püre haberleri sayfasında püre hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2309 püre haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bebeklerin içerik yönünden zengin ve kolay yemesi için püre haline getirilen yemeklerin gelişimlerine zarar verdiğine dikkat çeken uzmanlar, bu beslenme tarzının tıpkı “fast food” gibi kolay, hızlı ama zararlı olduğunu vurguluyor. Uzmanlara göre, bebeği kolaya alıştıran bu yöntem; tat farkındalığı, çiğneme, etkin dil hareketleri ve yutmanın sağlıklı gerçekleşme süreçlerinin takibinde sorun yaşamasına yol açıyor.
#Bebek MamasıYazın bitmesi ve sonbaharın gelmesiyle birlikte ev kadınlarının kışlık hazırlama telaşı başladı. Salçadan turşuya, konserveden reçele kadar çeşitli ürünleri evde kendileri hazırlayan kadınlar böylece, kışın tüketecekleri ürünlerin maliyetini düşüyor ve soğuk kış aylarında yemeklerini lezzetlendiriyor. Nasıl yapıldığı ve tarifi en çok merak edilenlerden biri de domates püresi oldu. Peki, kışlık domates püresi nasıl yapılır?
#Kışlık Domates PüresiPişirme tekniklerinde kök sebzeleri haşlamayı öğreniyoruz. Kök sebzeleri tanıyarak dillerinden anlamaya başladığınızda; her birinin kolayca leziz bir yemeğe dönüşebildiğini keşfedeceksiniz. Kök sebzelerin en sevileni patatesi haşlıyor ve nefis bir püre hazırlıyoruz.
#PüreŞef İsmet Saz yeni mekânı Lokanta İst’te yemek danışmanı Nicholas Gill ile çalışıyor. Şef bu kez gözünü yurtdışına çevirmiş, hikâyesini Edirne ötesine taşımayı hedefliyor. Bunu yaparken de cesur bir yaklaşımla odağına gelenekseli ve yereli almış. Belli ki bir yandan kendi ülkesinde daha da köklenmek istiyor.
#Şef İsmet SazGeleneklerimizde, mutfak kültürümüzde bir ürünün sapını, kökünü ayrı ayrı değerlendirip kullanmak var. Atıksız mutfak üzerine uzman, aşçı Özge Şahin yemek pişirirken gıda israfının önüne geçebilmemiz için ipuçları verdi, kendi mutfak sırlarını paylaştı.
#Metro TürkiyePanna cotta tarifi, sofraları süsleyecek farklı bir şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. İtalyan mutfağının meşhur lezzetlerinden olan bu tatlı oldukça da hafif. Orijinal tarifi jelatinle hazırlanan panna cotta'yı evde jelatinsiz olarak kolay hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, panna cotta tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Panna Cotta TarifiGünlük hayatımızda sıkça kullandığımız ve yaşamımızı kolaylaştıran pek çok ürünün, mikroplastikler ile dolu olduğu tespit edildi. Araştırmalar, mikroplastiklerin DNA hasarı ve kanser gibi sağlığımıza olumsuz etkilerini ortaya çıkartırken tüketmekten kaçınmamız gereken ürünler sıralandı.
#MikroplastikYeni yıl öncesi ‘erken kutlama partileri’ yapmayı severim. Birkaç hafta içinde birden çok davet için iyi bir planlama yapılmalıdır. Daha çok lokmalık atıştırmalıklarla hazırlanmış büyük tabaklar ve ince uzun bardakların içine yerleştirilmiş çubuk galetaların yanındaki rengârenk bandırmalıklar davetlilerin çok hoşuna gider.
#Gülay BARBAROS ALTANYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanChef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon HurmasıMasterChef ıslak hamburger tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak ediliyor. Enfes domates sosu ve leziz köftesiyle bu hamburgeri evde de hazırlayabilirsiniz. Ancak bazı püf noktalarına dikkat etmekte fayda var. Eğer bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, ıslak hamburger tarifini bir şans verebilirsiniz. İşte ıslak hamburger yapımı ve püf noktaları... Şimdiden afiyet olsun...
#Islak HamburgerKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteBuğra Özdemir, Danimarka’da aldığı eğitimin ve yaptığı araştırmaların sonucunda ülkemizde sürdürülebilirlik kavramının altını dolduran en önemli şeflerden biri. Üstelik henüz 29 yaşında. Çoğumuza örnek olacak mutfak öğretileriniyse Silivri’deki The Barn’da hayata geçiriyor.
#Buğra ÖzdemirGelinim Mutfakta yeni bölüm yeni yarışmacılarla haftaya başladı. Gelinim Mutfakta'ya bugün yeni yarışmacı Eda ve kayınvalidesi Sabiha katıldı. Gelinim Mutfakta'da bugün patates püresi ve tavuk çanak sote tarifi yapıldı. Tadım, puan ve puanlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 7 Ekim 2024 Pazartesi!
#Gelinim MutfaktaSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakSon kışlık hazırlıkları Eylül ayı biterken devam ediyor. Tarhana erişte derken, biber salçası da olmazsa olmaz. Mevsiminin tazecik ve mis gibi kırmızı biberiyle yapılan salçalar, kışın yapılan tariflere lezzet katıyor. Biz de biber salçası için yapım aşamalarını ve püf noktalarını derledik. Denemek isterseniz, kırmızı biber salçası yapımı detaylarıyla hemen aşağıda. Şimdiden kolay gelsin....
#Kırmızı Biber SalçasıYaz aylarının vazgeçilmezleri kavun ve karpuzu sofralarımıza konuk etmek için artık vakit daraldı. Tezgâhları süsleyen son turfandalarla yapabileceğimiz hem serinleten hem de doyuran pek çok yemek mevcut. Şefler Altuğ Tezer ve Nur Aktı’dan kavunlu-karpuzlu ferahlatıcı ve leziz tarifler aldık.
#KarpuzSon yıllarda popüler olan yemek yarışmalarında sunumlarına farklılık katmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntem ‘renkli yağlar’ oluyor. Bu yağları evde yapmak, kendi sofralarımıza albeni katmak zor değil. Hem aromaları hem renkleriyle sofranızı şenlendirecek öneriler hazırladım.
#YağPatates püresi, yemeklerin en güzel eşlikçilerinden Özellikle et yemeklerinin yanına ayrı yakışıyor. İçerisine eklenen rendelenmiş kaşar peyniriyle de lezzetini katlıyor. Siz de menünüze eklemek isterseniz, patates püresi tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Patates Püresi TarifiBayramiç beyazı, sadece Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yetişen bir tür nektarin. Erik büyüklüğünde, içi beyaz ve sarı-yeşil kabuğu pürüzsüz. Aroması da kayısı, şeftali, erik karışımını hatırlatıyor; yani benzersiz. Başka bir yerde ekilip hasat edildiğinde beyazlığı da tadı da aynı olmuyor. Bunun sebebi de Kaz Dağları’nın oksijeni ve bitki örtüsü... Endemik bir genotip olduğu Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili ile de belgelendi. Zamanı geçmeden bu aromatik meyveyi sofranıza şef Nur Aktı Yıldırım’ın tarifleriyle taşıyın.
#Bayramiç BeyazlarıCoğrafi işaretli Manisa sultani çekirdeksiz üzümü dünyanın en eski meyve türlerinden biri. Sofralık olarak taze taze yenebildiği gibi zaman zaman farklı tariflerde de tercih edilebiliyor. Bu çok lezzetli meyvenin yapraklarıysa genellikle zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor.
#Sultani Çekirdeksiz ÜzümŞubat ayında kocası tarafından öldürülen İsviçre güzellik yarışması finalisti Kristina Joksimovic’in cinayetiyle ilgili yeni detaylar çıkıyor. Vahşice öldürülen Kristina’nın kocasından ayrılmak istediği ancak korktuğu için harekete geçemediği öğrenildi.
#İsviçreDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuSonbahar bereketi dört bir yanımızı sardı bile. Yaz güneşinin tatlandırdığı sebze ve meyveleri soğuk günlerde de kullanabilmek için en klasik yöntem konserve yapmak. Domates sosunu halen denemeyen kaldıysa onlar için küçük bir hatırlatmam var. Kendini aşanlaraysa acı biber hatta şeftali kavanozlamak için tarifler hazırladım.
#SebzeYazın kıpkırmızı ve nefis domatesleriyle salça zamanı geldi. Ev yapımı salçalar, kış boyunca yemeklerin tadını katlıyor. Domates salçası yapılırken genellikle kabuklarını kullanmıyoruz. Ancak domates kabuklarından da salça yapmak mümkün. Peki Domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte püf noktaları...
#Domates Kabuğundan Salça TarifiKozmetik sektörü neredeyse sonsuz çeşitliliğe sahip. Piyasada hem farklı özelliklerde hem de farklı fiyatlarda ihtiyaca yönelik ürün bulmak mümkün. Son yıllarda bu sektörde öne çıkan yerli markalar yükselişe geçti. Türkiye’den kozmetik markaları yenilikçi tavırları ve kaliteli içerikleriyle dikkat çekiyor. Jürimiz en iyi yerli kozmetik ürünlerini seçti.
#Pınar TAHİRLER