Modern çağların en ünlü aşıklarından Jennifer Lopez ve Ben Affleck… 2002 yılında bir film setinde başlayan ilişkilerini nişanla taçlandırdılar. Evlenmek üzereyken de iki yıl sonra yollarını ayırdılar... Aradan yıllar geçti, yolları yeniden kesişti... Bu kez muratlarına erip evlendiler. Bu ikinci kavuşmada artık uzun yıllar birlikte kalacakları sanılırken yine olmadı. İki yıllık evlilik sona geldi... Magazin basınının onlara taktığı isimle Bennifer çifti bu kez ayrılıyor. Görünüşe göre bunun bir üçüncü tekrarı da olmayacak.
#Jennifer LopezModern çağların en büyük aşklarından birine son nokta konuldu. Hem de ikinci denemenin ardından. Yıllar sonra kendi yıkıntıları üzerine kurulan mutlu yuva sadece iki yıl ayakta durabildi. Büyük olasılıkla da bir daha kurulmamak üzere artık tarihe karıştı.
#Jennifer LopezGünlük burç yorumları 9 Temmuz 2024 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Ay, Aslan burcunda ilerliyor ve saat 16.48’de Başak burcuna geçiyor. Pozitif ve aydınlık enerjileri hayatına çekmenin önemini güçlü şekilde hissedebilirsin. Yoksa kafanda kurduğun karanlık düşünceler ve olumsuz duygular girdabında kaybolup korku senaryoları yazabilirsin. Tüm bu olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulmalı ve özgürleşmelisin. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın 9 Temmuz Salı günlük burç yorumları ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 9 Temmuz 2024 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte günlük burç yorumları 9 Temmuz 2024!
#BurçlarMilyonlarca üniversite adayının katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran’da düzenlenecek. 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu sınav, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda yapılacak. Yarınki TYT öncesinde uzmanlar adayların son günü sakin bir tempoda geçirmeleri gerektiğini belirtiyor ve olumlu düşünmenin başarıyı getireceğine dikkat çekiyor.
#YKSBazen bizi sevdiğimiz besinlere götüren şey aslında ‘midemiz’ değil, ‘duygularımız’dır. Özellikle de kaygılı, sinirli ve huzursuz hissettiğimizde duygusal açlığımızdan dolayı kendimizi birden mutfakta buzdolabının başında ya da televizyon karşısında çikolata yerken buluruz. Peki acaba bizi bu duruma getiren nedir? İşte bu haftaki yazımızda hepimizin zaman zaman yaşadığı duygusal açlık konusunda yapılacaklara değindik.
#YEMESon birkaç yıldır gündemi ciddi şekilde meşgul eden yapay zekâ teknolojilerinin potansiyel riskleri hakkında birçok uyarı yapıldı. Son olarak Britanya Yapay Zekâ Güvenlik Zirvesi’nde aralarında Çin ve ABD’nin de olduğu 28 ülke deklarasyon imzaladı. Bu metin yapay zekâ teknolojilerinin yarattığı risklerin, doğası gereği uluslararası nitelikte olduğunu vurguluyor.
#Yapay ZekâDepremzedelere destek vermek için binlerce psikiyatr ve psikolog gönüllü olarak harekete geçti bile. Sahra hastanelerinde, çadırkentlerde görev yapıp ihtiyaç duyanlara destek verecekler. Ayrıca çevrimiçi destek üniteleri de oluşturulacak.
#DepremYaşadığımız felaketin ardından sadece deprem bölgelerinde değil, ülkenin her yanında deprem korkusu had safhada. Deprem olmasa bile yatağın, sandalyenin, koltuğun hafif bir şekilde sallanmasını deprem oluyor diye algılayıp panikleyen pek çok insan var. Çoğumuzun gözü tavana asılı lambalarımızda; her an tetikte bekliyor, endişeleniyor, uyuyamıyor ve sürekli sallanıyormuş hissi yaşıyoruz. Peki bu duyguyu yaşamak normal mi?
#DepremToplum olarak büyük bir afet yaşıyoruz. Elbette depremin etkilediği 10 ilimizde yaşayanların karşı karşıya kaldığı zorluklarla kıyaslanamaz ama birçoğumuz zorlu duygularla başa çıkmaya çalışıyor. Uzmanlara göre bu toplumsal travmayı atlatmanın yolu içimizdeki mücadele duygusuna, dayanışma isteğine kulak vermek: “İyileşmek için gerçekten birlikte hareket etmek zorundayız.”
#DepremUkrayna Savaşı'nda birinci yılın sonuna gelinirken, Herson şehrinde faaliyet gösteren yerel direniş hareketinin yaptıkları casus filmlerini aratmıyor. Ukraynalı bir spor salonu sahibi ve salonun müdavimlerinden oluşan bir grubun oluşturduğu birliğin Rus güçlerini geri püskürtmede büyük rol oynadığı ortaya çıktı. İşte hareketin ‘doğal’ lideri Babenko’nun filmlere konu olacak hikâyesi…
#Ukrayna-Rusya SavaşıNutuk kelimesi, söz, ifade, anlatım ve konuşma anlamına gelir. Retorik ve hitabet sözcükleriyle eş anlamlı olan nutuk, konuşma ve insanları etkileme yeteneği manasında da kullanılır. Herhangi bir konu hakkında kamuoyunu hem bilgilendirmek hem de ikna etmek için yapılan konuşmalara da nutuk denir. Nutku tutulmak deyiminin merak edilen tüm datayları.
Stockholm sendromu nedir sorusu sık karşılaşılan konulardan biri. Stockholm sendromu, ilk olarak psikiyatr Nils Bejerot tarafından tanımlanmıştır. Bu durumla baskı altında kalan veya kaçırılan kişilerde karşılaşılabiliyor. Peki Stockholm sendromu nedir? Stockholm sendromu adı nereden gelir? Stockholm sendromu belirtileri ve tedavisi...
#Stockholm Sendromu NedirAkıllı telefonlar artık sadece bir araç değil, hayatımızın parçası olarak görülüyor. Milyonlarca insan daha çocukluk hatta bebeklik döneminde akıllı telefonlarla tanışıyor. Bu çocuklar biraz büyüyüp okula başladıklarında da kendilerine ait bir telefonları ve sosyal medya hesapları oluyor. Ancak bazı ebeveynler çocuklarına akıllı telefon almama konusunda direniyor. Kimisi 18 yaş şartı koyuyor, kimisi "En azından lise çağına kadar bekleyeceğim" diyor. Peki, ebeveynleri telefon yasağı koyarken çocuklar bundan nasıl etkileniyor? Telefon kullanımı için ideal bir yaş var mı? İşte çocuklarına akıllı telefon vermeyi reddeden ebeveynler ve uzman görüşleri...
#Akıllı TelefonKorku, kaygı, öfke gibi olumsuz duygular nasıl bulaşıcıysa sevgi ve barışın ışığı ve bize getirdiği huzur da bulaşıcıdır. Şu sıralar insanlarımız öfkelerini yansıtabilmek için adeta bahane arar oldu. Korkunun, belirsizliğin, kaygının kol gezdiği toplumlar barışı, sevgiyi, huzuru özledi.
#PsikiyatristDers çalışırken müzik dinlemenin ders çalışma verimliliği üzerindeki etkileri son derece tartışmalı bir konu. Çünkü araştırma sonuçları birbiriyle çelişiyor. Çalışırken müzik dinleyelim mi, dinlemeyelim mi? Dinleyeceksek ne dinleyelim? Araştırma sonuçlarını dikkate olarak bu soruların yanıtını kendimiz için bulalım.
#Konuk Yazar