Karadeniz'in meşhur lezzeti mısır ekmeği, kahvaltı sofralarına ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Tavada veya fırında pişirebileceğiniz bu nefis ekmek kısa sürede hazır oluyor. Peki Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mısır ekmeği tarifi...
#Mısır Ekmeği Nasıl YapılırKuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeKaradeniz'in sevilen yemeği hamsikoli ekmeği MasterChef ile birlikte sofralarımıza da geliyor. Otlar ve hamsiyle yapılan hamsikoli yemeği bir çeşit mısır ekmeğidir. Peki, tavada hamsikoli ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef hamsikoli tarifi ve püf noktaları
#HamsikoliPek çok kişi tatile çıkınca İstanbul biraz nefes aldı. Ben de uzun zamandır gitmek isteyip vakit bulamadığım birkaç yeni mekâna uğradım, müdavimi olduğum yerleri de ihmal etmedim. Şehirde kalanlar için hamsi turşulamadan ahtapot ızgaraya sizin de tatmanızı istediğim birbirinden leziz tavsiyelerimi derledim.
#BomontiHenüz sektörde çalışan çok fazla vegan şef yok. Ama üniversitelerin vegan kulüpleri bu konuda çok aktif, bitki temelli lezzetlere ilgi duyan birçok gastronomi tutkunu genç yetişiyor. Ben ve restoran ekibim katıldığımız birkaç okul etkinliğinden aldığımız enerjiyi mutfağımıza yansıttık. İspanyol esintili tarifler hazırladık.
#ZeytinyağıYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger Ekmeği2022 Dünya Kupası dolu dizgin devam ediyor. Ailece ya da dostlarla bir arada izlenecek heyecanlı müsabakaların olmazsa olmazı keyfimizi tamamlayacak dört dörtlük bir atıştırmalık seçkisi. Pasta-ekmekçilik eğitmen şefi Gizem Gedik’ten televizyon karşısında geçen uzun saatlere eşlik edecek lokmalık tarifler aldık.
#AtıştırmalıkTavuk burger, fast food sevenler için aranan lezzetler arasında yer alıyor. Gelinim Mutfakta nefis tavuk burger tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, tavuk burger ve burger ekmeği nasıl yapılır? İşte, nefis tavuk burger tarifi detayları ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Nefis Tavuk BurgerYine hem şipşak hazırlanabilen hem de günün her öğününe eşlik edebilen bir tarifle geldim sevgili okuyucular. Neredeyse üç lokmada biten ama bir o kadar da doyurucu bir lezzet paylaşacağım bu hafta sizinle; pratik lavaş taco. Tabii ki reçetesini vermeden önce biraz hikayesinden bahsetmek isterim. Bilirsiniz ben bir yemeği soframa konuk etmeden önce geçmişini, özelliklerini araştırmayı, bilmeyi çok önemserim.😊 Bilhassa yapmaya koyulduğum tarif dünya mutfağına aitse…
#TacoBu hafta doğup büyüdüğüm Toskana’ya özgü muhteşem bir tattan bahsedeceğim. Özellikle yazın yediğimiz bu salatada bayat ekmek, leziz olgun domatesler, soğan, salatalık, fesleğen ve zeytinyağı var. Yapımı çok basit; hafif ve son derece ferah bir salata bu... Adı, panzanella!
#ToksanaKapadokya’ya ilk görüşte vurulan ne ilk ne de son kişiyim. Bir kez giden, vadiler arasında dolaşırken başka bir boyuta geçen birinin bu görsel şöleni unutması mümkün mü? Hele de son gidişimdeki gibi nisan ortasında karla uyanıp üç günde üç mevsimi birden yaşarsa...
#Müge Akgünİstiridye mantarından bol kimyon ve kekikli kokoreç... Tahinli sosuyla nohut köfteleri... Veya pancarlı humus, Meksika fasulyesi ve mısırlı bir harç... Üçü de lavaşa sarıp yendiğinde damaklara bayram ettiren, doyurucu öğünlere dönüşüyor. Hele bir de yanında vegan ayran varsa değmeyin keyfime!
#DürümSoğuk geçen şubat ayını ısıtan nedenlerin başında çoğumuz için Sevgililer Günü geliyor. İster ‘Ben kutlamam’ diyenlerden, ister uslanmaz romantiklerden olalım, 14 Şubat geldiğinde sevgilimizi mutlu edecek birkaç jest yapmak, onu gülümsetmek istiyoruz. Evde baş başa olmayı tercih edenler için biraz afrodizyak tatların biraz da şef elinden lezzetli tariflerin yardımıyla romantik bir sofra kurmak hiç de zor değil. 7 Catering isimli firmasıyla davet ve organizasyonlar için menüler hazırlayan Ebru Erberdi, bizim için zarif bir Sevgililer Günü sofrası kurdu, masayı gecenin geri kalanında ağırlık yapmayacak, tadı ve görüntüsüyle bu akşamı özel kılacak lezzetlerle donattı.
#Sevgililer GünüTarihi, medeniyetlerin tarihi kadar eski olan ekmek, insanlığın en temel gıda maddesi. Sac üzerinde pişen yassı ekmekler, lavaşlar ve yufkalar bize özel ekmek türleri... Özbekistan süslü ve işlemeli ekmekleriyle meşhur, İtalya Puglia’da üretilen altamura ekmeği asırlardır aynı tarifle yapılıyor. 16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nde ekmeğin dününden bugününe uzandık, hem çeşitlerine hem de son yıllarda tüketiminin artmasının nedenlerine baktık...
#EkmekDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz ile ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesiyle ilgili "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Milletimiz söz konusu bağımsızlığı, istiklali, özgürlüğü olduğunda hiçbir şey dinlemez." dedi.
#Fuat OktayBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeHamsinin balık tezgahlarında yerini almasıyla birlikte en çok araştırılan tariflerden biri de hamsi kuşu oldu. Pratik tarifiyle kısa sürede sofraları şenlendirecek olan hamsi kuşu yapımında iri ve etli hamsiler kullanmak püf noktalardan sadece biri. Peki, hamsi kuşu yaparken başka nelere dikkat etmeli? İşte, gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Hamsi KuşuKızarmış ekşi maya ekmekli, buzda Datça bademli domates salatası, deniztaraklı midye dolma, sabah Orhaniye’den gelmiş karideslerle ceviche, kirazlı gavurdağı salatalı akya sashimi, rezeneli ahtapot carpaccio, oltayla yakalanan günün balığı, domatesli, taze deniz ürünlü pilav, fırın kuzu kol, yaban kekikli panna cotta...
#Müge AkgünAşçılıktan şefliğe uzanan yolu açan, yemek sanatının büyük ustası Paul Bocuse’ün başlattığı Bocuse d’Or Yarışması 30 yılı geride bıraktı. Ülkelerinin birincisi 20 şefin tekniklerini ve yaratıcılıklarını sergileyeceği yarışmanın Avrupa finalleri bu yıl 11-12 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde yapılıyor.
#Müge AkgünMeksika'nın Yucatan Yarım Adası'nın kuzeydoğu ucunda bulunan Cancun tam bir cennet. Karayip Denizi'nin kıyısında bulunan bu cennet maya tarihi, beyaz kumlu plajları, palmiye koruları, mercan kayaları ve su altı heykel müzesiyle öne çıkıyor. Kafanızı dinlemek ve huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız Cancun tam da size göre bir yer…
#Cancun