GeriSeyahat Haliç kıyılarında
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Haliç kıyılarında

Haliç kıyılarında

Denize doÄŸru sapınca önünüze Rahmi Koç Müzesi kapsamında sergilenmekte olan bir denizaltı çıkıyor, hemen solda ise Halat Restaurant ve Bar Bar Rossa var. Bar Bar Rossa klasik, insanın içine sıcaklık veren bir bar. Halat'ın acilen ilgiye ihtiyacı var, yemekler tekrar ele alınırsa Ä°stanbul'un en gözde mekanlarından biri olabilir.Halat Restaurant, benim yemeklerini çok beÄŸendiÄŸim Cafe du Levant'ın tam karşısında.GiriÅŸi çok enteresan, denize doÄŸru sapınca önünüze Koç Müzesi kapsamında sergilenmekte olan bir denizaltı çıkıyor, hemen solda ise Halat ve Bar Bar Rossa yer alıyor.Bar Bar Rossa son derece klasik, insanın içine sıcaklık veren bir bar.Hem restoranda hem de barda deniz teması hakim.Denize hem bu kadar yakın hem de tema olarak denizi seçen bir lokantada deniz ürünleri ağırlığı olacağını sanıyorsanız yanılırsınız çünkü Halat'da et yemekleri de var.ÖrneÄŸin ben o gece sadece nasıl yapacaklarını merak ettiÄŸimden dolayı bir Osso Buco yedim, ortalama düzeydeydi et.Açıkça söylemek gerekirse mutfağı baÅŸarılı deÄŸil Halat'ın.ÖrneÄŸin baÅŸta bir Risotto istedim, ben bu konularda son derece toleranslı olmama raÄŸmen yemedim onu.Risottodan baÅŸka her ÅŸeye benziyordu, bol soslu bir lapaydı gelen.Salata istedik küçücük bir tasta geldi, sunuÅŸ kesinlikle özensizdi.Balık yiyenler de ‘‘eh fena deÄŸildi’’ havasındaydılar bütün gece boyunca.Bu tür olaylar beni fena halde üzüyor.O kadar yatırım yapılmış mekana.Harika bir düzenleme var, Haliç'in yanı başındasınız, eh arkanızda da Cafe du Levant gibi bu yemek iÅŸini bilen insanların desteÄŸi varken bu kadar ruhsuz yemek çıkartabilmek mümkün olmamalıydı diye düşünüyorum.Ama bunu da yapmışlar iÅŸte.Bu mekanın acilen ilgiye ihtiyacı var, ilgilenir ve yemekler tekrar ele alınırsa o zaman Ä°stanbul'un en gözde mekanlarından bir tanesi olacağına eminim.HALAT RESTAURANT: 212-297 66 44- 297 66 35/40. Gelecek hafta Mr. Gurme köşesini son kez kaleme alıyorum.Benden sonra kimin köşeyi sürdüreceÄŸi ve dahası köşenin devam ettirilip ettirilmeyeceÄŸi konusunda bir fikrim yok.Bu köşe için Ä°stanbul'un yeni bütün mekanlarını ve eski olan ama kendini yenilediÄŸini söyleyen hemen bütün restoranlarını gezdim yıllar boyunca.Dikkatimi çeken nokta özellikle son bir yıl içinde Ä°stanbul'da yemek kalitesinin düzeyi istikrarlı bir ÅŸekilde aÅŸağıya doÄŸru indiÄŸidir..Ayrıca servis elemanları da büyük ölçüde mesleÄŸinde kalitesiz insanlardan seçilmeye baÅŸlandı.Bunun nedenini tam olarak bilmiyorum. Kriz nedeniyle masraflarda kısıntı yapma ihtiyacından kaynaklanabilir bu.EÄŸer bu eÄŸilim sürerse bir zamanlar ÅŸehri yakalamış olduÄŸu metropole özgü yemek kültürü yaratma iddiasından ilelebet vazgeçilmesi gerekecek.Ben ÅŸehirdeki son profesyonel turumu bir hayal kırıklığıyla noktalamak istemedim.Ve beni hiçbir zaman üzmemiÅŸ olan TÄ°KE'nin Ä°kitelli'de bizim gazetenin hemen yakınında açmış olduÄŸu lokantaya dostlarla gittim. Mükemmel mezeler, kebaplar yedik o akÅŸam da.Ä°ÅŸin ilginç tarafı ÅŸu. Kebapta kalite çıtası hep yükselirken, Ä°talyan'da Fransız'da Çin lokantasında Japon yemeklerinde kalite erozyonu yaÅŸanmakta.Business Tike diye de adlandırılan mekan bize o akÅŸam gerçek bir lezzet şöleni sundu, kendilerine teÅŸekkür ederim.Â
False