Paella nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte paella tarifi, malzemeleri ve yapımı
Paella, İspanyol mutfağının dünyaca tanınmış lezzetlerinden. Çeştli deniz ürünlerinin yanı sıra tavuk suyu ve safranla yarı lezzete kavuşan zengin çeşnili bir pilav. Bu tarifi hazırlarken baldo pirinç de kullanabilirsiniz. Peki paella nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte paella tarifi, malzemeleri ve yapımı
Paella, tercihe göre deniz mahsulleri yerine tavuk etiyle de hazırlanabiliyor. İçerisindeki safranla rengarenk bu lezzet sofralarınızı süsleyecek. Peki evde İspanyol mutfağından paella nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
400 gram kalamar
12 adet midye
2 su bardağı pirinç
16 adet karides
5 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam safran
4 su bardağı tavuk suyu
Limon dilimleri
Maydanoz
Karabiber
Tuz
Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun.
Pirinci ve safranı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ve tuzu ekleyin.
Pirinçler suyu tamamen çekmeden pilavı ocaktan alıp fırın kabına aktarın.
Bu esnada fırını 220 derecede ısıtın.
Deniz mahsullerini pilavın üzerine yerleştirin.
En üste bezelyeleri serpip üzerini bir kapak ya da folyoyla kapatın.
Fırına verip 45 dakika kadar pişirdiğiniz paella’yı 10 dakika da folyosuz pişirin.
Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süslediğiniz deniz mahsullü paella’yı sıcak servis edin.
Afiyet olsun...