Paylaş
MALZEMELER
250 Gram Enginar
30 Gram Limon Suyu
30 Gram Tereyağı
150 Gram Yemeklik Doğranmış Kuru Soğan
300 Gram Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü Eti
50 Gram Yemeklik Doğranmış Kırmızı Kapya Biber
125 Gram Taze Bezelye
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Toz Karabiber
BEŞAMEL SOS İÇİN
30 Gram Un
15 Gram Tereyağı
200 Gram Süt
YAPILIŞI
Enginarları üzerini örtecek kadar su ve limon suyuyla yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı, soğan, kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü ve kırmızı biberi alıp yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Suyunu çekince 1 su bardağı su ilave edip bezelyeleri de ekleyin, tuzunu ayarlayın ve yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Beşamel sos için un ve yağı kokusu çıkana kadar kavurun, sütü ilave edin ve koyulaşana kadar pişirin.
Enginarları, yağladığınız bir fırın kabına yerleştirin. Üzerlerine tavuklu harçtan paylaştırın. Beşamel sosu da üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.
Paylaş