GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF OSSO BUCO TARİFİ: Osso bucco nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF OSSO BUCO TARİFİ: Osso bucco nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MASTERCHEF OSSO BUCO TARİFİ: Osso bucco nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MasterChef Osso bucco tarifi, yarışmayla beraber izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İtalyan mutfağına özgü bu tarif dana incikle hazırlanıyor.Lokum gibi pişen et ve sebzelerin uyumu favorileriniz arasında girecek. Yapımı biraz zahmetli ama lezzeti damakta iz bırakacak. Eğer sofranızda yer vermek isterseniz, osso bucco tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

İşte osso buco (Osobuko) tarifi, yapım aşamaları ve malzemeleri...

OSSO BUCCO TARİFİ MALZEMELERİ

4 adet dana incik
2-3 adet domates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı un
2-3 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı sulandırılmış sirke
1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
Sıvı yağ

OSSO BUCCO NASIL YAPILIR?

Dana inciklere karabiber ve tuz serpin.

Unu bir kaseye alıp içine tuz ekleyip karıştırın.

İncikleri tuzlu una güzelce bulayın

Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri mühürleyin.

Soğanı, havucu ve kereviz sapını yemeklik doğrayın.

Etleri mühürlediğiniz yağda sırasıyla sebzeleri soteleyin.

İçine salçayı ekleyip kavurun.

Sirkeli suyu da ilave edip çektirene kadar pişirin.

Sosun suyu çekilince doğradığınız domatesi de ekleyin.

10 dakika daha pişirip defne yaprağını ve sarımsağı da ilave edin.

Etleri tencereye koyup kapağı kapalı halde kısık ateşte 1 saat pişirin.

Kekik ve biberiye ilave edip 1 saat daha aynı şekilde pişirmeye devam edin.

Pişen etleri tencereden alın.

Kekik, biberiye ve defne yaprağını da çıkardığınız sosu el blender’ı ile pürüzsüz bir kıvama getirin.

Etleri yeniden tencereye koyup yarım saat daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False