Sıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞSizler için pirinç pilavının en güzel hallerinden biri olan enginarlı pilav tarifi hazırladık. LEZİZZ doyamayacağınız ve aynı zamanda sağlık deposu olan enginarlı pilav, misafirlerinize sunabileceğiniz eşsiz bir LEZİZZ. Karaciğer dostu olan enginarı, mevsiminde değerlendirmek için bu harika tarifi kesinlikle denemeyen kalmasın.
#Enginarlı Pilav26 Mart’ta Unilever Food Solutions’ın (UFS) Hollanda’daki Gıda İnovasyon Merkezi Hive’de yapılan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun sonuçlarının açıklandığı lansmana OD Urla’nın şefi Osman Sezener’le birlikte UFS Türkiye Genel Müdürü Yılmaz Tokgöz ve Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Pazarlama Lideri Didem Molay Sevin’in davetiyle katıldık.
#Müge AkgünOrdu, bulunduğu coğrafyanın tüm özelliklerini içinde barındıran eşsiz ve zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Bu bölgede balık yemekleri, fındık tüketimi, sebze ve meyve bolluğu gibi pek çok alanda yapılan kendine özgü farklı lezzetleri vardır. Ordu'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ordu YemekleriBirbirinden farklı tarifleri denemeye ne dersiniz? Pek çok pişirme yöntemi olan enginarı, bütün halde kullanarak beşamel sosla hazırladım. Bildiğiniz tüm sebzeli tavuk yemeklerini unutun. Sunumu muhteşem olan, beşamel soslu enginarlı tavuk tarifim hemen aşağıda...
#Beşamel Soslu Enginarİştahım hiç olmadığı kadar açık oluyor bu mevsimde ve kendimi sürekli yeni yemekler düşünürken buluyorum. Bahar denince de aklıma ilk, enginar geliyor. Kuzuyla pişirdiğim gibi, otlu-bezelyeli ve rendelenmiş limon kabuklu kısıra koymayı seviyorum. Bezelyeyi bol taze soğanla pişiriyorum, mis kokulu çilekleri körpe ıspanak salatasına katıyorum. Pancar, ıspanak, portakal, çilek, kuşkonmaz, bezelye ve kuzugöbeğiyle renk renk, çeşit çeşit tabaklar hazırlıyor, bu dönemin keyfini çıkarıyorum.
#ZeytinyağlıDenizkestanesinden papalinaya deniz ürünlerinin en kalitelileri çıkıyor. Zeytinyağının, taze otlarla yapılan meze ve böreklerin tadına doyulmuyor. Çeşit çeşit peyniri, hafif tatlılarıyla iz bırakan Ayvalık mutfağının en özel lezzetlerini şef Ömür Akkor’dan dinledik.
#AyvalıkBakla, bezelye, çağla, erik, taze sarımsak, enginar hepsi şahane ama baharın geldiğinin benim için esas habercisi kuşkonmaz. Izgara yapıp zeytinyağı ve limonlu sosla yemek ilk tercihim. Pazar sabahları biraz soteleyip üstüne köy yumurtası kırarak ekmek banmayı da seviyorum. Lokantada bu dönemde bir de limon kabuklu kuşkonmazlı makarna hazırlıyoruz. Gecenin 11’inde, sağlıklı olmadığını bile bile, ayaküzeri de olsa doluyorum çatalımı makarnaya...
#KuşkonmazBasit bir pilav olarak görünse de halk yemeği olması ve içinde pek çok tekniği barındırmasıyla, İspanya’nın en bilinen lezzetlerinden. Arapların pirinci, Romalıların yemeğe ismini veren tavayı getirdiği ülkede, çiftçilerin kalan malzemeyi tavada pişirmesiyle ortaya çıkan paella, tarihsel zenginliği iyi anlatan bir yemek.
#YazarGöz kamaştıran rengi, büyüleyen kokusuyla severek tükettiğimiz bu meyveyle beş çayına bir tatlı veya akşama hafif bir salata hazırlamak çok kolay. Çocuklarınızla birlikte mutfağa girmek istiyorsanız Çiğdem Seferoğlu’ndan aldığımız çilekli dondurma tarifini deneyin...
#GazetehaberleriBezelye yemeği yaz kış sofralarımızda olan lezzetli bir yemek türüdür. İftar menüsü için hafif ve kalorisi düşük yemek tercihi yapan ev hanımları, internet üzerinden bezelye tariflerini araştırıyor. Peki, hem lezzetli hem de kolay bir yemek olan bezelye yemeği nasıl yapılır? İşte, pratik ve kolay bezelye yemeği yapmanın püf noktaları
#Bezelye Yemeğiİshal, vücudun dengesini bozmakla birlikte sosyal hayatı da olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Tedavi sürecinde ilaç kullanımının yanı sıra beslenme de oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Peki, ishal neden olur, ishale ne iyi gelir? İşte ishalin nedenleri
#İshal Neden OlurKurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...
#Müge AkgünOrdu, dereler ve yaylalar kenti. Onun için şırıl şırıl, yemyeşil. Yaylaların güzelliği yanında İsviçre köyleri halt etmiş. Ordu’nun doğası kadar mutfağı da davetkâr. Ordulular, otu, sebzeyi çok severler. Mutfakları yeşil yeşil. Dünya vejeteryanlarının göz bebeği olmaya aday. Ot deyince akla hemen Ege gelir ama Karadeniz bu konuda daha zengin.
#Ordu