Beşamel soslu tavuklu enginar tarifi

Birbirinden farklı tarifleri denemeye ne dersiniz? Pek çok pişirme yöntemi olan enginarı, bütün halde kullanarak beşamel sosla hazırladım. Bildiğiniz tüm sebzeli tavuk yemeklerini unutun. Sunumu muhteşem olan, beşamel soslu enginarlı tavuk tarifim hemen aşağıda...

Haberin Devamı

MALZEMELER

250 Gram Enginar

30 Gram Limon Suyu

30 Gram Tereyağı

150 Gram Yemeklik Doğranmış Kuru Soğan

300 Gram Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü Eti

50 Gram Yemeklik Doğranmış Kırmızı Kapya Biber

125 Gram Taze Bezelye

Yeteri Kadar Tuz

Yeteri Kadar Toz Karabiber

BEŞAMEL SOS İÇİN

30 Gram Un

15 Gram Tereyağı

200 Gram Süt

Beşamel soslu tavuklu enginar tarifi

YAPILIŞI

Enginarları üzerini örtecek kadar su ve limon suyuyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı, soğan, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü ve kırmızı biberi alıp yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Suyunu çekince 1 su bardağı su ilave edip bezelyeleri de ekleyin, tuzunu ayarlayın ve yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Haberin Devamı

Beşamel sos için un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurun, sütü ilave edin ve koyulaşana kadar pişirin.

Enginarları, yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine tavuklu harçtan paylaştırın. Beşamel sosu da üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.

Yazarın Tüm Yazıları