Güncelleme Tarihi:
10’a 1 kala
Geçen hafta, tanınmış şef Maksut Aşkar’ın restoranı Neolokal’in 9’uncu yaşı kutlandı. Açıldıkları günden bugüne, Anadolu mutfağı geleneklerini ve tatlarını tanıtan, katıldıkları uluslararası etkinliklerde paylaşan ve yerli-yabancı şef dostlarını mutfağına sık sık davet ederek menüler hazırlayan Neolokal ekibi yine özünden uzaklaşmayan bir kutlama yaptı. 9’uncu yıla özel Álvaro Clavijo, Cristina Bowerman, João Oliveira, Joris Bijdendijk, Mohammed Orfalı ve Tekuna Gachechiladze şef Maksut Aşkar’la birlikte mutfağa girdi. Akdeniz karidesinden pancara özel malzemelerle bir menü sundu...
Kasım ayı aynı zamanda vegan ayı olarak kutlanıyor ve her geçen yıl konuya olan farkındalık daha da artıyor. Paneller ve etkinlikler düzenlenirken bir yandan da raflardaki ürün çeşitliliği artıyor. Kurabiye, kraker, bar, kek gibi çeşitlerden oluşan Humm Organic’in 16 ürünü vegan sertifikalı. Keçiboynuzlu ve fındıklı, zencefilli ve tarçınlı, pekmezli-tahinli kurabiyeler, yulaf barlar, pancarlı ve zeytinli grissini ürünlerden bazıları...
Café Marmara, Taksim Meydanı’na bakan pencerelerinde yıllar boyu birçok anıya ev sahipliği yapmış bir buluşma noktasıydı. İstanbulluların zihninde de ayrı bir yeri olan bu mekân, The Marmara Taksim bünyesinde yeniden açıldı. The Marmara Group’un yönetici şefi Tolga Özkaya öncülüğünde hazırlanan menüsü Taksim’in dinamizmini, zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtacak şekilde tasarlanmış. Türk, Fransız ve İtalyan mutfaklarından ilhamlı tabaklarıyla sabah kahvaltısından akşam yemeğine ziyaret edebileceğiniz bir atmosfere ve menüye sahip. Sabah saatlerinde güne kruvasanla başlayabilir, çay saatinde ekler çeşitlerini deneyebilirsiniz. Tavuk, mantar ve arpacıksoğanıyla hazırlanan volovan (Fransız mutfağından bir çeşit milföylü tart), burger ve dana şnitzel gibi lezzetlerin yanı sıra kinoa, nohut, avokado ve somonlu kâse de var.
İzmir’deki gastronomi meraklıları yarın 6’ncısı düzenlenecek İzmir GastroFest’i kaçırmasın. Toprağa bağlı yaşamlarını sürdürmek isteyen küçük ölçekli üreticilere dikkati çekmek amacıyla bu yıl ‘Değişimin Öncüleri ve Gıdanın Geleceği’ teması işlenecek. OD Urla, Seraf, Mitu, Sento by Nuup, Zai, Yedi Bilgeler gibi 40’a yakın restoran ve markanın tadımları; Claudio Chinali, Çiğdem Seferoğlu, Murat Deniz Temel, Osman Serdaroğlu gibi başarılı şeflerin atölye çalışmaları; sektörün önde gelen isimleriyle düzenlenecek paneller program dahilinde olacak.
Bu sene ilki Diyarbakır’da düzenlenen 1. Mezopotamya Gastronomi Zirvesi perşembe günü başladı, dinlemek isteyenler için bugün programın son günü. Zirvenin teması ‘Geçmişten Geleceğe Mezopotamya Sofrası’ olarak belirlenmiş. Bugün konuşulacak konular arasında gastrodiplomasi, iklim krizinin tarım ve gıda sistemine etkisi, GAP Bölgesi’nin gıda ekosistemi gibi başlıklar var.