İtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorYıldız Cıbıroğlu’nun yeme-içmeye dair söyleşilerinden oluşan ’İstanbul’da Mutfaklar’da, kadim kentin yemeklerinin, mutfaklarının tarihi yatıyor. Telefonumuzdan birkaç dakikada yemek siparişi verdiğimiz zamanlarda, kabartma tozunun pastane mutfağında yapıldığı zamanlara bakmak, enteresan bir deneyim...
#İstanbul'da MutfaklarYasemin Özek ‘Angeliki ile Mehmet’te okuru 70’li yılların Beyoğlu sokaklarında müzikli bir aşk hikâyesinin içine çekiyor. Florya’dan, Moda’dan denize girildiği, İnci’nin, Taksim Sineması’nın yerinde durduğu, Maksim Gazinosu’nda Gönül Yazar’ın sahne aldığı zamanlara...
#Yasemin ÖzekBalık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
#Balık ÇeşitleriUskumru dolması oldukça lezzetli bir o kadar da meşakkatli bir lezzet. Dolmasından buğulamasına çeşit çeşit lezzetler sunan uskumrunun dolması da sofralarınızın vazgeçilmezlerinden olacak. Peki, uskumru dolması nasıl yapılır, uskumru kemiği nasıl çıkarılır?İşte, adım adım uskumru dolması tarifi…
#Uskumru Dolması Nasıl YapılırHavalar soğudu; balıklar yağlandı, lezzetlendi. “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz işte kesenizi çok zorlamadan midenizi şenlendirecek lezzetler. Hangisini seviyorsanız: Uskumru, hamsi, karides ya da fener... Nasıl seviyorsanız: Dolma, kavurma, seviçe ya da pastırma...
#Deniz MahsulleriMusa Dağdeviren lezzet peşinde hem Anadolu’yu hem Asya’yı arşınlamış bir yemek araştırmacısı. Yıllarca biriktirdiği deneyimlerini Kadıköy Çarşısı’nda Çiya adlı lokantasında müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yemek macerası beş yaşındayken ailesinin fırınında başlamış. Kendi deyimiyle iyi bir hamurkâr ama abisi gibi tırnak vurma efsanesi değil
Artür Büyüktaşçıyan ekonomi okudu. Bir şirkette yönetici olarak çalışırken hobisi fotoğrafçılığa yöneldi. Artık uzman bir reklâm fotoğrafçısı. 15 yıldır moda, stil, endüstri, belgesel ve yemek fotoğrafı konusunda çalışıyor. Sanat tarihi, yemek ve hobi kitapları basan bir kitabevinin editörlüğünü de yürütüyor. Aynı zamanda da iyi bir balıkçı. Büyüktaşçıyan bütün bu özelliklerini birleştirince ortaya ‘Balıktan Hikâyeler’ kitabı çıktı. Bu kitapta balığa dair her şey var.
Geçtiğimiz haftaların birinde, soğuk bir cumartesi akşamı kız kardeşimin evinde Fatma’nın sardığı kuşüzümlü, bol soğanlı, bol ekşili o olağanüstü lezzetli zeytinyağlı lahana dolmalarını afiyetle yerken aklıma o küçücük fıçıcık, içi dolu turşucukların, yani dolmaların yarattığı bin bir mucize geldi.