Paylaş
BEZELYELİ-PİRİNÇLİ İÇLİKÖFTE (6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 1 su bardağı taze bezelye
* 1 su bardağı pirinç
* 1 yumurtanın sarısı
* 2 tatlı kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (Mihaliç veya parmesan da olabilir)
* 5 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
Panesi için
* 2 çorba kaşığı galeta unu
* 1 yumurtanın beyazı
Kızartmak için
* 1 su bardağı sıvıyağ
NASIL YAPARIM?
* Orta boy bir tencereye 5 su bardağı su ve tuzu koyup kaynatın. Yıkadığınız pirinçleri kaynayan suya aktarın, ara sıra karıştırarak 15-18 dakika pirinçleri haşlayın.
* Hafif diri formdaki pirinçleri süzüp derin bir kaba alın. Sıcakken tereyağı, peynir ve yumurtanın sarısını katın.
* Eliniz değecek kadar ılınan pirinçleri eklediğiniz malzemelerle birlikte hafifçe yoğurun. Buzdolabında
30 dakika bekletin.
* Bir tabağa yumurta akını, bir başka tabağa galeta ununu koyun.
* Bir tavada sıvıyağı kızdırın.
* Buzdolabından pirinç hamurunu çıkarın. Pinpon topu kadar parçalar koparıp iki elinizin arasında bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına bir tatlı kaşığı bezelye koyup içliköfte veya yuvarlak köfte şeklinde kapatın. Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi sürdürün.
* Hazırladığınız tüm köfteleri önce yumurta akına bulayın, sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Sıcak sıcak servise sunun.
BEZELYELİ SULU KÖFTE (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
Köftesi için
* 500 gr dana kıyma
* 2 yemek kaşığı ince bulgur
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber, kimyon
Ayrıca
* 2 su bardağı taze bezelye
* 1 soğan (yemeklik doğranmış)
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1/2 havuç (tavla zarı doğranmış)
* 1 patates (tavla zarı doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 domates (rendelenmiş)
* 7-8 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı tuz
* Karabiber, nane
NASIL YAPARIM?
* Köfte için kıyma, bulgur, soğan, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
* Tencereye zeytinyağı ve soğanı alın, soğanları kavurmaya başlayın. Bezelyeyi katıp 5 dakika kadar pişirin. Havuç, salça, rendelenmiş domatesler, sıcak su, tuz, karabiber ve naneyi de katın.
* Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca köfteleri tencereye aktarıp karıştırın. Patatesleri de ekleyin. Patates ve havuç yumuşayıncaya dek pişirin.
Paylaş