Yeşil Soğan haberleri sayfasında Yeşil Soğan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3998 Yeşil Soğan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Salataların ve kısırın vazgeçilmez lezzeti olan yeşil soğanın aynı zamanda insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Güçlü bir antioksidan özelliği bulunan yeşil soğanın suyu tam da doğal bir ağrı kesicidir. Uzak Doğu ülkelerinde çok fazla tüketilen yeşil soğanın insan sağlığı için inanılmaz faydaları vardır. Yeşil soğanın faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir sizler için derledik.
#FaydalarıÜlke genelinde soğuk hava Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’ne ürün girişini azalttı. 15 liraya kadar alıcı bulan yeşil soğan halde yok satıyor. Yeşilliklerin 2 ay daha fiyatının yüksek seyretmesinin beklendiği belirtildi.
#Yeşil SoğanÇok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekMakarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap SoysalÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirLucca’nın ekibine gastronomi direktörü ve yönetici şef olarak Ralph Sason atandı; birliktelikleri uzun vadeli olursa bana göre markaya katabileceği çok fazla şey var. Şehrin bir başka klasiği Zuma da kışa menüsünde yeniliklerle girdi. Ton balığının yağlı karın bölgesiyle hazırlanan ‘otoro sandviç’ bence menüye yeni girenlerin yıldızı. Six Senses Kocataş Mansions içindeki Toro Latin Gastro Bar da kış sezonu için menüsünü yenileyenlerden...
#Ebru ErkeBir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında öne çıkanları paylaşmak istiyorum. Sıralamam 1’den 10’a değil, bahsedeceğim mekânların hepsi gözümde eşit değerde. Listemde iyi düşünülerek hazırlanmış bir salata da var, içliköftelinin sakatatlı versiyonu da…
#YemekÇok yakında ailemiz ve dostlarla bir masa etrafında toplanıp güzel dileklerle karşılayacağız yeni yılı… Hem afiyetle yenecek hem de o güzel sofraları süsleyecek yenebilen dekor tariflerimi paylaşmak istedim bu hafta. Çikolata, meyve, peynir gibi basit malzemelerle yapılan bu süsler şık olduğu kadar lezzetli de…
#Gülay Barbaros Altan2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüKadınların korkulu rüyası olduğu kadar erkeklerde de görülebilen portakal görünümlü bir cilt problemi olan selülit aslında bir yaşam tarzı problemidir. Peki selülit neden olur, nasıl geçer, selülitle mücadelede hangi besinler bizlere yardımcı olur? Selülitten korunma yolları neler? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Selülit Oluşma SebepleriTaze börülcenin mevsimi bitti ama yıl boyu elimizin altında olan kuru börülceyi kullanmanın tam zamanı. Geçiş dönemlerinde turfanda sebze yerine bakliyat pişirmeyi seviyorum. Kovboy havyarından film akşamları için atıştırmalık kıtır versiyonuna farklı öneriler hazırladım...
#Gülay Barbaros AltanRüyada soğan görmek, alın teriyle kazanca yorumlanır. Rüyada görülen soğanın rengi yeşilse kişinin alın teriyle kazandığı parayla mutlu mesut yaşayacağına yorumlanır. Rüyada kuru soğan iyi şeylerin yaşanmasına hikmet edilir. Rüyada soğan görmekle ilgili detayları sizler için hazırladık.
#Rüyada Soğan GörmekBaharatlı,acılı bir Kore çorbası olan Yukgaejang tarifi MasterChef programı ile merak ediliyor. Uzun süre birlikte kaynatılan , yeşil soğan ve diğer malzemelerle kıyılmış sığır etinden yapılan baharatlı, çorbaya benzer birKore yemeğidir. Eskiden Kore kraliyet saray mutfağında servis edilen Yukgaejang, sağlıklı ve popülerdir. Peki, evde Yukgaejang nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Yukgaejang tarifi detayları...
#YukgaejangMasterChef shoyu ramen tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ramen Japon mutfağının en ünlü noodle çorbalarından bir tanesidir. Normalde uzun süre kaynatılan kemiklerle yapılıyor. Oshaka'da çok meşhur olan versiyonu shoyu ramen ise açık renk soya sosu ile yapılıyor. Peki, shoyu ramen nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef shoyu ramen tarifi detayları...
#Masterchef Shoyu RamenSarı yazın en güzel yanlarından biri de sepetini, örtünü alıp pikniğe gitmek… Özellikle sıcaklarda mangal etkinliklerinin tehlikesini göz önüne alarak pişirmek gerekmeyen lezzetler hazırlıyorum. Böylece orada geçirdiğim zamanın tadını daha verimli çıkarıyorum. İşte pikniğe gitme hevesinizi arttıracak pratik tariflerim…
#Vegan KurabiyeTürk Dil Kurumu (TDK) 1945’ten beri yayımladığı ‘Türkçe Sözlük’ün 12’nci baskısında pek çok sözcüğün yazımında değişikliğe gitti. Kayyum - kayyım, Doğubeyazıt da Doğubayazıt oldu mesela. Eski baskıda yer alan ve cinsiyetçi olduğu gerekçesiyle itiraz edilen; kirli, müsait, serbest gibi bazı kelimeler de yeni baskıdan tamamen çıkarıldı. Ancak en çok tartışılan değişiklik, “Türkiyeli” kelimesinin sözlüğe eklenmesi oldu. Kurumun, “Türkiyeli” kelimesi için, “Türkiye’de yaşayan halk ve bu halkın soyundan olan kimse” tanımını uygun görmesi sosyal medyada büyük tartışmalara neden olurken, TDK tartışmalar sonrası kelimeyi sözlükten çıkardı. Tarihçi-yazar İlber Ortaylı ‘Türkiyeli’ kelimesinin -şimdi çıkarılmış olsa bile- sözlüğe girmesini ‘edepsizlik’ olarak yorumlarken, “Ben Türkiyeli değil, Türk’üm” diyor. Dilbilimciler Necmiye Alpay ve Feyza Hepçilingirler ise konuya ‘sözlük bilimi’ açısından yaklaşıyorlar.
#Türkçe SözlükAlanya’da yetişmiş biri olarak ben yaz domatesi, salatalık ve bol yeşillikli kısırların sık sık yapıldığı ‘gün’lerde büyüdüm. Bu hafta anlattığım çilekli ve kinoalı gibi kısır çeşitlerini yazın bol bol ve soğuk soğuk yiyorum. Tercih edenler için klasik kısırın bir de glütensiz tarifini ekledim.
#BulgurMerhabalar sevgili dostlar. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, hüznüyle mutluluğuyla bir senenin daha sonuna geldik. Eminim ki aramızda yılbaşını sıradan bir gün sayanlarımız ve herhangi bir özel hazırlığa gerek duymayanlarımız da vardır fakat ben “yeni yıla ancak enfes yılbaşı sofralarıyla girilir” diyenlerdenim. Bunun için de benim gibi düşünen ve yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyen hatırı sayılır bir kitlenin olduğunu varsayarak yine enfes öneriler hazırladım.
#2023 Yılbaşı MenüsüBir günlüğüne Side’ye yemeğe gidilir mi? Ben gittim. Dünya çapında bir restoran olan Alma’da yemek öncesi Azumare’de günbatımını izledim. Alma’nın tadım menüsü unutulmazdı; ertesi gün ziyaret ettiğim, yerel yemekler yapan Tirmis’i ve Winemaker’s Dinner buluşmasını da Antalya ziyaretimin hediyeleri olarak yazdım.
#Gastronomi