Güncelleme Tarihi:
Yeme-içme sektörünün en iyilerinin belirlendiği 50 Best (Dünyanın En İyi 50 Restoranı) seçkisinde bu yıl ilk defa Ekvadorlu bir şef dünya çapında bir başarıya imza attı. Quito’daki Nuema’nın ortağı ve pasta şefi Pía Salazar Dünyanın En İyi Pasta Şefi seçildi.
Salazar geçen sene Latin Amerika’nın En İyi Pasta Şefi seçilene kadar pek duyduğumuz bir isim değildi. Tabaklarında Ekvador’a özgü malzemeler kullanması, bunu yaparken Güney Amerika kültüründen beslenmesi onu farklılaştıran unsurlardan.
İstanbul yeni bir İtalyan restoranına kavuştu: Il Forno Ristorante. Birkaç ay önce Samsun, Atakum’da açılan işletme İstanbul’daki şube tercihini Fişekhane’den yana kullandı. Pizzaları 48 saat mayalanan hamurla yapılıyor, 400 derecede pişiyor. Parmigiana melanzane, Veneto usulü tiramisu ve et suyunda 8 saat pişen osso buco da Akdeniz ağırlıklı menülerinde tadabileceğiniz leziz çeşitlerden...
Sarelle, kakaolu fındık kreması dendiğinde akla ilk gelen yerli ve nostaljik markalarımızdan. Yakın zamanda ambalaj tasarımını yenileyen marka ürün portföyünü de genişletti. Vegan tüketicileri sevindirecek yeni ‘Bitter Vegan Fındık Ezmesi’ yeni ürünlerinden biri... Ürün fabrikada özel bir hatta üretiliyor.
Butterfly Chocolate menüsüne mochi ve çikolatalı bir soğuk içecek ekledi. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Uzakdoğu mutfağının bir trend haline gelmesinden yola çıkan marka, mango ve çilek sorbeli, Oreo’lu-dondurmalı, vanilyalı, Hindistan cevizli gibi merak uyandıran mochi çeşitleri geliştirmiş.
Bu sıcaklarda çikolatalı içecek düşkünlerini sevindirecek yeni ürünleri ‘cold chocolate’ ise aşina olduğumuz cold brew (soğuk demlenmiş kahve) şişelerinde satılıyor. İçeriğinde yüzde 74 Tanzanya çikolatası, yulaf sütü ve bal var.
Bella Hadid’in smoothie’si...
Etiler’deki Overdose Bella Hadid ve Kourtney Kardashian’ın ‘güzellik sırlarını’ menüsüne taşıdı. Bir Bella Hadid olmak kolay değil belki ama portakal suyu, mango, muz ve aloe vera suyuyla hazırlanan ‘Kinsicle Smoothie’ orijinal reçeteye bağlı kalarak hazırlanmış. Metabolik enerjiyi desteklerken serotonini arttırıcı özelliklere de sahip. Son dönemde sağlıklı beslenme açıklamalarıyla gündeme gelen Kourtney’nin Lemme Matcha’sı da menüde...
Gücünü mevsimin taptaze meyvelerinden alan, albenili pastalarıyla ünlü Tonka, Datça’nın sevilen pastanelerinden... Yaratıcısı, ödüllü pasta şefi Feray Aydoğdu’nun Fransız teknikleriyle hazırladığı bu tatları İstanbul’da denemek isteyenlerin durağıysa Fairmont Quasar oluyor. Demlique by Tonka adlı İstanbul şubesine yeni tatlı çeşitleri eklendi. Antep fıstıklı ve şeftalili pasta, badem, çilek ve vanilyalı glütensiz pasta, çarkıfelek meyvesi soslu, çikolata kremalı ve fındık pralinli tart tadabilecekleriniz arasında...