kemal Demirasal’ın Londra’da açtığı The Counter’daydım. Her zaman söylediğim gibi, Türk mutfağını tanıtmanın en önemli adımlarından biri, yurtdışında hizmet veren işletmelerimize destek olmak ve onları hak ettikleri gibi yüceltmek.
#GastronomiŞef Mehmet Gürs, Türkiye gastronomisinin ekol yaratan isimlerinden. Evet, iddialı bir laf ama doğru. Mikla Restaurant’la birlikte başlattığı yerel ürün ve üreticiye odaklanan bakış açısı öncü oldu. Geçen ay restorandan tamamen ayrıldığını açıklayınca sohbet ettik, Mikla’nın yoluna tam gaz devam edeceğini konuştuk...
#Şef Mehmet GürsMasterChef eleme adayları kimler oldu? sorusu ve dokunulmazlık oyununu hangi takımın kazandığı, bireysel dokunulmazlık mücadelesi ile birlikte dün gece yanıt buldu. Tahsin ve Cemre'nin kaptan olduğu MasterChef All Star'ın 1 Kasım tarihli 136. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım haftanın üçüncü dokunulmazlık oyununda, Doğu Anadolu Mutfağı konseptinde yarıştı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği yedi çeşit yemeği daha iyi yapan mavi takım dokunulmazlık oyununu kazanırken; kırmızı takımda da iki yarışmacı MasterChef eleme potasına gitti. Cemre ve Barış arasındaki gerginlik ise ekranlara damga vurdu. Peki, MasterChef'te eleme potasına kimler gitti? Dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? İşte, dün gece eleme adayı olan 3. ve 4. yarışmacılar.
#Masterchef Eleme AdaylarıMasterChef All Star'da bu akşam Doğu Anadolu mutfağının nefis lezzetleri ekranlara gelecek. Yeni haftada mavi ve kırmızı takım istenen yemekleri hazırlayarak kazanmak için mücadele ediyor. Programın bu akşam ekrana gelecek 136. bölümünde köfteden kadayıfa Doğu Anadolu mutfağı yer alacak. Peki MasterChef'te bu akşam hangi yemekler var? İşte 1 Kasım Çarşamba MasterChef menüsü ve yemek listesi...
#MasterchefTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#GastronomiÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeMasterChef'in dikkat çeken yarışmacılarından Sedat, All Star kadrosuna girmek için mücadele edecek. Yarıştığı dönemde esprili kişiliği ile dikkat çeken Sedat Tuncer araştırılan isimler arasında yer alıyor. Peki MasterChef Sedat kimdir, kaç yaşında, hangi yıl yarıştı? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler...
#MasterchefŞef Ebru Baybara Demir gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Basque Culinary World Prize’a değer görüldü. Gastronomi alanına yaptığı katkılar sebebiyle ödüle aday gösterilen Demir, Hatay’da kurduğu Gönül Mutfağı’yla binlerce depremzedeye yemek dağıtıyor ve para ödülünü burada kullanmayı planlıyor.
#Ebru Baybara DemirLondra Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 6’ncı kez katıldığı Londra El Sanatları Haftası’nda (LCW), geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyeleriyle yer aldı.
#AVRUPADAN HABERAltında beyazpeynirli bir musla sunulan rezene... Üzerindeki ızgara şeftali ve file bademle görkemli mi görkemli bir enginar... Jumbo karideslerse o leziz yağına ekmek banmadan yemenin günah sayılacağı bir lezzet.Londra’daki restoranı Zahter’le Michelin rehberinin tavsiye listesine giren Esra Muslu’nun İstanbul’da açtığı yeni restoranı Akdeniz by Esra Muslu’nun en büyük sürpriziyse tatlı... Zira baklavanın içinde cevizin yanı sıra zahter de var.
#LondraHollanda, Belçika ve Türkiye’de Edelstaal Gruop International & Big Chefs ortaklığında yatırımlar devam ediyor. Türkiye’de büyük yatırımları olan iki devasa şirket Orka Holding ve Big Chefs Türk mutfağını dünyaya tanıtmak ve markalaştırmak için Avrupa’da ilk adımı Belçika’nın Antwerpen şehrinde attı.
#AVRUPADAN HABERHürriyet yazarı Vedat Milor’un “Üst düzey restoran şefleri artık mutfaklarına uğramıyor” sözleri gastronomi dünyasında tartışma yarattı. Peki bu işin doğrusu ne? Şef, mutfağının başında mı olmalı, yoksa ulusal ve uluslararası etkinliklere mi katılmalı? İşin uzmanlarınasorduk, işte yorumları...
#Vedat MilorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizine karşı küresel düzeyde etkili ve somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, büyükelçilere, "Her birinizi, tabiatın farklı coğrafyalarda sel, yangın, kuraklık olarak tezahür eden çığlığına kulak vermeye, insanlık ailesinin birer ferdi olarak bu yolda bizimle omuz omuza yürümeye davet ediyorum" çağrısında bulundu. Emine Erdoğan ayrıca, ''Unutulmamalıdır ki savaşın bir kazananı olmaz. Adil bir barışın ise kaybedeni olmaz. Bu bakış açısıyla, Ukrayna'dan Suriye'ye, Filistin'den Myanmar'a kadar, nerede bir mazlum varsa, oraya dostluk ve kardeşlik elimizi uzatıyoruz.'' şeklinde konuştu.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizine karşı küresel düzeyde etkili ve somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, büyükelçilere, "Her birinizi, tabiatın farklı coğrafyalarda sel, yangın, kuraklık olarak tezahür eden çığlığına kulak vermeye, insanlık ailesinin birer ferdi olarak bu yolda bizimle omuz omuza yürümeye davet ediyorum" çağrısında bulundu. Emine Erdoğan ayrıca, ''Unutulmamalıdır ki savaşın bir kazananı olmaz. Adil bir barışın ise kaybedeni olmaz. Bu bakış açısıyla, Ukrayna'dan Suriye'ye, Filistin'den Myanmar'a kadar, nerede bir mazlum varsa, oraya dostluk ve kardeşlik elimizi uzatıyoruz.'' şeklinde konuştu.
#Emine ErdoğanBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatEbru Baybara Demir'in hayatı ve biyografisi izleyicilerin dikkatini çekti. Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin son bölümdeki konuk jürisi sosyal girişimci Ebru Baybara Demir oldu. Anadolu mutfağı üzerine 15 yıldan fazla geniş çaplı araştırmalar yürüten Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasına giren ilk ve tek Türk şefi oldu. Peki, Ebru Baybara Demir kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef konuğu Şef Ebru Baybara Demir hakkında merak edilen tüm bilgiler.
#Ebru Baybara DemirTüm dünyada turizm gelirlerinin ortalama yüzde 30’unu gastronomi oluştururken ülkemizde bu oran yüzde 10 civarında. Bunun en önemli iki sebebi, kahvaltı-öğle-akşam yemeği veren her şey dahil tatil paketleri ve çok ziyaret edilen noktalarda mutfağımızı temsil eden, kaliteli restoranların sayısının az olması...
#GastronomiBir şehrin veya bir restoranın markalaşmasında, o şehirdeki gastronomi turizminin gelişmesinde şeflerin rolü çok önemli. İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlarda mutfak şefleri öne çıktı. Pek çok restoranın şefleri ve şovlarını izlemek, yenilenen menülerini görmek isteyen takipçileri ve müşterileri var. Bursa’da açılan mekanlarda artık birbirinden değerli şefleri görmeye başladık. İşte bunlardan biri de yeni hizmet vermeye başlayan Nuar Bademli.
#ŞefMasterChef eleme adayı dün akşam oynanan oyunların ardından belli oldu. MasterChef Türkiye'de 23 Ağustos akşamı ilk dokunulmazlık oyunu oynandı. Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları Anadolu mutfağı yemeklerini rakiplerinden daha başarılı hazırlamak için zamanla yarıştı. Günün sonunda en iyi yemekleri yapan takım mavi takım dokunulmazlığın sahibi oldu. Kırmızı takım ise bireysel dokunulmazlık için mücadele etti ve ardından eleme adayları belirlendi. Peki, MasterChef eleme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? İşte, dün gece MasterChef'te eleme adayı olan yarışmacılar.
#Masterchef