MasterChef Osso bucco tarifi, yarışmayla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İtalyan mutfağına özgü bu tarif dana incikle hazırlanıyor.Lokum gibi pişen et ve sebzelerin uyumu favorileriniz arasında girecek. Yapımı biraz zahmetli ama lezzeti damakta iz bırakacak. Eğer sofranızda yer vermek isterseniz, osso bucco tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Osso Bucco Tarifiİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluOsso bucco, İtalyan mutfağına özgü bir tarif. Dana incik ve farklı sebzelerin bir araya geldiği bu nefis farklı lezzetler arayanlar için nefis bir alternatif. Yapımı biraz zahmetli olsa da lokum gibi pişen etiyle buna değecek. Denemek isteyenler için osso buco tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda! Şimdiden afiyet olsun...
#Osso Buco TarifiGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaEkvadorlu Pía Salazar dünyanın en iyi pasta şefi seçildi. Il Forno Ristorante, İstanbul’da açıldı. Butterfly Chocolate menüsüne çeşit çeşit mochi ekledi. Overdose, Hollywood yıldızlarının favori içeceklerini menüsüne taşıdı. Yeme-içme dünyasından haberler burada...
#GİZEM DİNÇBAŞİtalya’nın kuzeyinde, Recco isimli minik bir kasabaya ait, koruma altına alınmış özel bir hamurişini İstanbul’da yeme fırsatı kimin hoşuna gitmez ki! Hem de ustasının elinden... The Stay Boulevard Nişantaşı’nın terasında açılan Marcello, ülkenin kuzeyden güneye tüm yerel lezzetlerine uzanan menüsüyle özlediğimiz gibi bir İtalyan lokantası.
#İtalyaAyvalık, sonu ille denize kavuşan daracık taş sokaklarından Çamlık’a, Sarımsaklı’dan Cunda’ya hayallerdeki Ege kasabası. Girit’ten ve Midilli’den esen lezzet rüzgârıysa zeytinyağına ve balığına meftun. Tabak tabak Ayvalık-Cunda turumuzda gelenekseli de var, modern adresler de....
#YAZARAlaçatı Club Baba’da 3 Temmuz’da kapılarını açan KİTA’S Brasserie, Alaçatı rüzgarının yönünü tersine çevirdi! Dünya mutfağının sıra dışı tatlarından oluşan zengin menüsü ve bar kısmındaki kokteyl ağırlıklı 150 çeşit içecek seçeneğiyle Alaçatı’ya yeni bir soluk getiren KİTA’S, şık ve ferah dekorasyonu, zengin bir peyzaja sahip bahçe ve teras alanlarıyla da dikkat çekiyor.
#İzmirMarmaris, Alaçatı, Urla gibi Güney Ege’nin incisi turizm merkezleri tatil hayali kuranlar için hazır. Şimdi gidilecek yeri, kalınacak oteli düşünme zamanı. Alanında uzman jürimize, bu bölgedeki en güzel butik otelleri sorduk. Kimi mimarisiyle, kimi lezzetleriyle öne çıkan en iyi 10 adresi sıraladık.
#TurizmAtaşehir favori semtim değil ama senede bir kez bile olsa buraya gitmem için iyi bir neden var: Fauna. İstanbul’un en iyi lokantası gibi bir iddia elbette saçma çünkü elma ve armutları kıyaslayamayız. Ama ben burası kadar tutarlı ve çıtayı hep yüksekte tutan ikinci bir mekân bilmiyorum.
#Yemekİsveç’in batı sahilinde, Kopenhag ile Oslo’nun tam ortasındaki Göteborg bakımsız bir liman şehri olarak bilinirdi. Bugünlerde genç ve parlak girişimcilerin elinde hızla yeni çehreye bürünüyor. Yaratıcı projelerin sergilendiği galeriler, konser salonları, restoranlar limandan çıkıp şehrin tüm semtlerine yayılıyor. Beyazlı mavili tramvayların turladığı geniş bulvarların kıyısında dünya çapındaki biracılar, moda yaratan butikler, kültür merkezlerinin sayısı artıyor. Halka sorarsanız Göteborg ülkenin ve batı kıyılarının en güzel şehri.
#36 SaatTaksim’deki People, iç daralması yaşayan beyaz yakalıların beklentilerine cevap verecek şekilde, ‘tam zamanında ve yerinde’ ortaya çıkmış. Bunalan sınıfın beklentilerine karşılık veriyor. İyi de bir aşçıları var; Asım Usta. Ama elindeki malzemeyle bu kadarını yapabiliyor.
#Asım Usta