Güncelleme Tarihi:
1- AKLA İLK GELEN...
Kıyı Restaurant, Tarabya
Murat Bozok’a göre “10 numara bir klasik”, Salih S. Sevinç “Çizgisini hiç bozmadı. Lakerdası şehrin en iyilerinden” diyor. Gamze Cizreli ise “Taraması (80 lira), pilakisi olağanüstü. Balıkların yanı sıra kerevizli ahtapot carpaccio ve yaprak ciğerini de deneyin” diye ekliyor. (0212) 262 00 02
2- KALKANDA BİR NUMARA
Balıkçı Kahraman, Rumelikavağı
Defne Ertan Tüysüzoğlu “Bu mekân Michelin almalı çünkü eksiği yok, fazlası var. Elbette kalkan en özel ürünü ama hamsi tava ve domates salatası da efsanevi” diyor. Deniz Gürsoy da hamsi tava ve kalkan tandırını öneriyor. Ferit Özkaşıkcı’ya göreyse kalkan balığının (kilo fiyatı 1.800 lira) en iyi adresi. (0212) 242 98 99
3- KABUKLULARIYLA ÜNLÜ
Park Fora, Kuruçeşme
Cemil Topuzlu Parkı içinde... İstiridye, yengeç gibi çeşit çeşit kabuklu seçeneklerinin olmasıyla ünlü... Deniz Gürsoy’a göre lakerda, paella ve deniz levreği ızgarası (kilosu 1.600 lira) çok başarılı. Ferit Özkaşıkcı mevsimlik balıkları kadar salatalarını da beğeniyor. (0212) 265 50 63
4- IZGARA KALAMARI, AHTAPOTU
Eskiyer Restaurant, Yeniköy
Ebru Erke “Bodrum Yalıkavak’ta da bir şubeleri var. Bence her ikisinde de şahane işler çıkarıyorlar. Balık mezeleri leziz ama spesiyallerinden minik minik sarılmış etli sarmalarının tadına da bakın” diyor. Izgara kalamar (250 lira) ve ahtapotu (320 lira) da seviliyor. (0533) 659 24 96
5- LAYIKIYLA PİŞİRİYORLAR
Uskumru Restaurant, Anadoluhisarı
Beykoz’da, denizle bütünleşmiş bir yalıda hizmet veriyorlar. Levon Bağış balığı layıkıyla pişirdiklerini söylüyor. Defne Ertan Tüysüzoğlu ise lakerda, ahtapot ve karides güvecini öneriyor. Beğendili fener balığı, deniz mahsullü pizza (150 lira) gibi spesiyalleri var. (0541) 275 75 75
6- DOĞRU ADRES
Therapia Boğaz Balık, Tarabya
Kireçburnu sahilinde... Ebru Erke “Boğaz’da balık için doğru adres. Lebiderya manzarası var. Balığı kurutmadan güzel pişiriyorlar. Mezeleri de başarılı” diyor. Lakerda ve karides söğüşünü (170 lira) öneriyor. (0212) 223 25 26
7-YENİLENEN YÜZÜYLE...
Arşipel Balıkçısı, Rumelihisarı
Ebru Erke “Yeni yerinde tekrar hizmete giren mekân lezzetleri, manzarası ve şıklığıyla nitelikli. Izgara ahtapot, kalamar tava (180 lira), tereyağında karides (230 lira) çok başarılı” diyor. Deniz Gürsoy kemik üstünde servis edilen ızgara levreği kurutmadan pişirdiklerini, çok lezzetli olduğunu ekliyor. (0212) 287 72 00
8- MÜDAVİMİ ÇOK
Suna’nın Yeri, Kandilli
Kandilli iskelede, Boğaz’a nazır manzarası ve samimi servisiyle müdavimi çok. Köz patlıcan, fava, kalamar tava ve karides güveç en çok tercih edilenlerden. Ferit Özkaşıkcı istavrit, tekir, hamsi gibi balıklarını lezzetli bulduğunu söylüyor. (0216) 308 45 12
9- DENİZ MAHSULLÜ ERİŞTE
Sea Salt, Beşiktaş
Feriye bünyesinde Boğaz’a hâkim bir konumdaki şık mekân Çağdaş Ertuna’nın önerisi. Karides, ahtapot ve kalamarla yapılan deniz mahsullü erişte imza tabakları... Izgara ahtapot, barbun ve tereyağlı karides de seviliyor. (0549) 438 99 53
10- TUZDA LEVREK DE VAR
İskele Restaurant, Rumelihisarı
Eski Rumelihisarı Vapur İskelesi binasında. Teoman Hünal “Lezzetleri ve manzarasıyla doğru adres” diyor. Balık köftesi, hamsi tava ve fener kavurması ünlü. Tuzda levrek de var. (0212) 263 29 97