Paella haberleri sayfasında Paella hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 291 Paella haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Farklı ülkelere ait ama kendi yerel malzemelerimizi kullanarak kolayca hazırlayabileceğimiz, üstelik damak zevkimizle örtüşen harika yemekler var. Kısık ateşte yavaş yavaş pişerek lezzetlenen bu tariflerden bazılarının bitkisel versiyonlarını sizlerle de paylaşmak istiyorum.
#PaellaGeçenlerde Instagram sayfama deniz ürünlü bir paella koydum. Bir okuyucum “Ben paella sevmem” diye kestirip atmış. İyi paella bulmak, İspanya’da bile zor. Çok denedim, bazen hayal kırıklığı, bazen büyük hayal kırıklığı... Doğru pirinç kullanılmamış, deniz ürünleri kurutulmuş. Bu yüzden bazı yemeklerimizin dünyaya yayılmasını çok istemiyorum. Tanındıkça sıradan malzemelerle yapılacak ve özelliklerini kaybedecekler. Allah’tan elbasan tava, İskilip pilavı, Tokat kebabı, Laz böreği gibi lezzetlerimiz çok bilinmiyor. Bu şaheserleri ülkemizde bile bulmak zor, dünyaya yayılsa zor, imkânsız olur!
#DenizBasit bir pilav olarak görünse de halk yemeği olması ve içinde pek çok tekniği barındırmasıyla, İspanya’nın en bilinen lezzetlerinden. Arapların pirinci, Romalıların yemeğe ismini veren tavayı getirdiği ülkede, çiftçilerin kalan malzemeyi tavada pişirmesiyle ortaya çıkan paella, tarihsel zenginliği iyi anlatan bir yemek.
#YazarPaella tarifi, özünde pirinç bulunan İspanyol pilavıdır. İspanya'nın en çok tüketilen yemeklerinden birisi olan paella içerisinde tavuk suyu, sebze, safranın ana malzemelerini oluşturduğu paella, Valencia bölgesinin simgesel ürünüdür. Deniz mahsüllerinden, çiftlik hayvanlarından ve sebzelerden bir araya getirilebilen paella için fırın kullanımı gerekmektedir. Peki, paella nasıl yapılır? İşte, kolay paella tarifi
#PaellaEşsiz doğası ve tarihiyle Göcek gerçek bir dünya mirası. Özellikle de sırtını Antik Likya Kral Mezarları’na dayamış Bedri Rahmi Koyu ile. Ünlü ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu 1974 yılında dostları, arkadaşlarıyla beraber çıktığı mavi yolculuklardan birinde asıl adı Taşyaka olan koya hayran olur.
#Müge AkgünDJ’lerin buluştuğu Rooftop Festival bu yıl 10’uncu yaşını kutluyor. Yeme-içmeyle müziği bir araya getiren Picnic&Gathering Ankara’da düzenleniyor. Farklı temalardaki festivallerin programları birer birer açıklanıyor. Planınızı önceden yapıp erken dönem indirimli bilet satın alabilirsiniz.
#Melis YılmazDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasYaşadıkları bölgede fark yaratan işler yapan iki genç kadından bahsetmek istiyorum bu hafta. İlki dekorasyonu ve restoranıyla otelcilik anlayışını değiştirecek nitelikteki Saklı Yaz’dan Ece Kantarcı... Diğeriyse Türkiye’nin pastacılık konusunda en iyi isimlerinden Feray Aydoğdu ve çok sevdiğim dükkânı Tonka.
#DatçaPaella, İspanyol mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerinden. Çeştli deniz ürünlerinin yanı sıra tavuk suyu ve safranla yarı lezzete kavuşan zengin çeşnili bir pilav. Bu tarifi hazırlarken baldo pirinç de kullanabilirsiniz. Peki paella nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte paella tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Paella Nasıl YapılırÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeBODRUM’un geç de olsa hareketlenmeye, o renkli ve eğlenceli yüksek sezon enerjisini yeni yeni yakalamaya başladığı şu günlerde, yarımadanın dört bir yanındaki farklı mekanlarda partiler, etkinlikler, konserler de tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca da özellikle temmuz ve ağustos ayında Bodrum’a akın edenlerden bize sıklıkla gelen, “Nerede kalalım?”, “Nerede yiyelim?”, “Bu senenin en popüler restoran / beach / hoteli hangisi?” gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Tabii ki farklı beklentilerdeki arkadaşlardan gelen bu sorulara her defasında onların zevk ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş cevaplar vererek adeta fahri concierge hizmeti de sunmuş gibi hissediyoruz kendimizi çoğu zaman. Bodrum’da yaşayan kişiler olarak eminiz benzer soru yağmurları size de geliyordur. “Kime nereyi tavsiye etsem beğenir?” diye kafanızı yorup zahmete girmeyin diye, biz sizin için tek tek deneyimleyerek, bu hafta da özellikle damağa olduğu kadar göze de hitap eden şık, kaliteli ve rafine mekanları paylaşmak istedik.
#1En sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatFarklı ülkelere ait ama kendi yerel malzemelerimizi kullanarak kolayca hazırlayabileceğimiz, üstelik damak zevkimizle örtüşen harika yemekler var. Kısık ateşte yavaş yavaş pişerek lezzetlenen bu tariflerden bazılarının bitkisel versiyonlarını sizlerle de paylaşmak istiyorum.
#PaellaGeçtiğimiz haftayı Urla ve Alaçatı’da geçirdik. İstanbul’dan yağmurlu ve soğuk bir havada çıkmamıza karşın çok şanslıydık, bizi Urla’da hafif serin ama güneşli bir hava karşıladı. Tüm sahil kasabaları gibi Urla da yeni sezona ve Ramazan Bayramı’na telaş içinde hazırlanıyordu.
#Osman SezenerGeçenlerde Instagram sayfama deniz ürünlü bir paella koydum. Bir okuyucum “Ben paella sevmem” diye kestirip atmış. İyi paella bulmak, İspanya’da bile zor. Çok denedim, bazen hayal kırıklığı, bazen büyük hayal kırıklığı... Doğru pirinç kullanılmamış, deniz ürünleri kurutulmuş. Bu yüzden bazı yemeklerimizin dünyaya yayılmasını çok istemiyorum. Tanındıkça sıradan malzemelerle yapılacak ve özelliklerini kaybedecekler. Allah’tan elbasan tava, İskilip pilavı, Tokat kebabı, Laz böreği gibi lezzetlerimiz çok bilinmiyor. Bu şaheserleri ülkemizde bile bulmak zor, dünyaya yayılsa zor, imkânsız olur!
#Denizİstanbul’da olmak biraz da deniz manzarasına karşı mükellef bir balık sofrasının tadını çıkarmak demek. Yıllar geçse de hem müdavimlerinin hem de şehre gelen turistlerin vazgeçemediği emektar adreslerin yanı sıra yeni açılan ve menüsüyle dikkat çeken yerler de çok. Balığı doğru pişiren, mezeleri bir o kadar lezzetli ve servisi kaliteli restoranların en iyilerini jürimize sorduk.
#BoğazKimi ıstakozu pişi üzerinde sunuyor, kimi odun ateşinde şeker karides ve bebek kalamarlı pide pişiriyor. Servis edecekleri kabuklular için bizzat kendileri dalış yapanlar dahi var. Jürimize tatilde olanlar veya mevsimi yazlık yerlerde geçirenler için, tatil beldelerindeki en iyi ‘fine dining’ deniz mahsulleri restoranlarını sorduk.
#YengeçHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiTaste Atlas’ın ‘En İyi 50 Mutfak’ listesinde Türkiye’nin 17’nci sırada olması geçen hafta çok konuşuldu. Bu liste nasıl yapılmış, kime sorulmuş, ne sorulmuş; belli değil. Ama daha kötüsü var: Çiğ balık yemeyi küçük görenler, İspanya mutfağını paella, İtalya mutfağını pizza ve makarnaya indirgeyenler... Bana gelen tweet’lerden gördüm ki çoğunluk başka mutfakları küçümseyerek tatmin oluyor, bu şekilde mutfağımızı yücelteceklerini sanıyorlar. Gastronomimiz hak ettiği yeri ne zaman mı bulur? Biz de başkalarını takdir edip Sezar’ın hakkını Sezar’a verdiğimiz zaman!
#Türk MutfağıSayısı artık bir elin parmağını geçmeyen fine-dining restoranlarımız içinde her zaman özel bir yere sahip Topaz’ın kapılarını tekrar açması, manzarasının hakkını veren yeni bir başlangıç yapması ‘Güzel şeyler de oluyor’ dedirtiyor. Üzerinde kurutulmuş enginarla gelen çiğ karides, pamuktan farksız lagos şiş, mantarlı risotto ve dana kaburga leziz ama menünün şaşırtan yıldızı balık köftesi...
#Topaz