Timaş Yayınları haberleri sayfasında Timaş Yayınları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 258 Timaş Yayınları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Lezzeti, kokusu kışa kalabilsin diye kazanları dolduracak, iplere asılacak, en azından bugün yarın üzerine gezdirilmiş zeytinyağıyla sofranın ortasına buyuracak domateslerin şaşırtıcı anılarını okumanın tam sırası. William Alexander’ın ‘Dünyayı Değiştiren On Domates’ kitabında domatesin hikâyesinden akılda kalacak çok şey var.
#William AlexanderGenç İngiliz yazar Maddie Mortimer’in Booker adayı ilk romanı ‘Muhteşem Bedenlerimizin Coğrafyası’, Lia’nın kanser nedeniyle yaşadığı zorlu süreçlerden sonra girdiği ruh halinin yansımaları arasında dolaştırıyor okuru. Bunu yaparken de yeni anlatım olanaklarının peşinden koşarak tatmin edici bir okurluk deneyimi sunuyor.
#Maddie MortimerAngolalı yazar Jose Eduardo Agualusa’nın ‘Yaşayanlar ve Diğerleri’ adlı romanı, anakaradan uzak Mozambik Adası’nda izole olan bir grup yazar ve şairin kendiyle ve karakterleriyle yüzleşmesinin olağanüstü hikâyesi. Kelimelerin mucizevi gücünü okuyucuya sunuyor.
#Jose Eduardo AgualusaAdı, büyük romanı ‘Tatar Çölü’ ile anılan Dino Buzzati, ‘Büyük Portre Büyük Sır’ ile İtalyan edebiyatının bilimkurgu türündeki ilk örneğini vermişti. Bilimkurgu üzerine yükselse de fantastiğe göz kırpan, kendi içinde sağlam bir gerçekçilik barındıran, soru soran bir roman bu...
#Dino BuzzatiNorveçli görsel sanatçı Matias Faldbakken imzalı roman ‘Garson’da işini hayatının tek amacı haline getirmiş, çalıştığı yeri tek mekânı bellemiş bir karakteri takip ediyoruz. Çalıştığı köklü restorandaki küçük bir değişiklik bütün dengeyi değiştirecektir... Dingin anlatımı, gizli mizahıyla ilgi çekici bir eser.
#Garson‘Gençlik’ (Youth) filminin oyuncularından Robert Seethaler, Avusturya Alpleri’nde kendi dünyasında yaşayan Adreas Egger’in hayatını anlattığı ve Man Booker’a aday gösterilen romanı ‘Bütün Bir Ömür’le Türkçede. Kitabı vesilesiyle konuştuğumuz Seethaler’in Türkiye’den en sevdiği yazar Sait Faik.
#Kitapsanatİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#12023 Nobel Edebiyat Ödülü Norveçli Jon Fosse’ye verildi. Roman, hikâye, şiir, çocuk kitabı, deneme ve oyun gibi birçok türde yazan Fosse’yi ve Kuzey Avrupa edebiyatından hangi yazarları takip ettiklerini editörlere ve edebiyat alanında içerik üreten isimlere sorduk.
#Hazan AKÖZ IŞIKWilliam Alexander’ın ‘Dünyayı Değiştiren On Domates’ isimli kitabı bu çok sevilen malzemenin evrimini, çeşitlerini, pizza ve makarna gibi yemekler üzerindeki etkisini inceliyor, yerel tarımın desteklenmesine değiniyor. Gönül ister ki dünyadaki üretiminde üçüncü olan ülkemizden de böyle bir kitap çıksın...
#DomatesLezzeti, kokusu kışa kalabilsin diye kazanları dolduracak, iplere asılacak, en azından bugün yarın üzerine gezdirilmiş zeytinyağıyla sofranın ortasına buyuracak domateslerin şaşırtıcı anılarını okumanın tam sırası. William Alexander’ın ‘Dünyayı Değiştiren On Domates’ kitabında domatesin hikâyesinden akılda kalacak çok şey var.
#William AlexanderTürk edebiyatının ilk kadın şairi, çok sayıda türde yazan, eserleri ve sosyal yaşantısıyla öncü kadınlardan Şair Nigâr Hanım’ın günlüklerinin ikinci cildi elimizde. Nigâr Hanım tüm mahrem hislerini, ailesi ile özel ilişkilerini anlatıyor, bizi geniş dost çevresine, edebi hayatına sokuyor.
#GünlükGenç İngiliz yazar Maddie Mortimer’in Booker adayı ilk romanı ‘Muhteşem Bedenlerimizin Coğrafyası’, Lia’nın kanser nedeniyle yaşadığı zorlu süreçlerden sonra girdiği ruh halinin yansımaları arasında dolaştırıyor okuru. Bunu yaparken de yeni anlatım olanaklarının peşinden koşarak tatmin edici bir okurluk deneyimi sunuyor.
#Maddie MortimerGeçen hafta İstanbul Bienali’nin tarihi yarımadadaki mekânlarında sergilenen eserleri görmek için yaptığım turda özellikle yolumu uzatarak Beyazıt Meydanı’nı dolaştım. Yeniden düzenlenen meydanda öğrencilik yıllarımın izlerini görmek, kişisel bir nostalji turu yapmaktı amacım.
#Hüseyin Avni DedeJessie Greengrass’ın ‘Issız Ev’inde yakın bir gelecekte iklim değişikliği sonucu dünya sular altında kalırken, sahildeki bir tepecikte biri çocuk dört kişi hayata tutunmaya çalışıyor. Çevre felaketinin bir adım uzağındaki karakterin kurtulma içgüdüsü ile annelik motivasyonu birbirine karışıyor...
#Issız EvYetkin tarihçi Ali Akyıldız, Sultan Abdülaziz’in oğlu Şehzade İzzeddin Efendi üzerine yazdığı biyografide bir yandan da Osmanlı İmparatorluğu’nu anlatıyor. Hayatı iniş çıkışlarla dolu şehzadenin hayatı ise komedi sahnelerini aratmıyor...
#Şehzade İzzeddin Efendi