Güncelleme Tarihi:
1) C VİTAMİNLİ KARİDES
MEYHANE YARE / İSTANBUL
Karides, soğan, domates, avokado, salata, portakal ve limon suyunun karışımıyla yapılan karides seviçe öne çıkan lezzeti. 15 meze, 15 çeşit de ara sıcak var. Acıka Bozcaada’dan geliyor. Karides seviçe: 22 TL.
Asmalımescit; (0212) 245 45 78
2) ESKİ İSTANBUL MUTFAĞI
İNCİRALTI / İSTANBUL
3) BALIĞIN ADANASI OLUR MU?
TRİLYE / ANKARA
Ajda Pekkan ve Cem Yılmaz Ankara’ya geldiler mi buraya mutlaka uğruyorlar. Lagosun baharatla zırhtan geçirilip şişe takılmasıyla yapılan ‘balık Adana’yı mutlaka tadın. Balık Adana: 25 TL.
Gaziosmanpaşa; (0312) 447 12 00
4) BALIK-EKMEKSİZ OLMAZ
FERHAT BÜFE / İZMİR
5) LÖP LÖP SARIKANAT
SOFRAM BALIK / İSTANBUL
Tekirdağ’a doğru gidiyorsanız deniz manzarasına karşı bir mola verin. Löp et haline getirilen sarıkanadın şişte pişirilmesiyle olan lokum restoranın spesiyali. Balıklar günlük. Balık pastırması dilimi: 6 TL.
Selimpaşa; (0212) 731 69 67
6) DİYET BALIK DA VAR
DARDENİA / İSTANBUL
İstanbul’da beş şubesi var. Diyet balık salatasından balık burgere kadar mönüsü oldukça zengin. Özel sosla yapılan, salata veya patatesle sunulan fener kavurmayı tatmadan dönmeyin. Fener kavurma: 23.50 TL
Maslak; (0212) 276 57 01
7) 30 ÇEŞİT MEZE
CAN RESTAURANT / MUĞLA
Deniz kenarındaki mekânın Göcek Koyu manzarası var. Günlük yöresel taze balık kullanıyorlar. Restoranın spesiyali tereyağında yapılan karides tava. 30’un üstünde meze çeşidi var. Kalamar tava: 24 TL.
Göcek; (0252) 645 15 07
8) BOĞAZDA BALIK
DEL MARE / İSTANBUL
10) TEKNEDE YENGEÇ
HASAN USTA / MUĞLA
Deniz ürünlerini teknede yemek isterseniz doğru adres burası. Hasan Usta’nın teknesinde mavi yengeç tatmalısınız. Pişirince kırmızı rengi alıyor. Tekne, Dalyan İztuzu Plajı arkasında, iskelenin az ilerisinde. Mavi yengeç: 10 TL.