Yukgaejang tarifi: Kore çorbası Yukgaejang nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Baharatlı,acılı bir Kore çorbası olan Yukgaejang tarifi MasterChef programı ile merak ediliyor. Uzun süre birlikte kaynatılan , yeşil soğan ve diğer malzemelerle kıyılmış sığır etinden yapılan baharatlı, çorbaya benzer birKore yemeğidir. Eskiden Kore kraliyet saray mutfağında servis edilen Yukgaejang, sağlıklı ve popülerdir. Peki, evde Yukgaejang nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Yukgaejang tarifi detayları...
MasterChef Yukgaejang tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Etli, bol baharatlı acı bir çorba türü olan Yukgaejang Kore mutfağının sevilen yemeklerinden biri. İşte, Yukgaejang nasıl yapılır merak edenlere, evde kolay Yukgaejang tarifi yapılışı...
MALZEMELER
1 kilo yağsız dana eti
1 orta boy soğan
3 bardak maş fasulyesi filizi
3-4 büyük yeşil soğan
2 bardak gosari (uzun ve ince kesilmiş)
8 diş sarımsak, kıyılmış
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı acı toz biber
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam yağı
8 su bardağı et suyu
NASIL YAPILIR?
Büyük bir tencerede et suyu ile kaynatın. Dana eti etini soğanla birlikte orta yüksek ateşte 1 saat pişirin.
Kaynarken baharat sosunu hazırlayın ve sebzeleri hazırlayın. Sos malzemelerini bir kapta birleştirip iyice karıştırın.
Maş fasulyesi filizlerini, havuçları, yeşil soğanı ince uzun kesip, sarımsakla birlikte geniş bir kaseye koyun.
1 saat sonra eti kontrol edin.
Sebzeleri baharat sosuyla iyice birleşene kadar elle karıştırın. Kaynayan ete ekleyin.
Tuzu ve soya sosunu ekledikten sonra kapağını kapatın ve sebzeler iyice pişip yumuşayana, ancak dağılmayana kadar orta yüksek ateşte 20 dakika pişirin.
Dilerseniz çorbaya pirinç ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.
Ateşten alıp kepçeyle servis yapın.