Uykusuzluk haberleri sayfasında Uykusuzluk hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4725 Uykusuzluk haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Günümüzde depresyon, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın ve ciddi bir ruh sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok kişi depresyonu yalnızca üzüntü, melankoli ve ilgi kaybı ile ilişkilendirse de, bu karmaşık durumun daha az bilinen belirtileri de bulunuyor. Özellikle, depresyonun "maskeli" formlarından biri olan aşırı mutluluk ve coşku hali, birçok insan tarafından fark edilmeyebilir. Uzman Klinik Psikolog Yunus Emre Yıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Maskeli DepresyonÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk… Kimileri yastığa başını koyar koymaz uyuyan şanslılardan olsa da pek çok insan uykuya dalmakta zorlanıyor. Özellikle akşam yemeğinden sonra televizyon izlerken koltukta uyuyakalmak çok tatlı gelirken, kanepeden yatağa gidildiğinde uykuya devam etmek işkenceye dönüşebiliyor. Peki neden kanepede saniyeler içinde uyuyakalırken yatakta uyumakta zorlanıyoruz? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkTürkiye Psikiyatri Derneği’nin başlattığı çevrimiçi ruhsal destek sistemi, depremin psikolojik yaralarını sarmayı amaçlıyor. Başvuranların en sık yaşadığı sorunlar şöyle: Uykusuzluk, huzursuzluk, gördüklerini zihninde canlandırma ve kâbuslar.
#Türkiye Psikiyatri Derneğiİş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkTürk Nöroloji Derneği Uyku Tıbbı Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları, “17 Mart Dünya Uyku Günü”nde uyarılarda bulundu. İsmailoğulları, "Depremden sonra gelişen uyku bozukluğunun felaketten sonraki 10 yıl boyunca bile kalıcı olabileceğini ortaya koyuyor” dedi.
#DEPREMSevgili Hürriyet okurları... Anne olmanın ilk 100 günü hem büyüleyici hem de yorucu bir yolculuktur. Bu dönemde, hayatınızdaki en özel bağı inşa ederken, bir yandan da uykusuzluk, değişen roller ve yepyeni bir hayat düzeniyle baş etmeye çalışırsınız.
#Şenol KalyoncuTüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfus giderek yaşlanıyor ve bu durum hafıza kaybı, düşünme yeteneğinin azalması, dikkat eksikliği ve kişilik değişiklikleri gibi belirtilerle kendini gösteren demans hastalığı ile daha sık karşılaşacağımız anlamına geliyor.
#Buğra BuyrukçuKahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketi sonrası Kahramanmaraş ve Hatay’da barajların çatladığı yönünde paylaşım yapan BaBala TV’nin sahibi sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un da arasında olduğu 3 kişi hakkında, 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
#KahramanmaraşEkranın en beğenilen kadın oyuncularından biri. Yetenekli, güzel, aynı zamanda doğal kalmayı seçenlerden. Canan Ergüder’le yeni oyunu ‘Bir mor ve ötesi Müzikali: ARAF’ için buluşuyoruz. Hayatını, evliliğini, anneliği ve oyunculuğu konuşuyoruz. “Savcım sana ne oldu, yazanlar var. Ne oldu bilmem. Aradan 15 sene mi geçti? Kanser mi oldum? Çocuk mu doğurdum? Üzerimden hayat mı geçti?”
#Canan ErgüderHenüz 13 yaşındayken sıcak basmaları yaşayan ve adet dönemi düzensizleşmeye hatta kesilmeye başlayan genç kız, doktora gittiğinde yetersiz beslenme ve hatta anoreksiya teşhisi aldı. Ancak gerçek dünya genelinde kadınların yüzde 15’ini etkileyen ‘erken menopoz’ idi. Genç kız sadece 15 yaşındayken menopoza girdiğini öğrendi ve geleceğe dair her şey bir anda değişti
#Erken MenopozBir insan uykusuzluğa ne kadar dayanabilir? Uzun süre uyumamak insan sağlığını nasıl etkiler? Bilim insanları çok uzun zamandır bu soruların yanıtlarını araştırıyor. Ancak uyku araştırmaları literatürüne geçmiş bir deney var ki 61 yıldır hâlâ konuşuluyor. Ayrıntılar haberimizde...
#SağlıkDaha çok sporcular tercih etse de soğuk terapisi (kriyoterapi), ünlülerin de gözdesi. Naomi Campbell, Jennifer Aniston, Demi Lovato gibi isimlerin müdavimleri arasında olduğu kriyoterapiyi Azerbaycanlı başhekim Dr. Rasulova, Hürriyet’e anlattı...
#KriyoterapiGece yatağınıza yattığınızda uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, uykuya daldığınız halde sabahları yorgun uyanıyorsanız artık bir an önce rahat uymak için süreci kolaylaştıracak önerileri hayatınıza geçirme zamanı gelmiş demektir. Uykusuzluk için derlediğimiz bu haftaki yazımızı pijamalarınızı giyip okumaya başlayabilirsiniz. Şimdiden iyi uykular...
#SağlıkTürk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, nörolojik hastalıklara dikkat çekmek, nöroloji asistan ve uzmanların eğitimine destek sağlamak için çıktığı 6 gün süren Ağrı Dağı tırmanışında ölümcül olabilen ‘akut dağ hastalığı’na yakalandı.
#Türk Nöroloji DerneğiBugün Dünya Prematüre Günü. Doğum 37’nci haftadan önce olursa bebekler ‘prematüre’ olarak dünyaya geliyor. Dünyada her 10 bebekten biri prematüre. Türkiye’de ise bu oran yüzde 12.9. Sağlık Bakanlığı özellikle riskli gebeliklerin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
#Dünya Prematüre GünüBenfica'da forma giyen milli futbolcularımız Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, kulübün hazırladığı özel içerik için kamera karşısına geçti. İkilinin soru - cevap etkinliği eğlenceli anlara sahne oldu.
#Kerem AktürkoğluEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#Ceviz38 yaşında altına kaçırmaya, arabaların önüne atlamaya, hırsızlık yapmaya, çocuk gibi davranmaya başladı. Doktorlar bunun depresyon ve tip 2 diyabetten kaynaklandığını düşündü ancak yapılan nörolojik testler sonucunda kendisine yıkıcı bir tanı kondu: Erken yaşta demans! Stefan Tankov'ın ani değişimini eşi Sile anlattı.
#DemansArtık cep telefonları hayatımızın ayrılmaz bir parçası…Gözümüz sürekli telefonlarımızın ekranında…Çoğumuz bütün gün oturarak çalışıyoruz. Gün içerisinde sürekli eğilip aşağı doğru telefona ya da bilgisayar ekranlarına bakıyoruz. Telefonla konuşurken konuşurken boynumuzu bir yana eğmekten dolayı omurgaya ve omuzlarımıza binen yük artıyor. İşte bu yüzden bir çoğumuzun boyun ağrıları var.
#Tekno BoyunEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno Boyun